
קאפקייקס וניל
מתכון בסיסי מעולה לקאפקייקס וניל – שיוצאות רכות, אווריריות וטעימות כל כך!
אלו עוגות קטנות אישיות בטעם וניל שאותן ניתן לצפות ולקשט במגוון אפשרויות כגון קצפת, גבינת מסקרפונה, קרם חמאה מתוקה
אני הכי אוהבת לצפות בגנאש שוקולד עשיר או לשים ציפוי קליל של קצפת פשוטה, הילדים דואגים לקשט את השאר 🙂
הקאפקייקס מושלמות לאירועים ובמיוחד לימי הולדת!
תבניות מומלצות לקאפקייקס:
ישנן תבניות שקעים ממתכת שלתוכן שמים עטרות/מנג'טים מנייר ולתוכן יוצקים את הבלילה (עד כ- 3/4 מגובה המנג'ט).
ישנן גם תבניות שקעים מסיליקון – אותן צריך לשמן היטב לפני הכנסת הבלילה (או לשים בתוכן מנג'טים, אשר אינן זקוקות לשימון).
אם אין תבנית שקעים אפשר להשתמש בתבניות חד פעמיות מקרטון עמיד ("קוקטים") אשר עומדות בפני עצמן ולא זקוקות לתמיכה של תבנית.
אפשרויות לציפוי:
קצפת (אפשר להכין או לקנות), קרם וניל, גנאש שוקולד, קרם שמנת, קרם מסקרפונה, קרם חמאה מתוקה (Buttercream).
קישוטים מומלצים:
סוכריות צבעוניות, שוקולד צ'יפס, חטיף קליק, שבבי שוקולד חלב או שוקולד לבן ואפילו סוכריות גומי קטנות.
רוצים רעיון נחמד להפעלה ליום הולדת?
תכינו את הקאפקייקס מראש, תסדרו על השולחן מגוון של צלחות קטנות עם קישוטים /ציפויים לקאפקייקס ותתנו לילדים לקשט כרצונם.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


קאפקייקס וניל הדפסה
2 ביצים (L), בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
1/2 גביע שמנת חמוצה (100 גרם)
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח, מנופה
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
3/4 כוס חלב
אופציה לתוספת: (מוסיפים לבלילה לפני שמעבירים למנג'טים)
1/2 כוס שוקולד צ'יפס
ו/או 1 בננה בשלה מעוכה (לקאפקייקס בננה וניל)
כלים נדרשים:
מיקסר, תבנית שקעים ממתכת, מנג'טים
* הכמות מתאימה להכנת 18 קאפקייקס או עוגה בתבנית בגודל 20 ס"מ
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל -180 מעלות, חימום עליון ותחתון, ומרפדים תבנית שקעים במנג'טים (עטרות נייר), או להכנת עוגה - תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ.
2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים עד התחלת היווצרות קצף לבן. מוסיפים סוכר ולאחר מכן מזליפים שמן בהדרגה. מערבבים עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה.
3. מנפים לקערה רגילה את המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים.
מאחדים את התערובות:
4. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה, ותוך כדי ערבול במהירות נמוכה, לתערובת הנוזלית שבקערת המיקסר ולסירוגין מוסיפים גם את החלב. מערבבים כדקה - עד קבלת תערובת אחידה (להשתדל לערבב כמה שפחות ולוודא שהתערובת לא תדבק לתחתית הקערה). התערובת תהיה מעט נוזלית.
* אם רוצים - ניתן להוסיף בשלב זה שוקולד צ'יפס.
5. ממלאים כל מנג'ט עד קצת יותר מחצי הגובה (כדאי לדאוג שתהיה כמות זהה של בלילה בכל מנג'ט) ואופים ב- 175 מעלות במשך כ 25 דקות, או עד שהקאפקייקס מקבלים גוון זהוב וקיסם הננעץ יוצא עם מעט פירורים לחים.
(לעוגה בקוטר 20 ס"מ - אופים ב 175 מעלות במשך כ40-45 דקות).
6. מצננים, מגישים ונהנים מכל ביס!
* אם רוצים לקשט - נותנים לקאפקייקס להצטנן לגמרי ואז מזלפים ציפוי ומקשטים.
* ניתן להגיש כך או לקשט מעל עם אבקת סוכר / גנאש שוקולד וסוכריות צבעוניות, מגישים ונהנים מכל ביס!
* ניתן לשמור את העוגה עטופה עד 3 ימים בקירור או על השיש.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
מאפינס אוכמניות | קאפקייקס שוקולד עם ציפוי גנאשעוגת שיש בחושה | כדורי שוקולד לילדים
עוגת בננות ושוקולד ציפס בחושה
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות ללא קמח






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
10 תגובות
הכנתי ליום הולדת של הבת שלי עם פצפוצי שוקולד – יצא מעולה!! אפילו המבוגרים אהבו, הכל חוסל 🙂
מזל טוב! תודה שעדכנת, שמחתי לשמוע:)
הי איך מערבבים את כל החומרים בוו הקצפה או וו גיטרה מה עדיף?
היי סתיו, אפשר בוו הקצפה 👍
יש משהו שאפשר להחליף בו את השמנת החמוצה?
היי שירה, כן, אפשר יוגורט 3-5%
יצא פצצה! ואף פעם לא הצליח לי. סופסופ מתכון קל ופשוט. תודה לך!
איזה כיף לשמוע:) שמחה שאהבת כרמית, תודה ששיתפת!
ניסיתי המון מתכונים של קפקיקס אבל כזה עוד לא פגשתי נדיר!
כיף שאהבת גאיה! תודה שעדכנת 🙂