עוגת וניל ליום הולדת
עוגת וניל קלאסית, רכה ואוורירית שמכינים בבית בקלות!
מתכון לעוגת וניל שכדאי לשמור! היא כך כך קלה להכנה ויוצאת רכה ואוורירית וטעימה בטירוף!
זהו מתכון בסיס לעוגת וניל, אפשר בקלות להפוך אותה לקאפקייקס וניל או להכין אותה כעוגת וניל גבוהה
ולקשט אותה ליום הולדת או אפילו להגיש אותה כך לכל אירוע.
אפשר להכין אותה עם כל ציפוי – מצורף שלבי הכנה לציפוי גנאש שוקולד וניל,
אך אפשר לקשט גם עם גנאש שוקולד, סוכריות צבעוניות, אבקת סוכר ועוד.
אז כל מי שרוצה להכין לילדים עוגת וניל יפה וטעימה ליום ההולדת,
או סתם לפנק את המשפחה בעוגה עסיסית וטעימה – זו העוגה המושלמת!
כמו המתכון לעוגת שוקולד עסיסית האהובה עלי לימי הולדת – כך גם כשיש ביקוש לעוגת וניל זאת תמיד העוגה שאני מכינה ומביאה איתי לאירועים.
עוגת וניל פשוטה, קלאסית ומדהימה! כבר העברתי את המתכון להרבה שטעמו ממנה וביקשו,
ועכשיו אני מצרפת אותה לאוסף המתכונים שלי פה בשבילכם 🙂
תהנו! ❤️
לפני שמתחילים – כמה טיפים כדי שתצא לכם עוגה אוורירית וטעימה:
מה גורם לעוגה לצאת יבשה? ישנן שלוש סיבות עיקריות לעוגה יבשה: הוספת יתר של קמח, ערבוב יתר או אפיית יתר.
כדי להימנע מכך:
1. לשים לב לעבוד בדיוק לפי הכמויות הרשומות במתכון. מומלץ להשתמש בכוס מדידה אוניברסלי ומשקל מטבח על מנת להשתמש בכמויות מדויקות.
2. לשים לב לא לערבב את הבלילה יותר מידי! ערבוב יתר יכול להפוך את עוגת הווניל ליבשה ודחוסה. ברגע שמגיעים לשלב של שילוב החומרים הרטובים והיבשים, צריך להיות לשים לב לערבב במהירות נמוכה או לקפל ביד באמצעות מרית את המרכיבים בהדרגה. לערבב רק עד שהבלילה מגיעה למרקם חלק ואחיד. גם יישארו כמה גושים קטנים, זה בסדר.
3. לא לאפות את העוגה יתר על המידה. אפייה ממושכת מידי בתנור עלולה לגרום לעוגה להיות יבשה ודחוסה.
מומלץ לחמם את התנור מראש לטמפרטורה הרצויה ורק לאחר מכן להניח את תבנית העוגה על הרשת המרכזית של התנור. לאפות את העוגה לפי הזמן הרשום במתכון בלי לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה מוקדם מדי (יכול לגרום לה לשקוע!). כל תנור עם עוצמת האפייה שלו, ייתכן ויהיה צורך לאפות כמה דקות נוספות.
לפני הוצאת העוגה אפשר לנעוץ קיסם במרכז העוגה כדי לבדוק את מידת האפייה. העוגה מוכנה כשאר אם הקיסם יוצא עם כמה פירורים לחים בודדים (לא בלילה רטובה). לאחר שהעוגה מוכנה, הניחו לה להתקרר בתבנית למשך כ 10-15 דקות לפני הוצאתה מהתבנית ומעבר לרשת לצינון מלא.
ועכשיו למתכון!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
עוגת וניל ליום הולדת הדפסה
4 ביצים (L), בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
3/4 כוס שמן
150 גרם שמנת חמוצה
2 כפיות תמצית וניל
3 כוסות קמח, מנופה (ללא גלוטן: קמח 'תמי' או 'כרגיל' באותה כמות)
2.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית אבקת סודה לשתייה
1/4 כפית מלח
1/4 + 1 כוסות חלב
לגנאש שוקולד לבן:
200 גרם שוקולד לבן איכותי
80 גרם שמנת מתוקה 38%
לקישוט:
סוכריות צבעוניות
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות, (חימום עליון ותחתון). משמנים ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ.
מערבבים את המרכיבים הנוזליים (פרט לחלב) בקערת מיקסר:
2. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים עד התחלת היווצרות קצף לבן. תוך כדי הקצפה מוסיפים סוכר בהדרגה ולאחר מכן מזליפים שמן בהדרגה. מערבבים עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים שמנת חמוצה ותמצית וניל ומערבבים לתערובת אחידה.
מערבבים את המרכיבים היבשים:
3. מנפים לקערה רגילה את המרכיבים היבשים: קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח ומערבבים.
מאחדים את התערובות:
3. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה, ותוך כדי ערבוב עדין, לקערת המיקסר עם התערובת הנוזלית ולסירוגין מוסיפים גם את החלב בהדרגה. מערבבים כדקה - עד קבלת תערובת אחידה (חשוב! לא לערבב יותר מידי, רק עד שהתערובת התאחדה).
4. יוצקים לתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ משומנת ואופים ב-170 מעלות למשך כ-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים מעט לחים.
5. מניחים לעוגה שתצטנן בתבנית למשך כ 10-15 דקות לפני העברתה לרשת לצינון מלא.
לגנאש השוקולד הלבן (מומלץ להכין מראש על מנת שמרקם הגנאש יהיה יציב):
6. מניחים קוביות שוקולד ושמנת מתוקה בקערת זכוכית ומחממים במיקרו בפולסים קצרים עד להמסה. מערבבים עד קבלת תערובת חלקה. מכסים ומניחים במקרר לכשעתיים לפחות להתייצבות ולהסמכה.
7. לאחר שהגנאש הסמיך והתייצב מערבבים ומצפים את העוגה. ניתן להגיש כך או לקשט מעל עם סוכריות צבעוניות, מגישים ונהנים מכל ביס!
* גרסה ללא גלוטן: ממירים קמח לבן בקמח 'תמי' או 'כרגיל' באותה כמות.
ובמקום החלב - מים או מיץ תפוזים.
* גרסה פרווה: בעוגה, במקום שמנת חמוצה - משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן) באותה כמות.
בציפוי, במקום השמנת - משתמשים בשוקולד לבן טבעוני ושמנת צמחית, באותן כמויות.
* אחסון: ניתן לשמור את העוגה עטופה עד 3 ימים בקירור או על השיש.
* ניתן להגיש כך או לקשט מעל עם אבקת סוכר / גנאש שוקולד וסוכריות צבעוניות
בסיום אפיית העוגה, הניחו לה להתקרר בתבנית למשך כ 10-15 דקות
ולאחר מכן להעביר לרשת לצינון מלא.
רק לאחר שהעוגה הצטננה ניתן להוסיף ציפוי ולקשט.
עוגת וניל קלאסית וטעימה בטירוף!
ליום ההולדת, או פשוט פינוק טעים לצד הקפה 🙂
האם ניתן להכין גרסה ללא גלוטן?
אפשר להכין עוגת וניל ללא גלוטן:
משתמשים בקמח 'תמי' או 'כרגיל' באותה כמות במקום הקמח הלבן.
האם ניתן להכין גרסה פרווה?
אפשר בגרסת פרווה:
בעוגה - במקום שמנת חמוצה משתמשים בקרם קוקוס (לפחות 17% שומן) באותה כמות
ובמקום החלב - מים או מיץ תפוזים
בציפוי - משתמשים בשוקולד לבן טבעוני ובקרם קוקוס או שמנת צמחית במקום השמנת, באותן כמויות.
האם אפשר להשתמש במתכון הזה להכנת קאפקייקס?
כן! בהחלט. אתם גם יכולים לבחור בין קאפקייקס וניל או קאפקייקס שוקולד עם ציפוי גנאש
כך כך טעימה, ותראו כמה שהיא אוורירית!
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים טעימים נוספים:
מאפינס אוכמניות
עוגת מוס שוקולד – ללא קמח, ללא גלוטן
קאפקייקס וניל
עוגת שוקולד ענקית ליום הולדת | עוגת שוקולד בחושה מהירה
עוגת תפוזים בחושה אוורירית
עוגת מייפל אגוזים (חלבית)
עוגת טורט (ספוג) רכה עם שבבי שוקולד | עוגת שוקולד פרווה עסיסית
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה