עוגת וניל קלאסית, רכה ואוורירית שמכינים בבית בקלות!
מתכון לעוגת וניל שכדאי לשמור! היא כך כך קלה להכנה ויוצאת רכה ואוורירית וטעימה בטירוף!
זהו מתכון בסיס לעוגת וניל, אפשר בקלות להפוך אותה לקאפקייקס וניל או להכין אותה כעוגת וניל גבוהה
ולקשט אותה ליום הולדת או אפילו להגיש אותה כך לכל אירוע.
אפשר להכין אותה עם כל ציפוי – מצורף שלבי הכנה לציפוי גנאש שוקולד וניל,
אך אפשר לקשט גם עם גנאש שוקולד, סוכריות צבעוניות, אבקת סוכר ועוד.
אז כל מי שרוצה להכין לילדים עוגת וניל יפה וטעימה ליום ההולדת,
או סתם לפנק את המשפחה בעוגה עסיסית וטעימה – זו העוגה המושלמת!
כמו המתכון לעוגת שוקולד עסיסית האהובה עלי לימי הולדת – כך גם כשיש ביקוש לעוגת וניל זאת תמיד העוגה שאני מכינה ומביאה איתי לאירועים.
עוגת וניל פשוטה, קלאסית ומדהימה! כבר העברתי את המתכון להרבה שטעמו ממנה וביקשו,
ועכשיו אני מצרפת אותה לאוסף המתכונים שלי פה בשבילכם 🙂
תהנו! ❤️
לפני שמתחילים – כמה טיפים כדי שתצא לכם עוגה אוורירית וטעימה:
מה גורם לעוגה לצאת יבשה? ישנן שלוש סיבות עיקריות לעוגה יבשה: הוספת יתר של קמח, ערבוב יתר או אפיית יתר.
כדי להימנע מכך:
1. לשים לב לעבוד בדיוק לפי הכמויות הרשומות במתכון. מומלץ להשתמש בכוס מדידה אוניברסלי ומשקל מטבח על מנת להשתמש בכמויות מדויקות.
2. לשים לב לא לערבב את הבלילה יותר מידי! ערבוב יתר יכול להפוך את עוגת הווניל ליבשה ודחוסה. ברגע שמגיעים לשלב של שילוב החומרים הרטובים והיבשים, צריך להיות לשים לב לערבב במהירות נמוכה או לקפל ביד באמצעות מרית את המרכיבים בהדרגה. לערבב רק עד שהבלילה מגיעה למרקם חלק ואחיד. גם יישארו כמה גושים קטנים, זה בסדר.
3. לא לאפות את העוגה יתר על המידה. אפייה ממושכת מידי בתנור עלולה לגרום לעוגה להיות יבשה ודחוסה.
מומלץ לחמם את התנור מראש לטמפרטורה הרצויה ורק לאחר מכן להניח את תבנית העוגה על הרשת המרכזית של התנור. לאפות את העוגה לפי הזמן הרשום במתכון בלי לפתוח את דלת התנור במהלך האפייה מוקדם מדי (יכול לגרום לה לשקוע!). כל תנור עם עוצמת האפייה שלו, ייתכן ויהיה צורך לאפות כמה דקות נוספות.
לפני הוצאת העוגה אפשר לנעוץ קיסם במרכז העוגה כדי לבדוק את מידת האפייה. העוגה מוכנה כשאר אם הקיסם יוצא עם כמה פירורים לחים בודדים (לא בלילה רטובה). לאחר שהעוגה מוכנה, הניחו לה להתקרר בתבנית למשך כ 10-15 דקות לפני הוצאתה מהתבנית ומעבר לרשת לצינון מלא.
ועכשיו למתכון!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים טעימים נוספים:
מאפינס אוכמניות
עוגת מוס שוקולד – ללא קמח, ללא גלוטן
קאפקייקס וניל
עוגת שוקולד ענקית ליום הולדת | עוגת שוקולד בחושה מהירה
עוגת תפוזים בחושה אוורירית
עוגת מייפל אגוזים (חלבית)
עוגת טורט (ספוג) רכה עם שבבי שוקולד | עוגת שוקולד פרווה עסיסית
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה