
עוגיות שוקולד נימוחות
לאוהבי טעם של שוקולד עשיר במיוחד! עוגיות שוקולדיות רכות שנמסות בפה בכל ביס.
אפשר להמיר את הפצפוצי שוקולד באגוזים או כל תוספת אהובה. עוגיות סופר טעימות ומושלמות לנשנוש עם כוס חלב או קפה.
עוגיות עשירות בשוקולד, רכות במיוחד בתוספת שוקולד צ'יפס. אופציה נוספת לעוגיות – עוגיות שוקולד ציפס רכות שנמסות בכל ביס!
תהנו!


עוגיות שוקולד נימוחות הדפסה
200 גרם שוקולד מריר, חתוך לקוביות
75 גרם חמאה
1 כוס קמח
2 כפות קקאו
1/2 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 כוס שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. ממיסים את השוקולד עם חמאה - שוברים את השוקולד לקוביות לקערה שמתאימה למיקרו ומוסיפים את החמאה. מחממים במיקרו כל פעם למשך 20 שניות כאשר בין לבין מערבבים עד להמסה מוחלטת (להיזהר לא לחמם יותר מדי כדי שהשוקולד שלא יתפרק). מניחים בצד.
2. מנפים לקערה נפרדת : קמח, קקאו, אבקת אפייה ומלח ומערבבים.
3. מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה, כ-4 דקות, עד שנוצרת קציפה תפוחה ובהירה.
4. מוסיפים את השוקולד המומס ובתנועות קיפול מבליעים אותו בקציפה, עד למרקם אחיד.
5. מוסיפים את תערובת הקמח בהדרגה ומערבבים בעדינות עד שכל גושי הקמח נעלמים.
6. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים, כך שיתפזרו באופן אחיד.
7. מכסים את הקערה ומניחים במקפיא שעה לפחות.
8. מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
9. יוצרים מהעיסה כדורים בקוטר 2 ס"מ ומניחים על נייר האפייה במרווחים של כ- 4 ס"מ.
10. אופים כ-10 דקות או עד שהעוגיות נראות יציבות מבחוץ (מרכז העוגיות יישאר לח).
11. מצננים לטמפרטורת החדר ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
ואם אתם מכינים – ספרו לי איך יצא! ❤
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
6 תגובות
רק עכשיו נחשפתי לאתר שלך תקשיבי, אני רצה ממתכון למתכון
כל אחד יותר טוב מהשני והכל כל כך ברור ומסודר
תודה !
היי אמונה, משמח מאד לשמוע:) תהני שיהיה בתיאבון יקרה!
״ מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה, כ-4 דקות, עד שנוצרת קציפה תפוחה ובהירה.״
ז״א ששמים את החלבון ואת החלמון יחד?
היי, כן, יחד.
אין צורך להפריד את הביצים
העוגיות תפחו בתנור אבל אחר כך הם הפכו להיות שטוחות ממש. מה יכול להיות שעשיתי לא נכון?
היי, הן אמורות לצאת מעט תפוחות. לשים לב שלא דילגת על שלב בהכנה. הקצפת ביצים עם הסוכר עד תערובת תפוחה, לא לשכוח את א.האפייה, ולא לשכוח להניח בקפיא לפחות שיה ומיד לאחן מכן לתנור.
אלו בעיקר הדגשים שיש לשים לב על מנת שייצאו יפות ולא שטוחות