עוף בשזיפים בתנור
עוף במרינדה בשילוב טעמים מושלמים של שזיפים, דבש, וקינמון
אחת המנות האהובות עליי לעוף!
העוף יוצא עסיסי מבפנים ושחום ופריך מבחוץ
הכי כיף שרק לוקח כמה דקות הכנה בלבד. התנור עושה את שאר העבודה 🙂
מנה שנחטפת ואהובה מאד גם על ילדים!

השריית העוף:
העוף מושרה במרינדה וסופג את הטעמים הנהדרים לפני הכנסתו לתנור.
מומלץ למשך לילה להשרות את העוף במרינדה במקרר אך אם אין זמן – לא חובה, יוצא טעים גם ללא השרייה.
רוצים לשדרג את המנה לאירוע חגיגי?
תוסיפו לתבנית פלחי תפוח ירוק לקראת אמצע האפייה – יוצא מעדן!
אפשר גם להוסיף צימוקים/משמשים/אגוזי מלך וכו'
עוד כמה רעיונות למתכוני עוף בתנור קלים וטעימים:
עוף בתנור ברוטב צ'ילי ודבש
עוף שלם צלוי בתנור
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ברוטב לימון ושום
עוף ותפוח אדמה בשקית קוקי
תהנו!![]()
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
5 - 3 חלקי עוף שאוהבים, עם העור (שוקיים, כרעיים וכו')
1 צנצנת שזיפים מיובשים (ללא גלעינים) בסירופ (כ- 700 גרם)
2 כפות דבש
1 כפית קינמון
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
אופציה לתוספות:
פלחי תפוח עץ ירוק / משמשים / צימוקים / אגוזי מלך
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים ומשרים את העוף בתערובת (רצוי למשך לילה).
2. מחממים תנור ל- 210 מעלות, חימום עליון ותחתון.
3. מסדרים את כל המרכיבים בתבנית, מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליה נייר אלומיניום. מכניסים לתנור בחום 210 מעלות למשך שעה.
4. מסירים את הכיסוי מהתבנית, מנמיכים את חום התנור ל-110 מעלות ואופים עוד כשעה וחצי, עד השחמת העוף והצטמצמות חלק מהנוזלים.
* מידי פעם כדאי לפתוח את התנור ועם כף לשפוך על העוף חלק מהנוזלים כדי שהעוף לא יתייבש.
מגישים לצד אורז לבן אוורירי ונהנים מכל ביס!

עוף בהשרייה
![]()

לאחר אפייה בתנור
![]()

עוף רך ועסיסי ברוטב מתקתק של שזיפים דבש וקינמון
![]()

תהנו מכל ביס!
![]()
באהבה ובתיאבון ❤![]()
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מתכוני עוף נוספים:
עוף בתנור ברוטב צ'ילי ודבש
עוף במשמשים ודבש בתנור
עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
כרעי עוף בתנור עם תפוח אדמה וגזר




מושלם לצד:
אורז לבן אוורירי | אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
אורז עם אטריות מטוגנות | קוסקוס אינסטנט אוורירי




כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה

4 תגובות
הכנתי והיה פשוט מעולה. האורחים, וגם אנחנו ליקקנו את האצבעות. וממש קל להכנה.
היי הילדה, תודה שעדכנת איך יצא, איזה כיף לשמוע שכולכם אהבתם! 😊
האם אפשר לעשות בלי הסירופ של השזיפים, אין לי.
יש לי שזיפים מיובשים
הסירופ של השזיפים נותן את הרוטב בעסיסיות והטעם המתקתק לעוף, לא הייתי ממליצה להכין בלי הסירופ… לחילופין אפשר את המתכון לעוף במשמשים ודבש או עוף רוטב תפוזים ודבש.