עוף במרינדה בשילוב טעמים מושלמים של שזיפים, דבש, וקינמון
אחת המנות האהובות עליי לעוף!
העוף יוצא עסיסי מבפנים ושחום ופריך מבחוץ
הכי כיף שרק לוקח כמה דקות הכנה בלבד. התנור עושה את שאר העבודה 🙂
מנה שנחטפת ואהובה מאד גם על ילדים!

מנה חגיגית וטעימה, מעולה להגשה בשבתות וחגים!
השריית העוף:
העוף מושרה במרינדה וסופג את הטעמים הנהדרים לפני הכנסתו לתנור.
מומלץ למשך לילה להשרות את העוף במרינדה במקרר אך אם אין זמן – לא חובה, יוצא טעים גם ללא השרייה.
רוצים לשדרג את המנה לאירוע חגיגי?
תוסיפו לתבנית פלחי תפוח ירוק לקראת אמצע האפייה – יוצא מעדן!
אפשר גם להוסיף צימוקים/משמשים/אגוזי מלך וכו'
עוד כמה רעיונות למתכוני עוף בתנור קלים:
עוף שלם צלוי בתנור
עוף בתנור עם תפוחי אדמה ברוטב לימון ושום
עוף ותפוח אדמה בשקית קוקי
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מושלם לצד:
אורז לבן אוורירי | אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
אורז עם אטריות מטוגנות | קוסקוס אינסטנט אוורירי
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
הכנתי והיה פשוט מעולה. האורחים, וגם אנחנו ליקקנו את האצבעות. וממש קל להכנה.
היי הילדה, תודה שעדכנת איך יצא, איזה כיף לשמוע שכולכם אהבתם! 😊
האם אפשר לעשות בלי הסירופ של השזיפים, אין לי.
יש לי שזיפים מיובשים
הסירופ של השזיפים נותן את הרוטב בעסיסיות והטעם המתקתק לעוף, לא הייתי ממליצה להכין בלי הסירופ… לחילופין אפשר את המתכון לעוף במשמשים ודבש או עוף רוטב תפוזים ודבש.