
עוגיות אלפחורס
עוגיות אלפחורס רכות רכות וטעימות!
מתכון קל להכנה לעוגיות אלפחורס אווריריות, רכות וטעימות בטירוף
במילוי טעים של ריבת חלב וציפוי קוקוס טחון.
מדובר בעוגיות ארגנטינאיות קלאסיות, ממכרות!
השילוב בין ריבת החלב המתוקה לקוקוס האוורירי יוצר ביס טעים בטירוף, ונימוח במיוחד,
והקוקוס לא רק מוסיף טעם נהדר, אלא גם מאזֵן את המתיקות.
אפשר להכין ריבת חלב בבית, אבל אני באופן אישי אוהבת להשתמש בריבת חלב הקנויה.
הן עדינות, ועשירות בטעמים, והכי חשוב – הן כל כך קלות להכנה, שלא תאמינו כמה פשוט להכין!
מצורף מתכון עם כל שלבי ההכנה מפורטים כדי שיצאו לכם עוגיות אלפחורס טעימות במיוחד.
שני מרכיבים מיוחדים שהופכים את העוגיות לרכות ונימוחות:
קורנפלור: שמוסיף לעוגיות את המרקם הרך והנמס בפה.
חלמונים: שימוש בחלמונים בלבד יוצר עוגיות עדינות במיוחד, בדיוק כמו שאני אוהבת:)

רגע! לפני שמתחילים – כמה טיפים חשובים:
- תתכננו מראש – העוגיות טעימות יותר יום לאחר הכנתן מכיוון שלטעמים יש זמן להתמזג. לכן מומלץ להכין אותם יום-יומיים לפני ההגשה.
- ערבול הבצק: לא לערבל את הבצק יתר על המידה. ככל שתערבבו את הבצק פחות, כך העוגיות יהיו רכות יותר.
- האם ניתן להכין בצק אלפחורס מראש? אם לא רוצים להשתמש בבצק מיד – ניתן לשמור את הבצק עטוף בניילון נצמד במקרר עד 3 ימים או להקפיא את הבצק עד חודש, ואז להפשיר אותו לילה במקרר ולפני שמרדדים להפשיר על השיש עד שמתרכך מעט.
- הבצק מתפרק? אם מוציאים מקירור והבצק מתפרק – כנראה הוא עדיין לא הפשיר מספיק. תלושו בידיים עוד טיפה על מנת שיתרכך ואז תרדדו.
- קורנפלור: לא לוותר על הקורנפלור, הבסיס של עוגיות אלו הינו קורנפלור התורם למרקם המשגע שנמס בפה.
- אפייה: לא לאפות יתר על המידה – העוגיות אמורות להישאר לבנות, ללא מראה חום או זהוב. לכן הקפידו על הטמפרטורה ומשך אפייה בהתאם.
- מילוי: לשים לב לא למלא בכמות מוגזמת על מנת שהעוגיות לא יתפרקו. ולא נורא אם הקצוות לא מושלמות – אחר כך טובלים ומצפים את הקצוות בשבבי קוקוס.
- כיצד ניתן לשמור עוגיות אלפחורס? ניתן לאחסן את עוגיות האלפחורס בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 6 ימים או להקפיא חודשיים. להפשרה – הניחו אותן מכוסות על השיש, או לילה במקרר.
- גיוון אישי: זהו מתכון לעוגיות אלפחורס קלאסי. אך אם תרצו לגוון הנה כמה רעיונות להתאמת המתכון לטעמכם האישי:
– מילויים מגוונים: במקום ריבת חלב (דולצ'ה דה לצ'ה), תוכלו להשתמש בממרחים אחרים כמו ריבה, נוטלה או ממרח שוקולד.
–הוספת טעמים: להעשרת הטעם, תוכלו להוסיף לבצק תמציות טעם שונות כמו תמצית תפוז, לימון או קינמון.
– תוספות: ניתן להוסיף תוספות כמו אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס.
עוד עוגיות טעימות מומלצות:
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.

200 חמאה בטמפרטורת החדר, חתוכה לקוביות (לפרווה - נטורינה או מחמאה)
1 כוס אבקת סוכר
3 חלמונים
1/4 + 1 כוסות קורנפלור
1.5 כוסות קמח
1.5 כפיות אבקת אפייה
1 כפית תמצית וניל
אפשר להוסיף:
1/2 כף ברנדי
1 כפית גרידת לימון
למילוי:
ריבת חלב (Dulce de leche)
לפרווה: להשתמש בנטורינה או מחמאה במקום החמאה
לגרסה ללא גלוטן: להשתמש בקמח תמי או קמח כרגיל באותה כמות במקום הקמח הלבן
לציפוי:
קוקוס טחון
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק:
1. בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים יחד במהירות בינונית את החמאה ואבקת הסוכר. מוסיפים חלמונים ומערבבים עד איחוד. מידי פעם מסירים עם מרית את מה שנדבק בדפנות הקערה.
2. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי ערבוב: קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ותמצית וניל ומערבלים בעדינות רק עד שכל החומרים ישתלבו (חשוב לא לערבב יותר מדי). הבצק יהיה רך וחלק.
עוטפים ומקררים:
3. יוצרים כדור מהבצק, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ל-30 דקות לפחות (יעזור לבצק מעט להתקשות ויהיה קל יותר לעבוד איתו).
קורצים עיגולים ואופים:
4. מחממים תנור ל- 150 מעלות, חימום עליון ותחתון, ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
5. מוציאים את הבצק מהמקרר ועל משטח מקומח (או בין 2 חתיכות של נייר פרגמנט), מרדדים אותו בעדינות לעובי אחיד של קצת פחות מ-1/2 ס”מ.
6. קורצים את הבצק לעיגולים בעזרת קורצן עוגיות (אני בד"כ מכינה בקוטר 4 ס"מ) ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה בצורה מעט מרווחת אחת מהשנייה. עם שארית הבצק מרדדים שוב את הבצק ומכינים עוד עוגיות.
* אפשר להכין את העוגיות בכל גודל שרוצים, ככל שהעוגיות גדולות יותר - משך האפייה יתארך מעט, ויהיו פחות עוגיות. לעוגיות בקוטר 4 ס"מ למשל, יצאו לכם כ- 30 עוגיות סנדביץ' ומשך האפייה כ 10-11 דקות
לעוגיות גדולות יותר, בקוטר 5 ס"מ, אפשר להכין כ- 15-18 עוגיות, משך האפייה טיפה יתארך.
7. אופים בתנור שחומם מראש ל 150 מעלות במשך 10-11 דקות (לשים לב שלא ישחימו, הצבע אמור להישאר לבן).
8. מוציאים את התבנית מהתנור ומניחים לעוגיות להצטנן. העוגיות מאד עדינות, לכן רק לאחר שהצטננו משחררים אותן מנייר האפייה.
מרכיבים את העוגיות:
9. על מחצית מהעוגיות מניחים כף גדושה של ריבת חלב במרכז (אפשר גם בעזרת שקית זילוף) ואז בעדינות מניחים מעל עוגייה נוספת לקבלת עוגיית סנדוויץ’. לוחצים בעדינות עד שריבת החלב מבצבצת מדפנות העוגייה.
10. מניחים בקערה קוקוס טחון ומגלגלים את השוליים (החלק עם ריבת החלב) בשבבי הקוקוס.
11. מניחים את העוגיות להתייצבות בקופסא אטומה במקרר או בטמפרטורת החדר.
* הן הכי טובות לאכילה יום למחרת - לאחר שהן ישבו כמה שעות וספחו מעט לחות מריבת החלב.
* ניתן לשמור אותן בקופסא אטומה עד 6 ימים בטמפרטורת החדר או להקפיא חודשיים. להפשרה - הניחו אותן מכוסות על השיש, או לילה במקרר.
להכין בעובי אחיד ואח"כ לקרוץ את העוגיות לאיזה גודל שרוצים.
אני אוהבת להכין קטנטנות. עם קורצן 4 ס"מ יצאו כ- 35 עוגיות סנדביץ'.
ככל שהעוגיות יותר קטנות כך משך האפייה יתקצר מעט.
העוגיות עדינות כל כך!
רק לאחר שהצטננו ניתן להוציא אותן מהתבנית ולהוסיף מלית
לשים לב לא לשים יותר מידי מלית על מנת שלא יתפרקו
להניח מעל עוגייה נוספת לקבלת עוגיית סנדוויץ’
וללחוץ בעדינות עד שריבת החלב מבצבצת מדפנות העוגייה.
מגלגלים את השוליים בשבבי קוקוס ומניחים את העוגיות להתייצב בקופסא אטומה
העוגיות טעימות יותר יום לאחר הכנתן מכיוון שלטעמים יש זמן להתמזג
לכן מומלץ להכין אותם יום לפני ההגשה.
באהבה ובתיאבון ❤️
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
עוגיות שוקולד ציפס סדוקות נימוחות
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות
עוגיות שוקולד ציפס רכות | עוגיות טחינה
עוגיות שיבולת שועל וטחינה | עוגיות שוקולד נימוחות






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה