עוגיות אלפחורס רכות רכות וטעימות!
מתכון קל להכנה לעוגיות אלפחורס אווריריות, רכות וטעימות בטירוף
במילוי טעים של ריבת חלב וציפוי קוקוס טחון.
מדובר בעוגיות ארגנטינאיות קלאסיות, ממכרות!
השילוב בין ריבת החלב המתוקה לקוקוס האוורירי יוצר ביס טעים בטירוף, ונימוח במיוחד,
והקוקוס לא רק מוסיף טעם נהדר, אלא גם מאזֵן את המתיקות.
אפשר להכין ריבת חלב בבית, אבל אני באופן אישי אוהבת להשתמש בריבת חלב הקנויה.
הן עדינות, ועשירות בטעמים, והכי חשוב – הן כל כך קלות להכנה, שלא תאמינו כמה פשוט להכין!
מצורף מתכון עם כל שלבי ההכנה מפורטים כדי שיצאו לכם עוגיות אלפחורס טעימות במיוחד.
שני מרכיבים מיוחדים שהופכים את העוגיות לרכות ונימוחות:
קורנפלור: שמוסיף לעוגיות את המרקם הרך והנמס בפה.
חלמונים: שימוש בחלמונים בלבד יוצר עוגיות עדינות במיוחד, בדיוק כמו שאני אוהבת:)
רגע! לפני שמתחילים – כמה טיפים חשובים:
- תתכננו מראש – העוגיות טעימות יותר יום לאחר הכנתן מכיוון שלטעמים יש זמן להתמזג. לכן מומלץ להכין אותם יום-יומיים לפני ההגשה.
- ערבול הבצק: לא לערבל את הבצק יתר על המידה. ככל שתערבבו את הבצק פחות, כך העוגיות יהיו רכות יותר.
- האם ניתן להכין בצק אלפחורס מראש? אם לא רוצים להשתמש בבצק מיד – ניתן לשמור את הבצק עטוף בניילון נצמד במקרר עד 3 ימים או להקפיא את הבצק עד חודש, ואז להפשיר אותו לילה במקרר ולפני שמרדדים להפשיר על השיש עד שמתרכך מעט.
- הבצק מתפרק? אם מוציאים מקירור והבצק מתפרק – כנראה הוא עדיין לא הפשיר מספיק. תלושו בידיים עוד טיפה על מנת שיתרכך ואז תרדדו.
- קורנפלור: לא לוותר על הקורנפלור, הבסיס של עוגיות אלו הינו קורנפלור התורם למרקם המשגע שנמס בפה.
- אפייה: לא לאפות יתר על המידה – העוגיות אמורות להישאר לבנות, ללא מראה חום או זהוב. לכן הקפידו על הטמפרטורה ומשך אפייה בהתאם.
- מילוי: לשים לב לא למלא בכמות מוגזמת על מנת שהעוגיות לא יתפרקו. ולא נורא אם הקצוות לא מושלמות – אחר כך טובלים ומצפים את הקצוות בשבבי קוקוס.
- כיצד ניתן לשמור עוגיות אלפחורס? ניתן לאחסן את עוגיות האלפחורס בכלי אטום בטמפרטורת החדר עד 6 ימים או להקפיא חודשיים. להפשרה – הניחו אותן מכוסות על השיש, או לילה במקרר.
- גיוון אישי: זהו מתכון לעוגיות אלפחורס קלאסי. אך אם תרצו לגוון הנה כמה רעיונות להתאמת המתכון לטעמכם האישי:
– מילויים מגוונים: במקום ריבת חלב (דולצ'ה דה לצ'ה), תוכלו להשתמש בממרחים אחרים כמו ריבה, נוטלה או ממרח שוקולד.
–הוספת טעמים: להעשרת הטעם, תוכלו להוסיף לבצק תמציות טעם שונות כמו תמצית תפוז, לימון או קינמון.
– תוספות: ניתן להוסיף תוספות כמו אגוזים קצוצים או שוקולד צ'יפס.
עוד עוגיות טעימות מומלצות:
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
עוגיות שוקולד ציפס סדוקות נימוחות
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות
עוגיות שוקולד ציפס רכות | עוגיות טחינה
עוגיות שיבולת שועל וטחינה | עוגיות שוקולד נימוחות
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה