שיפודי עוף ברוטב סאטה בוטנים
שיפודי עוף ברוטב חמאת בוטנים סמיך ומתקתק שנחטפים מהמחבת!
לאחרונה העליתי לאתר רוטב סאטה בוטנים עשיר וטעים.
כעת אני מצרפת את אחד השילובים הכי טעימים שאפשר להגיש עם הרוטב- שיפודי עוף / פרגית צלויים במחבת ומצופים ברוטב סאטה בוטנים סמיך ומתקתק שמעניק לו טעם מיוחד!
השיפודים מקבלים צלייה קלה במחבת, הבוטנים מעניקים קרמיות וטקסטורה מעניינת לרוטב,
והשילוב שלהם – פשוט להתענג מכל ביס!
מנה ראשונה מושלמת לאירוח או ארוחת צהרים קלילה וטעימה
אני אוהבת להגיש בצד תוספת של רוטב בוטנים כדי שיוכלו לטבול ולהעשיר את הטעם בכל ביס
אפשר להגיש עם תוספת של אורז לבן אוורירי להשלמת ארוחה🙌
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
שיפודי עוף ברוטב סאטה בוטנים הדפסה
700 גרם פרגית עוף (ללא עצם) או חזה עוף
שמן קנולה או שמן זית
מלח ופלפל, לפי טעם
מרכיבים לרוטב - סאטה בוטנים:
1/2 כפית פפריקה מתוקה (או חריפה)
1/2 כפית אבקת קארי
1.5 כפות סוכר חום
1.5 כפיות סויה
2 כפות מים חמים
1 כוס (240 מ”ל) קרם קוקוס
3 כפות חמאת בוטנים (חלקה או עם שברי בוטנים)
מיץ מ-1/2 לימון
ציוד:
12 שיפודי עץ
פלנצ'ה / מחבת פסים / מנגל
אופן ההכנה:
משפדים את העוף:
1. משרים שיפודי עץ כמה דקות במים (שלא יישרפו בצלייה). חותכים את נתחי העוף לריבועים ומשפדים כ-4-5 חתיכות על כל שיפוד עץ. מברישים את העוף בשמן זית ואפשר לפזר מעל מעט מלח ופלפל, לפי הטעם (לא חובה).
מכינים את רוטב הבוטנים:
2. מערבבים פפריקה, קארי, סוכר וסויה עם 2 כפות מים רותחים ומניחים בצד.
3. מחממים קרם קוקוס בסיר קטן על להבה בינונית עד רתיחה. מוסיפים את תערובת התבלינים שהכנו, מערבבים ומוסיפים את חמאת הבוטנים. מחממים תוך כדי ערבוב מתמיד במשך כמה דקות שכל המרכיבים מתאחדים, הרוטב נהייה חלק ובמרקם קרמי. מוסיפים מיץ לימון לפי הטעם, מערבבים ומסירים מהאש.
צולים את השיפודים:
4. מחממים מחבת פסים (או פלנצ'ה או מנגל) על אש גבוהה עם 3 כפות שמן (או שמן זית) וצולים את שיפודי העוף כ- 2-4 דקות מכל צד, עד קבלת סימני חריכה.
* אחרי שהם עשויים מצד אחד, הופכים ומברישים את הצד המוכן עם רוטב סאטה בוטנים. כשהצד השני מוכן הופכים ומברישים גם אותו ברוטב (לשים לב לא לחמם יותר מיד על מנת שהעוף לא יתייבש).
5. מניחים את השיפודים על צלחת הגשה עם רוטב סאטה בוטנים לטבילה בצד. אפשר גם לזלף את הרוטב מעל השיפודים.
מגישים חם.
השיפודים מקבלים צלייה קלה במחבת, הבוטנים מעניקים קרמיות וטקסטורה מעניינת לרוטב
שילוב מנצח!להגיש בצד תוספת של רוטב בוטנים כדי שיוכלו לטבול ולהעשיר את הטעם בכל ביס
מנה ראשונה מושלמת לאירוח או ארוחת צהרים קלילה וטעימה
אפשר להגיש עם תוספת של אורז לבן אוורירי להשלמת ארוחה🙌
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
תוספות מומלצות:
אורז לבן אחד אחד | אורז מוקפץ עם ירקות ועוף
אורז בר מבושל | אורז צהוב עם אפונה וגזר
אורז אדום מלא | שעועית ירוקה מוקפצת
תירס חם | פרוסות גזר מבושל
מתכוני עוף נוספים:
עוף בטריאקי | עוף עסיסי בתנור עם תפוח אדמה וגזר
כנפיים ברוטב סויה ודבש | טורטייה חזה עוף מקסיקני
עוף בתנור עם תפוח אדמה וגזר | עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה