
קציצות עוף מטוגנות
קציצות מחזה עוף טחון שיוצאות פריכות מבחוץ, רכות ועסיסיות מבפנים.
מתכון מושלם לקציצות עוף עשירות בעשבי תיבול וירקות מגוררים ומצופות בפירורי לחם מוזהבים.
קציצות קלות ומהירות להכנה – עם טעם משגע בכל ביס!
מושלמות לארוחת צהריים לאחר בית הספר (מתכון אהוב במיוחד על הילדים!)
מערבבים את כל המרכיבים בקערה, יוצרים קציצות שטוחות, טובלים בפירורי לחם, מטגנים ונהנים מכל ביס!

תהנו!


קיצות עוף מטוגנות הדפסה
עבור המילוי:
400 גרם חזה עוף, טחון
1 בצל גדול, קצוץ דק דק
1 חופן פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
1 גזר בינוני, מגורר
1 קישוא קטן, מגורר (לא חובה)
1 שן שום, כתושה
1/3 כוס פירורי לחם
מלח פלפל, לפי הטעם
עבור הציפוי: (אופציונלי)
1 ביצה, טרופה
פירורי לחם מוזהבים / פנקו
* ניתן להשתמש באיזה ירק שרוצים במילוי
אופן ההכנה:
1. קוצצים בצל ופטרוזיליה, מגררים גזר וקישוא בפומפייה וכותשים שום. סוחטים היטב את הנוזלים ומניחים בקערה.
2. מוסיפים לקערה עוף טחון ופירורי לחם, מתבלים ומערבבים לעיסה.
3. בעזרת ידיים רטובות יוצרים מהעיסה כדורים בגודל הרצוי ומשטחים מעט על ידי לחיצה על כל כדור עם כף היד.
4. מניחים ביצה טרופה ופירורי לחם בשתי קערות נפרדות. טובלים כל קציצה בביצה ולאחר מכן מצפים בפירורי לחם.
5. מחממים שמן במחבת, על חום בינוני-גבוה. מטגנים את הקציצות כמה דקות בודדות משני הצדדים עד השחמה.
6. מגישים חם לצד תוספות אהובות ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים עם עוף:
קציצות חזה עוף טחון עם ירקות
עוף בתנור עם תפוח אדמה וגזר
עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
עוף בטריאקי

תוספות מומלצות בצד:
תפוחי אדמה מעוכים בתנור
תפוחי אדמה ובטטות אפויות בתנור
פתיתים אדומים
תירס עסיסי
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!