
פסטה ברוטב פסטו אגוזים עם גבינת מוצרלה מגורדת
אחת הארוחות הכי קלות להכנה וכל כך טעימה! יכולה להיות מוגשת קרה כסלט או חמה כמנה בפני עצמה. מושלמת לאירוח חלבי.
הכנתי לחג שבועות ונחטף 🙂 פסטה פסטו אגוזים עם גבינת מוצרלה מגורדת מעל, הכנסתי כמה דקות לתנור כדי שהגבינה תימס מעל ויצא מושלם.
אפשר לקנות פסטו קנוי אבל חבל, אפשר להכין בבית רוטב פסטו מושלם בכמה דקות עבודה. מצרפת מרשם קל מהיר ומנצח שאותו אני כבר מכינה שנים. לאחר הכנת הפסטה מערבבים את הפסטו עם הפסטה, מפזרים מעל גבינת פרמזן ומכניסים לתנור לכמה דקות עד שהגבינה מעל תימס ותקבל גוון זהוב.
תהנו!


פסטה ברוטב פסטו אגוזים עם גבינת מוצרלה מגורדת הדפסה
להכנת הפסטה:
1 חבילת פסטה (כל צורה שתרצו)
מים רותחים
1 כף מלח גס
1 כף שמן זית
להכנת הרוטב:
4 כפות גדושות ממרח פסטו ביתי או קנוי
¼ כוס שמן זית
4 כפות שמנת לבישול 15%
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה:
עלי בזיליקום טריים
גבינת מוצרלה מגורדת
אפשר - עגבניות שרי חצויות
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה בסיר גדול עם מים רותחים, מלח ושמן, למשך זמן המופיע בהוראות היצרן. מעבירים את הפסטה למסננת.
2. מחממים את אותו הסיר על להבה בינונית ומוסיפים את השמנת ושאר מרכיבי הרוטב. מערבבים יחד כ-2 דקות עד קבלת תערובת אחידה.
3. מוסיפים לסיר את הפסטה ומערבבים הכל היטב עד שהרוטב יצפה את כל הפסטה.
אם רוצים להגיש קר - ממתינים שיצטנן, מעבירים לקערה, מפזרים מעל גבינת מוצרלה (אפשר גם פרמז'ן) וכמה עלי בזיליקום טריים.
אם רוצים להגיש חם - מעבירים את הפסטה לתבנית חסינת חום, מפזרים מעל גבינת מוצרלה מגורדת ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות כ- 15 דקות, עד המסת המוצרלה וקבלת גוון זהוב.
* אפשר להגיש עם עלי בזיליקום טריים מפוזרים מעל ועגבניות שרי.
פסטה פסטו אגוזים לאחר אפייה - עם גבינת מוצרלה מגוררת:
באהבה ובתיאבון ❤
רעיוניות למתכונים נוספים עם פסטה:
רוטב עגבניות לפסטה | פסטה ברוטב שמן זית ושום – אלי אוליו | פסטה שמנת פטריות ותרד בסיר אחד | פסטה ברוטב פסטו טבעוני