מרנג מלא בקצפת ומקושט בפירות ורוטב פירות יער חמצמץ
קינוח משגע שתמיד גונב את ההצגה!
קינוח המשלב מרנג פריך עם קצפת מתוקה ורוטב פירות יער מעל פירות העונה – שילוב מנצח!
הפבלובה מבחוץ פריכה ומתפצפצת ובפנים היא טיפה רכה.
כשאני רוצה קינוח מרשים לאירוע אני מכינה פבלובה פירות יער – הקינוח שאני יודעת שכולם יאהבו!
אחד הקינוחים הכי מרשימים ויפים שיש, היא זוכה לכל כך הרבה תשבוחות בכל פעם שאני מכינה אותה
כמו כן, מתאימה לכל אירוע מכיוון ומדובר בקינוח ללא גלוטן (מושלם לפסח!), וניתן להכין כפרווה בקלות!
זהו קינוח מרשים שמניחים במרכז השולחן וכולם חולקים אותו יחד –
כל אחד מתענג מכל חלק שאוהב – קצת מהמרנג, קצת מהרוטב, קצת מהקצפת 🙂
הכי טעים ומספק!
(אני אוהבת להכין פבלובה אחת גדולה אבל אפשר גם להכין את בסיס המרנג כמנות אישיות)
הפבלובה מורכבת מכמה שכבות:
הבסיס ממרנג אפוי – (פריך מבחוץ ורך מבפנים),
מעל מצפים בשכבת קצפת רכה
ומעליה מפזרים פירות יער טריים ורוטב פירות יער משגע!
נראה מורכב אך תראו כמה פשוט להכין!
מצורף מתכון קל עם כל השלבים מפורטים כדי שתצא לכם פבלובה טעימה ומרשימה.
איך להכין פבלובה מושלמת?
להצלחת הפבלובה – כמה טיפים לפני שמתחילים ולפני שאתם שואלים 🙂 :
* הפרדת החלבונים:
– מומלץ לעבוד עם חלבונים בטמפ' החדר ולהפריד טוב את החלמונים מהחלבונים. לשים לב! אפילו אם כמות קטנה של חלמון תיכנס לתערובת החלבונים, הקצפת החלבונים לא תצלח).
– להקפיד להשתמש בקערת מיקסר נקייה ויבשה לגמרי על מנת שלא יהיו מים או חלקיקים שיפריעו להצלחת ההקצפה.
* את המרנג מכינים מחלבונים של ביצה (החלק הלבן שקוף). מה עושים עם החלמונים שנשארו?
אפשר להשתמש בהם להכנת קרם ברולה קלאסי טעים וממכר!
להכנת עוגיות מבצק פריך משגע של אוזני המן
או לתחתית ולציפוי של עוגת גבינה פירורים קלאסית
* איך בוקדים אם הקציפה מוכנה?
כאשר מרימים את בלון ההקצפה – הקצף צריך להישאר יציב ולא ליפול חזרה לקערה.
* איך בודקים אם המרנג מוכן?
לאחר שעה וחצי בודקים אם מתנתק בקלות מנייר האפייה. אם לא, ממשיכים אפייה. אם מוכן – מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר באיטיות בתנור למשך כמה שעות ולאחר שהצטנן מעבירים בעדינות לכלי סגור, או מכסים בפעמון של עוגות.
* הכנת הקצפת:
את הקצפת מומלץ להכין בסמוך להגשה. אם אם אין אפשרות – ניתן להכין כמה שעות מראש ולשמור בכלי סגור במקרר.
לטיפים איך להכין קצפת מושלמת כנסו לפה: קצפת- איך מכינים קצפת יציבה?
* הכנה והרכבת המנה:
– את המרנג ניתן להכין כ- 3 ימים מראש ולשמור את המרנג ללא המלית, בכלי סגור, בפעמון של עוגות או עטוף היטב (על מנת שלא ייכנס לחות).
– את רוטב פירות היער ואת הקצפת להכין ביום ההגשה.
– הרכבת הפבלובה עם הקצפת, רוטב, ופירות – רק בסמוך להגשה.
* האם ניתן להכין פבלובה בגרסת פרווה?
לגרסת פרווה – ניתן להשתמש בשמנת צמחית להקצפה.
* מה ההבדל בין פבלובה לנשיקות מרנג?
פבלובה היא לא נשיקת מרנג אחת גדולה. מבחוץ היא פריכה ובפנים היא רכה וספוגית (מזכירה קצת מרשמלו, רק פחות ג'לטיני).
* מתכן חלבי, ללא גלוטן, כשר לפסח (עם אופציה לפרווה)
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
קינוחים מומלצים נוספים ללא גלוטן וכשר לפסח:
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות | נשיקות מרנג
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן | עוגת מוס שוקולד – ללא קמח, ללא גלוטן
עוגיות קוקוס קלאסיות | בראוניז שוקולד – ללא גלוטן






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה