עוף עסיסי בתנור עם תפוח אדמה וגזר
מנה קלאסית של עוף צלוי עסיסי עם תפוחי וגזר בתנור
איזה טעמים טובים יש בתבנית הזאת, לא תפסיקו לטעום ממנה!
העוף יוצא רך ועסיסי ותפוחי האדמה, בצל וגזרים סופגים את כל הטעמים הטובים של העוף והרוטב הטעים.
מנה מושלמת לארוחת צהרים או בסוף שבוע, קל ומהיר להכנה, מכניסים לתנור והתנור עושה את השאר.
תכניסו לתנור – הריחות המשגעים כבר יתחילו לטייל לכם בבית!
כמה טיפים לפני שנתחיל:
* חשוב לשמור על עסיסיות של העוף: על מנת שהעוף לא יתייבש, לשים לב במהלך האפייה ולהשקות אותו ברוטב שנוצר בתבנית, ולהפוך אותו לפי צורך.
* כדי לגרום לתפוחי האדמה להיות רכים: אני מבשלת בישול קצר ראשוני במים, על מנת שיתרככו מעט ולאחר מכן מניחה אותם בתחתית התבנית (מתחת ובין העוף) על מנת שיספגו את הטעמים במזמן האפייה וייאפו באותו הזמן שהעוף נאפה.
* לאחר סידור המרכיבים בתבנית אופים עם כיסוי על מנת שלא יתייבשו במהלך האפייה. רק לקראת סוף האפייה נוריד את הכיסוי על מנת לתת צריבה וצבע משגע לעוף.
מגישים מיד ונהנים מכל ביס!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
עוף עסיסי בתנור עם תפוח אדמה וגזר הדפסה
4 כרעיים, מופרדות
3 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
3 גזרים גדולים, קלופים וחתוכים לחתיכות גסות
2 בצלים בינוניים, קלופים וחתוכים ל-4
לתערובת התיבול:
8 שיני שום, כתושות
1/4 כוס שמן
2 כפות פפריקה מתוקה
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
חולטים את תפוחי האדמה:
1. מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה ומבשלים על להבה בינונית כ- 10 דקות, או עד שתפוחי האדמה רכים אבל לא מדי. מסננים ומניחים לתפוחי האדמה להתקרר.
מכינים את יתרת המרכיבים:
2. קולפים וחותכים גזרים ובצלים, מערבבים בכוס את מרכיבי תערובת התיבול ומניחים בצד.
3. מכניסים לקערה גדולה את חלקי העוף יחד עם הגזרים ובצלים. יוצקים מעל את תערובת התיבול ומעסים היטב את כל המרכיבים עד שמצופים היטב בתערובת (לשים לב לעסות את התערובת גם מתחת לעור העוף).
מרכיבים ואופים:
4. מחממים תנור ל-200 מעלות, חימום עליון ותחתון.
5. מסדרים בתבנית את תפוחי האדמה גזרים ובצל בשכבה אחידה, מוסיפים את חלקי העוף מעל וביניהם ומכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל נייר אלומיניום.
6. אופים בתנור בחום 200 מעלות עם כיסוי למשך שעה וחצי. באמצע האפייה יוצקים מעל העוף חלק מהנוזלים מתחתית התבנית על מנת שהעוף לא יתייבש (אפשר גם להפוך אותו).
7. מסירים את הכיסוי, ואופים על 220 מעלות למשך 15-20 דקות נוספות, עד צריבה והשחמה יפה של העוף.
מניחים את תפוחי האדמה וגזרים בשכבה אחידה בתחתית ומניחים את חלקי העוף ביניהם.
אם אין מקום מניחים את העוף גם מעל תפוחי האדמה והגזרים.
אופים עם כיסוי למשך שעה וחצי.
במהלך האפייה יוצקים את הנוזלים מתחתית התבנית על העוף על מנת שייצא עסיסי ולא יתייבש.
צריבה קטנה בסיום האפייה ויש מנת עוף עם תפוח אדמה וגזר הכי טעימה!
עוף יוצא רך רך וטעים תפוחי אדמה רכים ונימוחים שכולם אוהבים!
שיהיה בתיאבון!
באהבה ובתיאבון ❤ אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצי עוף בתנור נוספים:
עוף בתנור עם תפוח אדמה וגזר | עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
עוף בשזיפים בתנור | עוף במשמשים ודבש בתנור
עוף שלם בתנור | טבית עיראקי
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה