עוף עסיסי ונימוח עם תפוחי אדמה בתיבול עדין אפויים בשקית קוקי בתנור.
כיף של ארוחה! במיוחד כשאין הרבה התעסקות.
מכניסים את כל המרכיבים לשקית, מנערים ולתנור. יוצא מושלם! אפשר כמובן לגוון בתיבול.
ארוחה שלמה בכלום עבודה וכל כך טעימה!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
עוף במשמשים ודבש בתנור | עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
עוף בשזיפים בתנור | עוף בתנור עם תפוח אדמה וגזר
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
22 תגובות
שלום ימית.
אני מבין שאין צורך לקלף את תפוחי האדמה? (רגילים. לא גורמה, כי זה מה שיש)
היי נדב, לא חייב, רק לשטוף היטב לפני
בתיאבון!
אז הכנתי את זה אתמול ויצא ט-ע-י-ם.
לא הייתה לי שקית קוקי גדולה, אז הכנתי את זה בפיירקס עם מכסה.
תודה רבה
היי יקרה, תודה על התגובה ושמחה שהיה לכם טעים😊
וואו עכשיו יצא מהתנור, אין טעים כזה!!!!!!!
🙂 !נעמי,מעולה שאהבתם, איזה כיף לשמוע
נראה קל וטעים. שאלה: האם תפוחי האדמה לא צריכים בישול קצר לפני האפייה?
היי מירי, אם חותכים לקוביות או רבעים הם מתרככים באפייה ללא צורך בבישול קצר לפני.
בהצלחה!
אכן נראה קל וטעים.לא צריך להפוך את שקית הקוקי ? ואיך זה יוצא כזה קריספי ? תודה
היי גיא, אני לא הופכת את השקית, משאירה כך
למשך שעה בתנור.יוצא מצויין.
אפשר גם להפוך באמצע, אך אם הופכים צריך ממש בזהירות כדי שהשקית לא תיקרע.
זה לא יוצא קריספי, הירקות שורש והעוף נאפים בתנור בשקית ומתרככים. אם תרצה יש באתר מתכון לתפו"א ובטטות שיוצאות קריספיות בתנור
שיהיה בתיאבון!
יש אפשרות לחורר מספר פעמים את השקית עם קיסם כ 10 דקות לפני ואז זה יוצא קריספי.
היי רז, תודה על השיתוף כדאי גם לפני ההכנסה לתנור לחורר את השקית כדי לשחרור האדים במהלך החימום כך באמת לא ייצא רך מידי 🙂
היי, כמה זמן בישול צריך לכמות כפולה (2 שקיות)?
היי, לכמות כפולה אפשר לבדוק לאחר שעה בתנור ולהוסיף עד חצי שעה נוספת בתנור, לפי צורך👍
שלום ימית. מה זה התבלין הזה? תערובת תבלין לעוף/תפו"א) . תודה רבה
זוהי תערובת המורכבת מכמה תבלינים – מתאים לעוף בשר תפו"א ועוד. אפשר למצוא בכל סופר וחנויות תבלינים 🙂
נראה מושלם.
מה ניתן לשים במקןם כף עשבי תבלינים מיובשים אהובים (טימין, רוזמרין, תערובת תבלין לעוף/תפו"א)
תודה
היי ענת, אפשר לוותר על עשבי התיבול ולשים
שום, פפריקה, מלח פלפל וקצת כורכום
בתור הנודניקית הנצחית אומר זאת כך:
כתוב ככה: " מערבבים בכוס את כל מרכיבי התיבול. מכניסים את כל המרכיבים לשקית קוקי, יוצקים פנימה את הרוטב וסוגרים את השקית. מנערים עד שהתיבול מצפה את כל המרכיבים."
אז ערבבתי בכוס את כל מרכיבי התיבול והכנסתי לשקית קוקי. בלי שהעוף יהיה בפנים, כן? כי לא כתוב לשים את העוף בשקית, כן? ואז רציתי "ליצוק פנימה את הרוטב"
אבל שאין "רוטב" במתכון. לא מוזכר חוץ מבסוף בהוראות "ליצוק את הרוטב".
אבל כל המגיבים כאן מבינים את המתכון טוב מאד וכולם אוהבים ולכולם זה יצא נהדר אז אני מבינה שאני סתם מנדנדת, מה לעשות שאני נודניקית ושונאת שפונים אלי ברשלנות שפשוט לא תיאמן? ממציאים "רוטב" שלא קיים? "שוכחים" את העוף במקרר?
גם מתי שאתם קונים שולחן לא משנה אם הוא בא עם שלוש רגליים במקום ארבע? לא כל כך בטוחה.
היי ציונה,"מכניסים את את כל המרכיבים לשקית" – הכוונה לכל המרכיבים שרשומים במתכון: כרעי העוף, תפו"א בצל ושום.לאחר מכן יוצקים פנימה את הרוטב וסוגרים את השקית וממשיכים משם:) אולי לא היה מספיק ברור, אציין אילו מרכיבים, תודה על על התגובה המפורטת:) 🙌
היי! נראה מתכון נפלא!
2 שאלות-א. האם אפשר להכין עם עוף שלם? ואם כן-האם זמן האפייה משתנה?
ב. יש לי תערובת תיבול לגריל של WEBER… באיזו כמות של התבלין אני צריכה להשתמש, והאם צריך להוריד את השום והבצל?
היי, תודה וכן, אפשר בהחלט להכין גם עם עוף שלם, לעוף שלם עד 2 קג – לאחר שעה וחצי להוריד את חום התנור ל180 מעלות לעוד חצי שעה.
לגבי התבלין- אפשר כ1.5 כפות, ולהוסיף לפי צורך – עד ציפוי כל המרכיבים. לא הייתי מוותרת על השום ובצל – מוסיף מאד לטעם 🙂 בהצלחה!