
עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
חלקי עוף בתנור אפויים ברוטב משגע של מיץ תפוזים ודבש
העוף נאפה בתנור בחום נמוך ברוטב מתקתק עדין
מתפרק בקלות ויוצא רך ועסיסי
מנת עוף ביתית מהירה להכנה וטעימה במיוחד!

מנת עוף עיקרית מושלמת להגשה לצד:
אורז צהוב עם שקדים וצימוקים | אורז עם אטריות מטוגנות
אורז לבן אחד אחד | תפוחי אדמה פריכים אפויים בתנור
עוד כמה רעיונות למתכוני עוף בתנור קלים וטעימים:
עוף בתנור ברוטב צ'ילי ודבש
כנפיים ברוטב סויה ודבש
עוף ותפוח אדמה בשקית קוקי
עוף בשזיפים בתנור
עוף שלם צלוי בתנור
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


עוף ברוטב תפוזים ודבש הדפסה
לעוף:
6 כרעיים, מפורקים
לרוטב:
2 כפות דבש
1 כף סילאן
1 כף רוטב צ'ילי מתוק
4 שיני שום, כתושות
1/4 כוס מיץ תפוזים, סחוט טרי
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל
אופציות לתוספות:
פלחי אננס / תפוזים
כלים נדרשים:
תבנית פיירקס גדולה
לכיסוי התבנית: נייר אפייה ונייר אלומיניום
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות, חימום עליון ותחתון.
2. שוטפים את העוף ומסדרים בתבנית פיירקס. מערבבים את מרכיבי המשרה בקערה ויוצקים על העוף.
מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליה נייר אלומיניום.
3. מכניסים את התבנית לתנור בחום 200 מעלות למשך שעה.
4. מנמיכים את חום התנור ל-110 מעלות, מסירים את הכיסוי מהתבנית ואופים עוד כשעה וחצי - שעתיים, עד השחמת העוף והצטמצמות חלק מהנוזלים.
* מידי פעם כדאי לפתוח את התנור ועם כף לשפוך על העוף חלק מהנוזלים כדי שהעוף לא יתייבש.
* אפשר לאפות עם פרוסות התפוזים מסודרות בין חלקי העוף או להגיש עם פרוסות טריות.
אפשר במהלך האפייה להוסיף פלחי אננס או תפוזים
או אפילו להוסיף בסוף, לקראת ההגשה פלחים טריים
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
עוף שלם צלוי בתנור | עוף ברוטב צ'ילי ודבש
עוף בשזיפים בתנור | עוף בתנור עם תפוח אדמה וגזר




כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
16 תגובות
הי.
האם לאחר שעה כשמנמיכים את האש להסיר את נייר האפיה ואת נייר הכסף?
היי גלית, כן, להוריד ומידי פעם לצקת מעל העוף את הרוטב. בהצלחה!
האם ניתן להקפאה? רוצה להכין לחג
היי נורית, אפשר לשים את המרינדה עם חלקי העוף בשקית אטומה בהקפאה ויום לפני הארוחה להוציא להפשרה במקרר. כך ימשיך לספוג את הטעמים. כאשר העוף מפשיר להכניס לתנור לפי ההוראות
זה הפך לעוף הקבוע שלנו! כל כך טעיםםםם!! תודהההה:)
שמחה לשמוע איילת! תהנו!:)
תודה רבה על המתכון, יצא ממש מעדן, האורחים ליקקו הצלחת ולא נשאר פירור. מעבירה אלייך כל המחמאות שקיבלתי😍
איזה כיף שאהבו סופיה! תודה שחזרת לעדכן 😊
נראה מעולה! אפשר להוסיף לתבנית גם תפוחי אדמה כדי לסגור ארוחה מלאה?
בטח, אפילו מומלץ:)
התהליך לא הפןך בדרך כלל? חום נמוך ואז בסוף גבוה? יש הבדל?
היי אלכס, החום בשעה הראשונה 200 מעלות עם כיסוי על מנת לתת לעוף להתבשל, לאחר מכן להמשיך ללא כיסוי על חום נמוך יותר על מנת לתת לנוזלים להצטמצם ולעוף להתרכך ולהשחים בלי שיתייבש ויישרף
יצא מושלםםםם!! תודה רבה, מתכון קל וטעים בטירוף:)
תודה דורית, כיף לשמוע שאהבת, תהנו!
הי, האם יעבוד גם עם עוף שלם?
היי ריטה, כן, אפשר בהחלט גם עם עוף שלם,