עוף צלוי בתנור ברוטב עשיר של משמשים ודבש
העוף נאפה בתנור ברוטב מתקתק עדין
מתפרק בקלות ויוצא רך ועסיסי
מנה עיקרית מעולה קלה להכנה וטעימה המתאימה לכל אירוע
אצלנו אוהבים לאכול עם אורז לבן שסופג את הרוטב הטעים – מנה אהובה במיוחד על הילדים!
רעיונות למנות עוף נוספות ברוטב מתקתק:
עוף בשזיפים בתנור – עוף במרינדה בשילוב טעמים מושלמים של שזיפים, דבש, וקינמון
עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש – חלקי עוף בתנור אפויים ברוטב משגע של מיץ תפוזים ודבש
תהנו!
עוף במשמשים ודבש בתנור
ימית - קל להכנה עוף צלוי בתנור ברוטב עשיר של משמשים ודבש העוף נאפה בתנור ברוטב מתקתק עדין, מתפרק בקלות ויוצא רך ועסיסי מנה עיקרית מעולה קלה להכנה וטעימה המתאימה לכל אירוע אצלנו אוהבים לאכול עם אורז לבן שסופג את הרוטב הטעים - מנה אהובה במיוחד על הילדים! מתכוני עוף מתכון לעוף בתנור הדפסההמרכיבים:
6 כרעיים
2 בצלים בינוניים, קלופים
1 קופסה של חצאי משמשים משומרים בסירופ (תכולה: 820 גרם)
לתיבול:
1 כף פפריקה
1 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
2 כפות שמן זית
לרוטב:
1/2 כמות מנוזלי שימור המשמשים מהקופסה
3 כפות דבש
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 200 מעלות, חימום עליון ותחתון.
2. מנקים את העוף היטב ומניחים בקערה גדולה. חותכים את הבצל לרבעים, כל רבע חותכים לחצי ומוסיפים לקערה עם העוף. מערבבים בצלוחית קטנה את מרכיבי התיבול, יוצקים לקערה ומורחים את הבצל וחלקי העוף מכל הצדדים.
3. מניחים את העוף בתבנית, מסדרים את הבצל בין חלקי העוף.
4. מערבבים יחד בקערה את נוזלי המשמשים עם הדבש ויוצקים על העוף שבתבנית. מסדרים את חצאי המשמשים בתבנית בין חלקי העוף ובצל.
5. מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעל מניחים רדיד אלומיניום. אופים למשך שעתיים בתנור ב- 200 מעלות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד כ- 20 דקות ב- 180 מעלות, או עד השחמה. מדי פעם מרטיבים את העוף בנוזלים שנצטברו בתחתית התבנית.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
כרעי עוף בתנור עם תפוח אדמה וגזר
עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
עוף בשזיפים בתנור
עוף שלם צלוי בתנור
2 תגובות
הי אפשר משמש מיובש במקום משימורים?
היי אוסי, צריך את הנוזל של המשמשים מהשימורים, אחרת טעם המשמשים יהיה פחות ניכר ויצא יבש..