עוגת שוקולד פרווה עסיסית
עוגת שוקולד עסיסית פשוטה וקלה להכנה!
מתכון לעוגת שוקולד פרווה עסיסית עם ציפוי גנאש טעים וסוכריות צבעוניות שילדים אוהבים
מושלמת להגשה ביום הולדת או כל אירוע חגיגי
עוגה טעימה שאפשר להכין בקלות, לקשט בכיף ולהנות מכל ביס 🙂
רוצים המלצות נוספות לעוגות שוקולד?
מתכון לעוגת שוקולד ענקית ליום הולדת שתספיק לכל ילדי הגן והכיתה – מתאימה לתבנית מלבנית 43X34 ס"מ.
לעוגת שוקולית ליום הולדת נוסטלגית אני ממליצה על עוגת שוקולית בטעם של פעם – עוגה קלה להכנה ותמיד מתחסלת במהירות מרוב שטעימה!
לעוגת שוקולד ללא גלוטן (ולפסח): עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – עוגה חגיגית ומשגעת! מושלמת למי שאוהב טעם עשיר של שוקולד ומעולה להגשה בפסח
רוצים להפתיע את הילדים בעוגה אישית שמוכנה תוך 10 דקות? תכינו: עוגת שוקולד חמה במיקרוגל – עוגה אישית בכוס שמחממים במיקרו ותוך כמה דקות מוכנה! רוצים מתכון נוסף לעוגות אישיות עם ציפוי שוקולד משגע: קאפקייקס שוקולד עם ציפוי גנאש
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
עוגת שוקולד פרווה עסיסית הדפסה
4 ביצים (גודל L), טרופות
1/4 + 1 כוסות סוכר
1/4 + 1 כוסות שמן
2/3 כוס אבקת קקאו, מנופה
1/4 כוס אבקת שוקולית, מנופה
1.5 כוסות קמח
2 כפיות אבקת אפייה
3/4 כוס מים
לציפוי השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר (פרווה)
200 גרם שמנת מתוקה (לפרווה - שמנת צמחית)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 180 מעלות, חימום עליון ותחתון ומשמנים ומרפדים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (או תבנית מלבנית בגודל 28x19 או 32X23).
2. מקציפים ביצים וסוכר במיקסר מספר דקות מזליפים שמן בהדרגה ומערבבים עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3. מנפים לקערה נפרדת קקאו, שוקולית וקמח תופח ומערבבים. מוסיפים את התערובת היבשה לבלילה במיקסר. מערבבים ומוסיפים תוך כדי מים בהדרגה. מערבבים כדקה - עד קבלת תערובת אחידה (חשוב! לא לערבב יותר מידי, רק עד שהתערובת התאחדה).
4. יוצקים לתבנית המשומנת ואופים ב-180 מעלות למשך כ-40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים מעט לחים.
5. מעבירים סכין בין דפנות העוגה לתבנית ומניחים שתצטנן. מוציאים את העוגה בעדינות מהתבנית ומניחים בצד.
6. לגנאש השוקולד: מניחים קוביות שוקולד ושמנת בקערת זכוכית ומחממים במיקרו בפולסים קצרים עד להמסה. מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומניחים שיצטנן ויתייצב.
7. כאשר הגנאש מגיע לטמפרטורת החדר מצפים את העוגה. ניתן להגיש כך או לקשט מעל עם סוכריות צבעוניות, מגישים ונהנים מכל ביס!
* ניתן לשמור את העוגה עטופה עד 4 ימים בקירור או על השיש.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים עם שוקולד:
בראוניז שוקולד ללא גלוטן
עוגת שוקולד בחושה
עוגת מוס שוקולד – ללא קמח, ללא גלוטן
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה