עוגת שוקולד ענקית ליום הולדת
מתכון מנצח לעוגת שוקולד ענקית ליום הולדת שתספיק לכל ילדי הגן או הכיתה!
אין צורך להכפיל כמויות ולהתאים לתבנית גדולה – כמויות המרכיבים בעוגה זו מתאימים
לעוגה אחת מספיק גדולה שתתאים לכולם.
עוגת שוקולד קלאסית שמתאימה לתבנית מלבנית ענקית בגודל 40×34 ס"מ.
העוגה קלה להכנה ויוצאת עסיסית וטעימה בטירוף!!
מצורף גם מתכון לגנאש שוקולד טעים לציפוי. מעבר לכך – תקשטו אותה בכיף
ותהנו מכל ביס!
עוגה מושלמת שאפשר להכין בקלות, לקשט בכיף ותספיק לכולם 🙂
עוגת שוקולד עסיסית עם ציפוי גנאש טעים וסוכריות צבעוניות שילדים אוהבים
עוגה קלה להכנה שמתחסלת בהירות!
רוצים המלצות נוספות לעוגות שוקולד?
עוגת שוקולד פרווה עסיסית עם ציפוי גנאש וסוכריות – עוגה קלה להכנה מושלמת לתבנית עגולה 24 ס"מ – יוצאת טעימה ועסיסית ומתאימה לכל אירוח.
לעוגת שוקולד ללא גלוטן (ולפסח): עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – עוגה חגיגית ומשגעת! מושלמת למי שאוהב טעם עשיר של שוקולד ומעולה להגשה בפסח
לעוגת שוקולית ליום הולדת נוסטלגית אני ממליצה על עוגת שוקולית בטעם של פעם – עוגה קלה להכנה ותמיד מתחסלת במהירות מרוב שטעימה!
רוצים להפתיע את הילדים בעוגה אישית שמוכנה תוך 10 דקות? תכינו: עוגת שוקולד חמה במיקרוגל – עוגה אישית בכוס שמחממים במיקרו ותוך כמה דקות מוכנה!
רוצים מתכון נוסף לעוגות אישיות עם ציפוי שוקולד משגע: קאפקייקס שוקולד עם ציפוי גנאש
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
עוגת שוקולד ענקית ליום הולדת הדפסה
3/4 כוס אבקת קקאו
1/4 + 1 כוסות שוקולית לאפייה
3/4 + 3 כוסות קמח לבן
2 שקיות אבקת אפייה ( סה"כ 20 גרם)
2 כפיות אבקת סודה לשתייה
1 כפית מלח
6 ביצים (גודל L)
1/2 + 1 כוסות סוכר
1/2 + 1 כוסות שמן
2 כפיות תמצית וניל
2 גביעים שמנת חמוצה (סה"כ 400 גרם)
1/2 + 2 כוסות מים חמימים
לגנאש השוקולד:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות, (חימום עליון ותחתון) ומשמנים ומרפדים תבנית מלבנית ענקית בגודל 40x34 ס"מ.
מערבבים את המרכיבים היבשים:
2. מנפים לקערה ענקית את המרכיבים היבשים: קקאו, שוקולית, קמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח ומערבבים.
מערבבים את המרכיבים הנוזליים (פרט למים) בקערת מיקסר:
3. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים ביצים עד התחלת היווצרות קצף לבן. תוך כדי הקצפה מוסיפים סוכר בהדרגה ולאחר מכן מזליפים את השמן בהדרגה. מערבבים עד קבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים תמצית וניל ושמנת חמוצה ומערבבים לתערובת אחידה.
מאחדים את התערובות:
4. מוסיפים את תערובת הנוזלים בהדרגה, ותוך כדי ערבוב עדין, לקערה הגדולה עם התערובת היבשה שהכנו ולסירוגין מוסיפים גם את המים בהדרגה. מערבבים כדקה - עד קבלת תערובת אחידה (חשוב! לא לערבב יותר מידי, רק עד שהתערובת התאחדה).
4. יוצקים לתבנית מלבנית ענקית בגודל 40x34 ס"מ משומנת ואופים ב-170 מעלות למשך כ-45-50 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים מעט לחים.
5. מניחים לעוגה שתצטנן.
6. לגנאש השוקולד: מניחים קוביות שוקולד ושמנת בקערת זכוכית ומחממים במיקרו בפולסים קצרים עד להמסה. מערבבים עד קבלת תערובת חלקה ומניחים שיצטנן ויתייצב.
7. כאשר הגנאש מגיע לטמפרטורת החדר מצפים את העוגה. ניתן להגיש כך או לקשט מעל עם סוכריות צבעוניות, מגישים ונהנים מכל ביס!
* ניתן לשמור את העוגה עטופה עד 4 ימים בקירור או על השיש.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים עם שוקולד:
עוגת שוקולד פרווה
בראוניז שוקולד ללא גלוטן
קאפקייקס שוקולד
עוגת שוקולד בחושה
עוגת מוס שוקולד – ללא קמח, ללא גלוטן
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה