עוגת גבינה אפויה קלאסית גבוהה, ללא בסיס
מתכון מושלם לעוגת גבינה אפויה שיוצאת רכה, ובמתיקות מעודנת וטעימה בטירוף! םםםם
גם אם אין לכם נסיון בהכנת עוגות גבינה – מצורף מתכון עם פירוט כל שלב וטיפים להכנת עוגת גבינה אפוייה מושלמת!
עוגת גבינה אפויה קלאסית, ללא בסיס, שיוצאת גבוהה
ניתן להגיש כך או לקשט אותה בכל תוספת אהובה – אבקת סוכר פירות העונה.
מתאימה במיוחד להגשה בחג שבועות ולכל אירוח חלבי
איך להכין עוגת גבינה אפויה מוצלחת?
להצלחת העוגה – כמה טיפים לפני שמתחילים:
1. הפרדת חלבונים מחלמונים -* חשוב לעבוד עם חלבונים בטמפ' החדר ולהפריד טוב את החלמונים מהחלבונים. אפילו אם כמות קטנה של חלמון תיכנס לתערובת החלבונים, הקצפת החלבונים לא תצלח.
* להקפיד להשתמש בקערת מיקסר נקייה ויבשה לגמרי על מנת שלא יהיו מים או חלקיקים שיפריעו להצלחת ההקצפה.
2. מרכיבים בטמפרטורת החדר: יש להקפיד להוציא את הביצים ומוצרי חלב מהמקרר כ-30-60 דקות לפני ההכנה כדי שיגיעו לטמפרטורת החדר – כך הם רכים יותר וימנעו ערבוב יתר והיווצרות גושים בתערובת.
3. ערבוב התערובת: להימנע מערבוב יתר של המרכיבים – על מנת למנוע אוויר בתערובת והיווצרות סדקים באפייה.
4. אפייה: יש לאפות עוגות גבינה בטמפרטורה נמוכה ובסביבה לחה – מומלץ לאפות את תבנית העוגה בתוך אמבט מים או לשים תבנית עם רותחים רותחים בתחתית התנור (אם אופים בתבנית קפיצית מומלץ לעטוף את התבנית מבחוץ ב-2 שכבות של נייר כסף כדי להימנע מחדירת מים לתבנית) ולאפות בחום של לא יותר מ-160 מעלות, ולא חימום בטורבו.
5. דלת התנור בזמן אפייה: במהלך האפייה מומלץ לא לפתוח את דלת התנור למניעת סדקים וצניחת העוגה.
6. מרקם עוגת גבינה לאחר אפייה: במהלך האפייה העוגה תתחיל להתייצב והשוליים יהיו אפויים אך היא עדיין תהיה רכה ורוטטת במרכז. הקירור הממושך לאחר מכן יאפשר למלית הגבינה להתייצב ולטעמים להתמזג.
7. קירור הדרגתי לאחר אפייה: שלב קריטי בהצלחת עוגת גבינה אפויה – כדי שעוגת הגבינה לא תצנח או תקרוס יש לקרר אותה באופן הדרגתי. בסיום האפייה יש לכבות את התנור ולהשאיר את העוגה בפנים כשעה שעתיים. לאחר מכן, לצנן בטמפרטורת החדר ורק אז להעביר למקרר למספר שעות (רצוי ללילה) להמשך מיצוק והתייצבות העוגה.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
עוגת גבינה לוטוס לימונית | עוגת גבינה פירורים קלאסית
| קאפקייקס וניל | כדורי שוקולד לילדים
קרם ברולה
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה