עוגיות קוקוס קלאסיות – ללא גלוטן
עוגיות קוקוס ללא קמח, קלאסיות להגשה בפסח
עוגיות שמכינים מ-4 מרכיבים בלבד!
כל כך קל ומהיר להכין בבית והן יוצאות רכות, טעימות וממכרות!
מי שאוהב אפשר לטבול את התחתית בשוקולד מומס – שילוב מנצח של קוקוס ושוקולד
לפני שנתחיל – לשים לב! הערה חשובה להצלחת המתכון:
הכנתי את המתכון הזה מספר פעמים. שמתי לב שכאשר השתמשתי בקוקוס טחון שקניתי בשקית סגורה מהסופר העוגיות יצאו יציבות, רכות ויפות. אך כשהשתמשתי בקוקוס טחון שקניתי לפי משקל – העוגיות יצאו מאד יבשות והתפוררו בקלות.
לכן להכנת העוגיות – השתמשו רק בקוקוס טחון משקית סגורה – אפשר למצוא בכל סופר (של סוגת, שופרסל וכד').
את העוגיות מכינים מחלבונים של ביצה (החלק הלבן שקוף).
מה עושים עם החלמונים שנשארו?
אפשר להשתמש בהם להכנת בצק פריך של אוזני המן
להכנת קרם ברולה קלאסי טעים וממכר!
או לתחתית ולציפוי של עוגת גבינה פירורים קלאסית
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ").
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
עוגיות קוקוס קלאסיות - ללא גלוטן הדפסה
2 חלבונים (הלבן-שקוף של הביצה)
4 כפות אבקת סוכר
1 שקית סוכר וניל (10 גרם)
1.5 כוסות קוקוס טחון (150 גרם) - משקית סגורה שקונים בסופר * ראו הערה מטה
קורט מלח
אופציה:
100 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות (לטבילת התחתית בשוקולד)
-----------------------------------------------
הערות:
* השתמשו בקוקוס טחון שקונים בסופר בשקית סגורה ולא בקוקוס טחון שקונים לפי משקל - אחרת העוגיות יצאו יבשות ויתפוררו בקלות - אפשר למצוא בכל סופר (של סוגת, שופרסל וכד').
* עם החלמונים שנותרו תוכלו להכין עוגיות פיצוחים מהירות הכנה, טעימות וכשרות לפסח.
או אופציות נוספות לשימוש בחלמונים תוכלו למצוא פה: מתכונים עם חלמונים.
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות (מצב תנור: חימום עליון ותחתון רגיל) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מקציפים במיקסר על מהירות גבוהה חלבונים למשך 1-2 דקות, עד שנהיה קצף בהיר. מוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה אבקת סוכר וסוכר וניל למשך כמה דקות, עד שמתקבל קצף לבן מבריק ויציב ונוצרות פסגות נוקשות (לשים לב לא להקציף יותר מידי על מנת שהקציפה לא תתפרק).
3. מוסיפים קוקוס טחון ומלח ובעזרת מרית מערבבים בעדינות בתנועות קיפול עד קבלת תערובת אחידה.
4. מניחים כף מהתערובת לכל עוגייה על גבי נייר האפייה וצובטים בעדינות את הקצה העליון ליצירת שפיץ (לא חובה). אפשר גם להעביר את התערובת לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 2 ס"מ ולזלף עוגיות על נייר האפייה.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 13-15 דקות או עד שהעוגיות מקבלות גוון צבע זהוב (לשים לב - העוגיות מעט רכות ביציאתן מהתנור - הן מעט יתקשו לאחר שיצטננו).
מצננים על רשת.
אופציה - אפשר לטבול את תחתית העוגיות בשוקולד:
6. מניחים את קוביות השוקולד בקערת זכוכית ומכניסים למיקרוגל. מחממים באינטרוולים של 30 שניות כאשר בין לבין מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה (חשוב לא לחמם יותר מדי כדי שהשוקולד לא יתפרק).
7. טובלים את בסיסי העוגיות בשוקולד ומניחים על נייר אפייה. מניחים לשוקולד להתקשות ושומרים את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר.
קוקוס עם שוקולד - שילוב מושלם!
אפשר לטבול את העוגיות בשוקולד מריר מומס ולהנות מעוגיות טעימות בטירוף!
באהבה ובתיאבון ❤
ושיהיה חג פסח שמח וכשר!
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
קינוחים מומלצים נוספים ללא גלוטן / כשרים לפסח:
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן – עוגת שוקולד עשירה משגעת, מומלצת מאד לפסח!!!
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים – עוגיות בריאות עם פיצוחים שמכינים ב- 10 דק' הכנה
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות ללא קמח – עוגיות קלות להכנה עם מראה סדוק מבחוץ ובפנים מרקם פאדג' שוקולד משגע!
קרם ברולה – קינוח צרפתי של קרם וניל עדין אפוי עם ציפוי של שכבת קרמל סוכר שרוף
נשיקות מרנג – נשיקות קלאסיות אווריריות במתיקות מעודנת שאי אפשר להפסיק לאכול
פצפוצי אורז עם שוקולד ללא גלוטן
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
2 תגובות
I like your recipe for the Knaydalach and for the Coconut cookies – I shall let you know my result after Peasch
Hey Rachel, thank you, I'll be happy to hear:) happy Passover!