סלט כרוב סגול במיונז
סלט כרוב סגול (או אדום) בבמיונז
לא צריך לקנות יותר מהסופר – תראו כמה קל להכין את הסלט הזה!
סלט מרצועות דקות של כרוב סגול פריך בתיבול מיונז ולימון – מושלם לכל אירוע ובמיוחד לשולחן הסלטים ל"על האש"
כמה מרכיבים פשוטים, כמה דקות של הכנה – בואו נתחיל!
תהנו!
סלט כרוב סגול במיונז הדפסה
1 כרוב סגול, קטן (כ-500 גרם)
1/2 כפית מלח
3 כפות מיונז
2 כפות מיץ לימון, סחוט טרי
1 שן שום, כתושה
1/2 כף סוכר (או 3/4 כף סילאן)
אופן ההכנה:
1. חותכים את הכרוב לרצועות מאד דקות (את החלק הלבן של הכרוב לא מכניסים לסלט) ומניחים בקערה (ממליצה להשתמש במנדולינה לחיתוך קל, דק ואחיד).
2. מפזרים מעל הרצועות מלח ולשים מעט עם הידיים. מניחים בצד כ-30 דקות על מנת לתת לכרוב להתרכך ולהגיר נוזלים (ראה הערה מטה)
3. סוחטים את רצועות הכרוב היטב עם הידיים (אם יוצאים נוזלים - יש להפטר מהם).
4. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים היטב עד שכל רצועות הכרוב מכוסות במיונז ובתיבול, טועמים ומוסיפים תיבול לפי הטעם. מערבבים ומגישים!
הערות:
* לא לוותר על השריית רצועות הכרוב במלח - המטרה להוציא את הנוזלים/הלחות מהכרוב כדי שהרוטב יעטוף את רצועות הכרוב היטב. כך בתחתית הקערה לא תישאר שלולית של נוזלים שתדלל את טעם הסלט.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
סלטים מומלצים נוספים:
סלט קולסלאו – סלט כרוב אמריקאי
סלט כרוב סגול בסגנון אסייתי
סלט כרוב סיני
סלט כרוב אדום
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!