
מתכון לחמין – צולנט
מתכון לחמין מהיר וקל להכנה שאפשר להכין כמנה בשרית או צמחונית (פשוט לא להוסיף את הבשר) ויוצא מושלםםםם.
איזה כיף להתעורר ביום חורפי בבוקר לריח משגע של סיר חמין שהתבשל כל הלילה בתנור!
סיר שלם עם מגוון קטניות רכות (גריסים, 2 סוגי שעועית, חומוס ועוד!), תפוחי אדמה שחומים, ביצים חומות ובשר רך שמתפרק בפה בתוך תיבול פשוט טעים ומשגעעע
ארוחה שלמה בסיר אחד שחוץ מזמן השרייה – לוקחת 15 דקות להכין וישר מכניסים לתנור!

לא לשכוח! זאת ארוחה שלא מצריכה הרבה עבודה, אבל…
חשוב לתכנן מראש כדי שתספיקו להשרות את הקטניות במים למשך לילה.
לאחר מכן חוץ מטיגון הבצל – רק מסדרים את כל המרכיבים בסיר והתנור עושה את שאר העבודה.
לא להיבהל – המרשם נראה טיפה ארוך אך הוא מאד פשוט!
אני מצרפת פירוט של כל שלב להכנה מהירה וקלה
ורגע, לפני שנתחיל!
אוהבים חמין? אז אל תפספסו!!
ממליצה לכם לנסות גם טבית- (חמין עוף ואורז עיראקי) – מתכון של חמין עיראקי אותנטי של אמא שלי – חמין עוף שלם ממולא בתערובת אורז עם בשר בתיבול בהרט והל עם בצל מטוגן ותבלינים שמתבשל כל הלילה בתנור. ארוחה חגיגית שלמה בסיר אחד!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
1.5 כוס שעועית לבנה, יבשה לתערובת התיבול: ---------------------------------------------------- המלצות לבשר: ציוד נדרש: משרים את הקטניות: מחממים תנור ומכינים את המרכיבים: מרכיבים את התבשיל: מכניסים לתנור: טיפים ודגשים: תהנו מכל ביס! באהבה ובתיאבון ❤ אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא! מצאתם טעות? כתבו לי
מתכון לחמין (צולנט) משגע!
הדפסה
1.5 כוס שעועית אדומה, יבשה
1 כוס גריסי פנינה
1/2 כוס גרגירי חומוס, יבשים
2 בצלים גדולים, קצוצים דק דק
4 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחצויים
1 ק"ג בשר, חתוך לקוביות גסות (ראו המלצות לבשר בהמשך)
1 ראש שום, שלם (לא מקולף) ורחוץ
מים - עדיף רותחים, לפי צורך (עד כיסוי המרכיבים בסיר)
2 כפות פפריקה מתוקה
2 כפות סילאן
1.5 כף מלח (או לפי הטעם)
פלפל שחור, לפי הטעם
1 כוס מים חמים
כתף - מספר 5, שריר - מספר 8, אסאדו עם עצם - מספר 9, צוואר - מספר 10 (יותר שומני)
אפשר לשלב כמה סוגי בשר. למתכון כאן השתמשתי באסאדו עם עצם - חתוך לקוביות גסות.
אופציות לגיוון והוספה:
חיטה, ביצים
סיר גדול עם מכסה המתאים לחימום בתנור (ללא ידיות מפלסטיק)אופן ההכנה:
1. מניחים את גרגירי החומוס, השעועית הלבנה והאדומה בקערה גדולה, שוטפים ויוצקים מים עד 1 ס"מ מעל גובה הקטניות. משרים למשך לילה (מומלץ להחליף את המים לפחות פעם אחת).
2. מסננים את המים, שוטפים את הגריסים ומוסיפים לקערת הקטניות. מערבבים יחד ומניחים בצד.
3. מחממים תנור ל- 210 מעלות
4. קוצצים את הבצל דק דק, ומטגנים עד להזהבה. קולפים את תפוחי האדמה וחוצים לחצאים או רבעים, חותכים את הבשר לחתיכות גסות ומניחים בצד.
5. מערבבים את כל מרכיבי התיבול בקערה קטנה.
6. מניחים באופן שווה את הבצל המטוגן כמצע על תחתית התבנית ומפזרים מעל חצי מתערובת הקטניות.
מניחים את השום השלם ואת חתיכות תפוחי האדמה בין תערובת הקטניות ומסדרים את הבשר בין חלקי תפוחי האדמה.
יוצקים מעל את תערובת התיבול, יוצקים מים עד כס"מ מעבר לכיסוי המרכיבים וסוגרים את המכסה.
7. מכניסים לתנור ומחממים ב- 210 מעלות למשך 1 שעה, עד רתיחה [klhtimer seconds="3600" time_text="(הפעל טיימר ⏱ ל-1 שעה)" clock_icon="1"].
8. לאחר שעה מנמיכים את חום התנור ל- 110 מעלות למשך לילה.
לשים לב! מכיוון והקטניות סופחות אליהן את הנוזלים חשוב לפתוח מידי פעם את המכסה ולהוסיף מים חמים לפי צורך. אם נראה שהמים בשעות הראשונות נספגו יש להוסיף עוד מים - כ3-4 כוסות מים רותחים, לפי צורך על מנת שלא יתייבש (מומלץ שיהיו מעורבבים עם 1 כפית מלח). מסדרים את המרכיבים בתבנית, יוצקים מים עד כיסוי המרכיבים ולתנור!
* חשוב מידי פעם לפתוח את הסיר ולהוסיף מים לפי צורך (שלא יתייבש).
* מומלץ לקראת אמצע החימום לטעום. אם חסר מלח - אפשר למהול 2 כפיות מלח בחצי כוס מים ולהוסיף לתבשיל.
* לטעם קצת חריף - אפשר להוסיף 1/2 כף פפריקה חריפה.
* אפשר להניח ביצים ביריעת בד לבן לבישול (או להכין ביצים קשות) ולהניח מעל המרכיבים בסיר.
* לגרסה צמחונית - אפשר לוותר על הבשר.
* לגרסה טבעונית - אפשר לוותר על הבשר והביצים.לא צריך לסדר על צלחת הגשה - מהתנור ישר לשולחן!
הכייי טעים שיש!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מומלצים נוספים:
טבית- חמין עוף ואורז עיראקי
שורבה – מרק עוף עיראקי עם אורז
עוף שלם צלוי בתנור




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
12 תגובות
היי, אפשר להכין בתבנית אלומיניום?
היי אפרת, תבנית אלומיניום לא מתאימה פה, צריך סיר שאפשר להכניס לתנור ועם מכסה על מנת שיתבשל באופן אחיד. 🙏
אני צריכה להשתמש בפלטה לא בתנור איך עושים ?
ואם לא השריתי לילה שלם יש אפשרות להשרות 5 שעות ולעשות ?
היי שיר, אפשר לחמם על פלטת שבת אך חשוב לעשות את החימום הראשוני על חום יותר גבוה ואחכ את החימום הממושך בחום נמוך. לפני ששמים על הפלטה ממליצה לחמם בתנור שעה אחת ב180 מעלות, ושעה נוספת 150 מעלות ואז להשלים את הבישול הארוך על הפלטה למשך הלילה.
לגבי השרייה, מומלץ לפחות 8 שעות – כך יותר קל לעיכול והויטמינים נספגים יותר ביעילות אך אם אין ברירה גם עם השרייה של 5 שעות יצא טעים, שיהיה בהצלחה! ותהנו !
לא צריך לסגור את הבשר לפני?
היי אביה, אפשר טיפה לצרוב לפני לסגירה אך אני מכניסה כך ויצא מצויין עם הבישול הארוך
כבר מספר פעמים שאני מכין את החמין המדהים הזה. פשוט מדהים וטעים.
אישית, אני משתמש בבשר צוואר כבש וזנב שור. מוסיף גם פפריקה מעושנת וסירופ חרובים. באמת שיוצא מדהים.
תודה על המכון.
היי רוני, תודה שחזרת לעדכן, שמחה לשמוע שאהבת 🙂 ותודה על הטיפ לתוספות, נשמע מעולה! 🙌
ווואייי איזה טעים יצאאא!!! הכנתי שישי שעבר וחגגנו על זה כל הסוף שבוע!! בהזדמנות זו רוצה גם להגיד תודה על מתכונים קלים וטעימים, אני משתמשת המון באתר ומקבלת תשבחות על האוכל :))
היי דניאלה, תודה שחזרת לעדכן:) כיף לשמוע שאהבתם ואני שמחה שאת נהנית מהמתכונים באתר! תהנו ושיהיה בתיאבון!
הי
האם ניתן להכין בסיר בישול איטי ?
היי נאוה, אפשר להכין בסיר בישול איטי.
שלב הבישול ההתחלתי בחימום על חום גבוה לבישול המרכיבים ולאחר מכן להוריד חום ולהמשיך חימום למשך כמה שעות