
כרעי עוף בתנור עם תפוח אדמה וגזר
מתכון מהיר לכרעיים בתנור עם פלחי תפוח אדמה וגזר בתיבול פשוט וטעים
ארוחה שלמה במגש אחד שאפשר להגיש ישר למרכז לשולחן
מערבבים את כל המרכיבים בקערה עם הרוטב, מסדרים בתבנית ומכניסים לתנור.
אפשר להכין במקום ולהכניס לתנור או להשרות את העוף יום קודם ברוטב ואז לאפות.
כך או כך תקבלו ארוחה טעימה ומזינה ב-10 דקות הכנה בלבד!
טיפ קטן – מי שאוהב את העוף רך רך, תמשיכו לאפות עם כיסוי בתנור לעוד שעה – שעתיים.
תקבלו עוף עסיסי משגע, שמתפרק מהעצם.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


כרעי עוף בתנור עם תפוח אדמה וגזר הדפסה
5 כרעיים
5 תפוחי אדמה קטנים, חתוכים לפלחים (ממליצה על תפוחי אדמה גורמה של הדוד משה)
3 גזרים, קלופים וחצויים
1 בצל גדול, חתוך גס
3 שיני שום
כמה ענפי רוזמרין טריים (לא חובה)
לתיבול:
2 כפות תבלין גריל עוף
2 כפות סילאן (או דבש)
1 כף סויה
2 שיני שום, כתושות
4 - 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 220 מעלות ומרפדים תבנית תנור גדולה בנייר אפייה.
2. שוטפים את העוף היטב ומניחים בקערה גדולה. קולפים וחותכים תפוחי אדמה, גזרים ובצל לפלחים ומוסיפים לקערה.
3. מערבבים בכוס את מרכיבי התיבול ויוצקים לקערה מעל כל המרכיבים. בעזרת הידיים מעסים היטב את כל המרכיבים (כולל העוף מתחת לעור), עד שיכוסו ברוטב.
4. מעבירים לתבנית תנור המרופדת בניר אפייה ומסדרים בשכבה אחידה. את תפוחי האדמה, גזרים שום והבצל מומלץ לפזר בין חלקי העוף.
5. עוטפים את התבנית בנייר אפיה ומעליו מניחים נייר אלומיניום (על מנת למנוע מגע ישיר בין האוכל לנייר האלומיניום). משאירים פתח קטן בשביל שהאדים יוכלו להתנדף.
6. אופים בתנור ב- 220 מעלות למשך 30 דקות (חום תנור עליון ותחתון רגיל).
לאחר מכן, מנמיכים ל- 180 מעלות ואופים לפחות שעה נוספת (אפילו שעתיים כדי שהעוף יצא רך רך).
במהלך האפייה אפשר לבדוק מדי פעם שהעוף לא התייבש. ניתן להפוך אותו במידת הצורך.
לסיום - מורידים את הכיסוי ואופים ב- 180 מעלות על טורבו למשך כ- 20 דקות נוספות, עד השחמה.
* רוצים להכין את העוף יום קודם?
תערבבו את העוף מכל הצדדים עם הרוטב בקערה גדולה או בתבנית, מכסים בניילון נצמד ומניחים במקרר למשך לילה. יום למחרת מערבבים עם שאר המרכיבים, מסדרים בתבנית, מכסים ואופים.
לפני אפייה מכסים את התבנית ומכניסים לתנור.
20 דקות לפני שמוציאים מהתנור מסירים את הכיסוי וממשיכים לאפות עד צריבה קלה.
ארוחה שלמה במגש אחד!
אפשר להגיש ישר מהתנור למרכז שולחן ולהינות מכל ביס!
אפשר להכין עם כרעיים מפורקים - רק לשים לב שלא יתייבשו, זמן אפייה יהיה מעט קצר יותר.
פה השתמשתי בירכי עוף:
ארוחה טעימה, מזינה ומשביעה שגם הילדים נהנים לאכול!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצי עוף נוספים:
עוף ותפוח אדמה בשקית קוקי | עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
עוף בשזיפים בתנור | עוף שלם צלוי בתנור
תביט – חמין עוף ואורז עיראקי | עוף במשמשים ודבש בתנור






אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
מצאתם טעות? כתבו לי
10 תגובות
הכנתי לפי המתכון בדיוק, עם שוקיים עוף גזר ובצל, השארתי שעתיים בתנור אחרי ה30 דק', יצא באמת רך מאוד וטעים…מושששש….
אני לא מצליחה להפסיק לאכול !!!
תודה לך!!
חחח, איזה כיף לשמוע ענת! תודה ששיתפת!!:)
תודה על המתכון.בלי מלח ופלפל שחור ?
היי גיא, אין צורך, יש סויה שכבר נותנת את המליחות העדינה. לפי צורך אפשר להוסיף מעט אך תערובת התבלינים הרשומה אמורה להספיק 🙂
היוש, יש לי הרבה אורחים צריכה להכניס 25 פולקעלע , כמה זמן לאפות את העוף ?
היי אלונה,לכמות כזו של שוקיים הייתי מתחילה בשעה וחצי -שעתיים אפייה עם כיסוי ואז בודקת את מידת העשייה -לפי צורך להמשיך אפייה עד שמוכן. לאחר מכן להסיר את הכיסוי רק לצלייה קצרה בסוף. במהלך האפייה אפשר גם להרטיב את העוף בנוזלים שבתחתית התבנית שלא יתייבש.
לא הבנתי את עניין הכיסוי. לשים על האוכל נייר אפייה ומעל זה אלומיניום?
היי מרי, כן. הכוונה לכסות בזמן שמתבשל בתנור. איך שנוח לך, אך לא מומלץ לחמם עם אלומיניום במגע ישיר עם האוכל לכן לכסות בנייר האפייה ומעל אלומיניום.
המשפחה היתה מרוצה ( באופן אישי לא אוכל עוף- רק מכין אותו…). מה שכן- לא פתחתי במהלך שעה וחצי בישול, והרוטב די נדבק לתחתית של הכל- אז אם מישהו קורא את התגובות- ממליץ כמו שכתוב במתכון – כן לפתוח ולראות מה קורה במהלך הבישול… העוף יצא מאוד רך! ואת הירקות שאכלתי – אהבתי!
היי ערן, שמחה לשמוע שהמשפחה אהבה! לגבי הרוטב – זה בסדר גמור, לא אמור לצאת עם הרבה רוטב אך אכן מומלץ לבדוק במהלך האפייה את המרכיבים ומידת העשייה של העוף 🙂 תודה שחזרת לעדכן!