
כנפיים ברוטב סויה ודבש
מפזרים מעל שומשום ומגישים מיד – כל כך טעים ואי אפשר להפסיק לאכול!
מנה מושלמת לארוחת צהריים שבסופה ילקקו את האצבעות!
תהנו!


כנפיים ברוטב סויה ודבש הדפסה
1 ק"ג כנפיים
למרינדה:
5 כפות דבש
4 כפות סויה
2 כפות סויה כהה (מומלץ מאד אך לא חובה - מוסיף להשחמת העוף)
2 כפות חומץ אורז (או חומץ תפוחים)
2 שיני שום, כתושות
1/2 כף שמן קנולה
להגשה:
1 כף שומשום
אפשר גם: 1 גבעול בצל ירוק, קצוץ דק
אופן ההכנה:
1. מערבבים את מרכיבי המרינדה בקערה קטנה. מניחים את הכנפיים בקערה גדולה (או בשקית זיפלוק) ויוצקים את המרינדה על הכנפיים כך שכל הכנפיים יצופו ברוטב. מניחים במקרר לפחות 30 דקות לספיגת טעמים.
2. מחממים תנור ל- 180 מעלות (חימום עליון ותחתון) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מסדרים את הכנפיים בשכבה אחידה, עור כלפי מעלה על נייר האפייה ללא המרינדה (נוסיף אח"כ). מכניסים לתנור 180 מעלות למשך 30 דקות.
4. מוציאים את התבנית מהתנור ומפנים את הנוזלים שנוצרו - מטים מעט את התבנית ונותנים למיץ שהצטבר להתפנות (על מנת לאפשר למרינדה שנוסיף להסמיך).
5. יוצקים את המרינדה ששמרנו על הכנפיים ומברישים את הכנפיים מכל הצדדים. אופים בתנור ב-200 מעלות ל-30 דקות נוספות, כאשר במהלך האפייה בתנור הופכים את הכנפיים 2-3 פעמים ומברישים במרינדה על מנת שיצאו אחידים ולא ישחימו מהר מידי. לקראת סיום האפייה - הרוטב אמור להיות שחום וסמיך.
6. מעבירים את הכנפיים לצלחת הגשה, יוצקים מעל את שארית הרוטב שנשאר במגש, מפזרים מעל שומשום (אפשר גם בצל ירוק קצוץ) ומגישים מיד.
הכנפיים יוצאות שחומות ועסיסיות ומצופות ברוטב סמיך ומתקתק של דבש וסויה
מנה מושלמת לארוחת צהריים שבסופה ילקקו את האצבעות!
כל כך טעים ואי אפשר להפסיק לאכול!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מתכוני עוף מומלצים נוספים:
עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
עוף בשזיפים בתנור
עוף בתנור עם תפוח אדמה וגזר
עוף במשמשים ודבש בתנור
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!