חרוסת
2 סוגי חרוסת לשולחן ליל הסדר בפסח – קלים וטעימים!
יש מגוון דרכים להכין חרוסת, גם בין עדות ישנן גרסאות שונות להכנת החרוסת שאוכלים בליל הסדר של חג הפסח.
החרוסת מדמה טיט, החומר שבני ישראל השתמשו במצרים כשהיו בעבדות, ומזכירה לנו את העבדות הקשה של בני ישראל במצריים.
הרכב החרוסת משתנה מעדה לעדה אך עשויה בד"כ ממרכיבים של אגוזים, פירות, ויין.
אני גדלתי על החרוסת העיראקית של סבתא שלי, שכל שנה הייתה מכינה ומניחה על שולחן החג – החרוסת הכי קלה, האמת היא שאין לה אפילו מתכון – פשוט סילאן בצלוחית עם אגוזים קצוצים דק מפוזרים מעל, הכי פשוט (וגם טעים!).
עם השנים הצטרף גם בעלי, שהוסיף את החרוסת עליה גדל – נוסח אשכנזי 🙂
במתכונים פה אני מצרפת את החרוסת המסורתית המשפחתית העיראקית (בה נהוג יותר להשתמש בתמרים ואגוזי מלך)
ומתכון חרוסת בנוסח אשכנזי, שעליו גדל בעלי (שם נהוג יותר להוסיף תפוחים ויין).
כך או כך 2 המתכונים קלים להכנה, כמה דקות הכנה ויש חרוסת מוכנה להגשה!
בואו נתחיל!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
חרוסת הדפסה
חרוסת סגנון עיראקי (של סבתא שמחה):
סילאן 100% תמרים
אגוזי מלך קצוצים
חרוסת סגנון אשכנזי (של בעלי):
3 תפוחים ירוקים, קלופים ומגוררים בפומפייה
3 כפות לימון, סחוט
100 גרם אגוזי מלך, קצוצים (חופן)
1.5 כפות סילאן
1/4 כוס תירוש (או יין מתוק)
אופן ההכנה:
חרוסת סגנון עיראקי של סבתא שמחה
יוצקים סילאן לצלוחית ומפזרים מעל אגוזי מלך קצוצים:
או דרך נוספת היא לשים יותר אגוזי מלך קצוצים גס, לערבב בקערה עם סילאן להגיש:
* ניתן גם לטחון במעבד מזון למקרם עדין יותר.
חרוסת מתערובת סילאן ואגוזי מלך קצוצים
חרוסת סגנון אשכנזי
1. קולפים את התפוחים ומגררים בפומפייה.
2. סוחטים את הנוזלים ומעבירים את התפוחים המגוררים לקערה. מערבבים עם מיץ הלימון.
3. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומגישים.
* ניתן גם לטחון מעט במעבד מזון עד קבלת המרקם הרצוי - למי שאוהב תערובת יותר חלקה.
חרוסת עם מתיקות של סילאן, עם תפוחים מגורדים ואגוזי מלך ברוטב יין מתקתק
באהבה ובתיאבון ❤אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים לפסח:
גפילטע פיש מסורתי | קניידלך אווריריים לפסח
תפוח אדמה מבושל
בטטות צלויות בתנור | עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
תפוחי אדמה מניפה
עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש | אנטיפסטי – ירקות בתנור
מומלצי קינוחים לפסח:
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות | נשיקות מרנג
עוגיות קוקוס קלאסיות | קרם ברולה
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה