2 סוגי חרוסת לשולחן ליל הסדר בפסח – קלים וטעימים!
יש מגוון דרכים להכין חרוסת, גם בין עדות ישנן גרסאות שונות להכנת החרוסת שאוכלים בליל הסדר של חג הפסח.
החרוסת מדמה טיט, החומר שבני ישראל השתמשו במצרים כשהיו בעבדות, ומזכירה לנו את העבדות הקשה של בני ישראל במצריים.
הרכב החרוסת משתנה מעדה לעדה אך עשויה בד"כ ממרכיבים של אגוזים, פירות, ויין.
אני גדלתי על החרוסת העיראקית של סבתא שלי, שכל שנה הייתה מכינה ומניחה על שולחן החג – החרוסת הכי קלה, האמת היא שאין לה אפילו מתכון – פשוט סילאן בצלוחית עם אגוזים קצוצים דק מפוזרים מעל, הכי פשוט (וגם טעים!).
עם השנים הצטרף גם בעלי, שהוסיף את החרוסת עליה גדל – נוסח אשכנזי 🙂
במתכונים פה אני מצרפת את החרוסת המסורתית המשפחתית העיראקית (בה נהוג יותר להשתמש בתמרים ואגוזי מלך)
ומתכון חרוסת בנוסח אשכנזי, שעליו גדל בעלי (שם נהוג יותר להוסיף תפוחים ויין).
כך או כך 2 המתכונים קלים להכנה, כמה דקות הכנה ויש חרוסת מוכנה להגשה!
בואו נתחיל!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצי קינוחים לפסח:
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות | נשיקות מרנג
עוגיות קוקוס קלאסיות | קרם ברולה
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה