חלה חגיגית ומהממת במיוחד לכבוד השבת!
חלה אוורירית ורכה עם מתיקות עדינה שפשוט קשה להפסיק לאכול!
ואם נשאר לכם – מצוין! תשמרו לשבת ותנגבו עם שקשוקה של הבוקר או תכינו ממנה פרנץ' טוסט טעים ומפנק 🙂
מצרפת מתכון קל להכנה עם בצק שכל כך נוח לעבודה והטעם של החלה פשוט משגע!
*ולגרסת חלה מדהימה לא פחות – ניתן גם להכין חלה מקמח כוסמין אוורירית וטעימה.
רגע!
לפני שנתחיל – כדי שהחלה שלכם תצא מושלמת, כמה דגשים חשובים:
1. לישה: תקפידו ללוש את הבצק לפחות 10 דקות על מנת שתיווצר רשת גלוטן וכך הבצק יהיה אלסטי והחלה תהייה רכה ואוורירית.
2. קליעה: בעת קליעת החלה תקפידו לקלוע בצורה מעט רופפת ולא להדק את הרצועות על מנת שהבצק יוכל לתפוח ולא ייקרע בזמן ההתפחה.
3. זמן התפחה: אל תוותרו על זמן ההתפחה. חשוב לתת לבצק את הזמן שלו לתפוח, תפיחה ראשונה וגם שנייה. אחרת החלה תצא דחוסה ולא אוורירית.
4. סבלנות! הכי כיף לטרוף חלה חמה ישר מהתנור אבל חייבים פה סבלונות – מוציאים את החלות מהתנור ומניחים שיצטננו. לא חותכים לפני שהן מתקררות אחרת האדים יצאו וגם מרקם החלה מבפנים יהיה בצקי.
מכיוון וקשה לעמוד בפיתוי, המתכון המצורף הינו עבור 2 חלות – לפחות חלה אחת תשתדלו להשאיר עד הקידוש 😊
רוצים להכין צורות יפות וחגיגיות?
הכנתי מדריך לקליעת לחמניות וחלות – שם תוכלו למצוא רעיונות לקליעת החלות או לחמניות עם שיטות ושלבי הקליעה – שיצאו לכם חלות משגעות!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
.
מומלצי אפייה נוספים:
קליעת לחמניות- שיטות לעיצוב לחמניות משגעות!
חלה אוורירית מקמח כוסמין
לחמניות רכות מקמח מלא
חלה אוורירית לשבת ללא ביצים
בואיקוס – לחמניות גבינה ממכרות
פיתה ביתית אוורירית בתנור
.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
108 תגובות
הכנתי והחלות יצאו מדהימות. ישר כוח
כיף לשמוע! תהנו!
ימית אני עושה עכשיו את הבצק עשיתי כמות כפול 2 והבצק יוצא פירורי מאאאאד מה אפשר לעשות
היי שיראל, הכפלת את הכמות של כל המרכיבים, כולל הביצים והמים? אמור לצאת רך ואלסטי.. חשוב להקפיד לפחות 10 דקות לישה כדי שכל המרכיבים יתאחדו ואת יכולה להוסיף תוך כדי לישה בהדרגה כף או שתיים של מים.תעדכני! 🙂
מכינה עכשיו שבת שניה. יצא מדהים
תודה רבה ושבת שלום
היי יסמין, כיף לשמוע:) שבת שלום!
הבנתי עכשיו שעל החלות האילו אי אפשר לברך בקידוש המוציא לחם מהארץ בגלל כמות הסוכר
מי יכול להאיר עיננו מה לשנות במתכון המהממם הזה שנוכל לקדש על החלות?
היי יסמין, כמות הסוכר המומלצת למתכון זה היא 2/3 כוס. את יכולה להפחית לפי צורך/ לפי טעמך כמובן
הכנתי היום יצאו חלות מעולות
מתכון קל והטעם טעים מאוד
תודה
שמחה לשמוע סיון! שיהיה בתיאבון:)
היי, יש אפשרות לעשות התפחה ראשונה ללילה במקרר? או שיתפח יותר מדי?
היי שירה, אפשר בהחלט לילה במקרר להתפחה איטית. הבצק יוצא יציב ונוח לעבודה. לאחר שאת מוציאה מהמקרר להפשיר טיפה כדי שיהיה נוח לעבוד עם הבצק. לאחר מכן, ללוש, לעצב לצורה שאת רוצה ולתת התפחה שנייה. בהצלחה יקרה!
היי אפשר גם ללוש ביד?
אפשר
הכנתי היום חלות בפעם הראשונה.
עקבתי אחרי ההוראות המדוייקות ויצא 10 !!!
תענוג.טעים.
מושלם! איזה כיף לשמוע🥰 תודה ששיתפת, שיהיה בתיאבון
יצא מושלם
!מעולההה מירי!! תודה ששיתפת:) שיהיה בתיאבון
הכנתי היום חלות בפעם הראשונה. אני השתמשתי בקמח שמרים של אוסם. הבצק היה נח לעבודה. החלות יצאו מושלמות. כל כך טעימות. לא הפסיקו לאכול אותן.
היי פרידה, תודה על השיתוף לגבי שימוש בקמח שמרים, איזה כיף לשמוע שיצא טעים ושכולם נהנו!
וואו איזה מתכון ! פעם ראשונה שיצאה לי חלה כמו במאפיות שנתמתחת! תודה מתכון מושלם וקל
תודה על השיתוף דלית, הכי טעים החלות שנמתחות! איזה כיף לשמוע שיצא לך טוב ואהבת
וואוו.. תודה על המתכון… יצא מדהים.
תודה ששיתפת מלי! איזה כיף לשמוע, באהבה ❤️
האם ניתן להוסיף אגוזים וצימוקים או חמוציות? תודה!
היי ורדה, בטח, לקראת סיום הלישה, כשהבצק אחיד, להוסיף כ3/4 כוס תוספת, וללוש 1-2 עוד דקות לפיזור
אפשר להחליף את השמן ב 120 גרם חמאה מומסת במיקרו
היי ליאור, כן אפשר להמיר
יצא נהדר , תודה על המתכון
היי אורית, תודה על העדכון,כיף לשמוע
היי!
מתכון מעולה!! יש אפשרות להוריד את הביצים מהמתכון?
היי חן, שמחה שאהבת! האמת שלא ניסיתי אותה ללא ביצים…
אם הכנתי אותה עשיו ניתן לשים במקרר ולאפות מחר?
צהריים פלוס לילה במקרר
היי סיוון, כן בהחלט. לאחר שאת מניחה את הבצק בקערה משומנת, לכסות ולהכניס למקרר ללילה להתפחה.
מחר בצהריים טיפה להפשיר כדי שיהיה נוח לעבוד עם הבצק, ליצור צורה, להתפיח שנית ולאפות
שיהיה חג שמח!
היי אהובה. עם איזה כוס את משתמשת במתכונים שלך?
היי יקרה, בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי 1כוס למשל =250 מל. שיהיה חג שמח!
וואו!!
איזו חלה,כמה מחמאות🙂🙂
הבצק קל לעבודה וממש מתאים למי שרוצה אך מפחד/ת להתעסק עם שמרים( לשתי ביד והוא היה כל כך כיפי).
היי מאיה, איזה כיף לקרוא ושמחה שאהבת! כן, זאת בהחלט החלה שאני תמיד מכינה כמעט לכל אירוע וממליצה לכל אחד, גם אם לא הכין בעבר 🙂 תודה רבה על התגובה, שתהיה שנה מקסימה!
היי ימית, אין לי ניסיון כל כך באפיה, יש אפשרות להשתמש בקמח תופח במקום קמח לבן ושמרים?
היי תם, אין אפשרות, יש צורך בשימוש בשמרים. קמח תופח הינו קמח עם אבקת אפייה
אלופה, נתת לי אומץ לנסות גם 😉 חששתי ללוש בלי מיקסר
היי יקרה, שמחה לשמוע! אני בטוחה שייצא לך מעולה 🙂
האם יש הסבר לקליעה של 4? ככול שיש יותר רצועות זה אמור לצאת יותר קרנצ׳י וזו ההעדפה אצלי.
תודה
היי יהודית, כרגע יש באתר סוגי קליעה ללחמניות ובימים אלו ממש אני עובדת על הסברים לקליעת חלות, כולל 4 רצועות! ממש בקרוב אעלה לאתר
אפשר לכתוב כמה מים ,מדוייק להוסיף? וגם איך מתמודדים עם הבצק שהוא דביק זה נדבק לידיים ומקשה על הקליטה. תודה
היי אורן, כמות המים שצריך למתכון הינו 1.5 כוסות . הבצק לא אמור לצאת כל כך דביק. במידה וכן לא נורא, אתה יכול ללוש ולהוסיף עוד קמח תוך כדי (תתחיל עם כף קמח) עד שהבצק נהיה יציב ואחיד.
החלות הכי טובות שיצאו לי אי פעם. כל המשפחה התענגה עליהן והן חוסלו צ'יק צ'ק. מומלץ בכל לב!
יעל, כיף לשמוע שכולכם נהנתם וחוסל! תודה רבה ששיתפת:)
יצא מושלם!
מהמם רינה! תהנו, שבת שלום:)
וואווו אין לי מושג באפייה ויצא מטורף. בדיוק כמו בתמונות! לא האמנתי כשפתחתי את התנור
איזו תגובה מרגשת! שמחה שיצא לך מעולה, שיהיה בתיאבון!
אז עשיתי מה שהומלץ כאן בתגובות בנוגע ללילה במקרר כי לא יכולתי להמשיך באותו ערב
לא עבד בכלל. החלות לא תפחו אחרי הקליעה כמו שצריך ויצאו אבנים בתנור
אפשר פעם הבאה להשתמש בשמרים טריים ולא יבשים?
היי רוזן, חבל לי לשמוע. גם לאחר לילה בקירור החלות גם אמורות לצאת אווריריות ותפוחות. לשים לב שהשמרים בתוקף ולאחר שמוציאים את הבצק מקירור לחכות שיגיע לטמפ' החדר לפני שהולכים אותן. לגבי השמרים- ניתן להשתמש בשמרים טריים אך ממליצה פה עם יבשים
הי
תקשיבי אחותי בכל שבוע אני עושה חלות ומנסה מתכונים אבל
המתכון שלך יצא לי כלכך מוצלח🥰 יפה אוורירי קריספי מבחוץ וטעים מבפנים ורך
וואו פעם ראשונה שיוצא לי בדיוק כמו שמובטח
ועוד עשיתי ידני את הבצק ויצא מושלם
תודה ושבת שלום😘🌷
יההההה איזה כיף לקרוא! איזה מדהימה, תודה שעדכנת 🙂 שמחה שיצא כמו שרצית !
בבקשה שאלה🙋🏻♀️ כאשר מגש אחד עם לחמניות נכנס לתנור מה עושים עם המגש השני גם עם לחמניות קלועות כדי שלא תהיה התפחת עתר?
היי יהודית, זה בסדר, את יכולה להניח אותן בצד ולהכניס לתנור מיד עם סיום האפייה של הלחמניות הראשונות
בוקר אור .
במקום שמן זית אני יכולה לשמן את הקערה בשמן רגיל?.
איזה סוג של ביצה אני שמה
היי חן, אפשר שמן רגיל וביצה גדולה
אני רוצה להוסיף בצל זה אפשרי .
אם אני משאירה לילה במקרר אז רק בהתפחה השניה אני מוסיפה בצל ?
כן, להוסיף את הבצל בהתפחה השנייה. לאחר שאת מטגת את רצועות הבצל לדאוג לקרר לפני הוספה לבצק
בוקר אור
רציתי להגיד שפעם ראשונה באמת יצא לי בצק טוב אני כל כך שמחה .
אני מקווה שלשתי טוב ובאמת יצא לי אורירי.
ושאלה שחכתי לשמן את הקערה זה בסדר פשוט אחרי הלישה ישר שמתי לתפיחה
היי חן, שמחה שהבצק יצא טוב 🙂 השימון אמור למנוע מהבצק להידבק לדפנות הקערה בעת ההתפחה. לא נורא אם לא שמת. העיקר לא לגעת הבצק עד שתפח
היי ! רציתי לדעת האם יש צורך להתפיח הפעם השנייה ? כיוון שרשום התפחה שנייה אך לא ראיתי האם צויין כמה זמן להתפיח בפעם השנייה (אחרי שמחלקים את הבצק ל-2) ?
אשמח לשובה מהירה אני ממש רוצב להכין היים את החלות 😊
תודה רבה ושבת שלום !
היי אדר, בוקר טוב! כן, חייבים להתפיח פעם שנייה שתהיה אוורירית. אחרי ההתפחה הראשונה את יוצרת את הצורה של החלה שאת רוצה ואז נותנת לבצק לתפוח שוב (התפחה השנייה) עד שמכפילה את גודלה-כחצי שעה עד שעה במקום חמים. לדאוג שהבצק יהיה מכוסה כדי שלא יתייבש. לאחר מכן להבריש בביצה, לפזר מעל תוספות ולתנור🌹 תהנו:)
היי, יש לי שאלה…החלות כרגע בהתפחה השנייה – אפשרי לשים לפני הכנסתן לתנור צימוקים למשל לתוך החלה? זה יהרוס משהו? זה יעבוד?
אשמח לתשובה מהירה אם אפשרי🤍
היי ליאן, לאחר התפחה שנייה – לתוך החלה כבר אי אפשר, יהרוס את הצורה והאווריריות – עכשיו להבריש בביצה, לפזר מעל תוספות ולתנור, בהצלחה!
הי אם אני רוצה להכין עם כמות קמח שמתאימה להפרשת חלה, לפחות 1230גרם. איך לשנות את שאר הכמויות של החומרים?
היי מיכל, המתכון הוא עבור חלות מקילו של קמח. את יכולה להכין לפי 1500 גרם – להכין לפי 1.5 מהכמויות במתכון.
או אם את עושה גם עם ברכה – להכפיל כמויות וייצא לך ל2 קילו של קמח.
היי כמה זמן צריך להתפחה שנינה?
היי מיכאל, כחצי שעה במקום חמים, או עד הכפלת הנפח
החלות מושלמות . מה נותן 2 ביצים לחלה ? אפשרי לוותר? רוצה טעם שלחלה כמו בסופר ולא כמו עוגה.
האם הרצועות צריכות להיות קצרות .כי אחרי זה זה תופח. רוצה שהחלה תצא כמו אצלך.תודה רבה
היי ענת! החלות יוצאות מאד רכות ואווריריות, גם עם הביצים. לא ניסיתי בלי. לגבי הרצועות – הן לא צריכות להיות קצרות, רשום בהוראות איך לחלק – ל-2 חלות יש לחלק ל- 2 כדורים וכל כדור ל- 3 רצועות בעובי בינוני, ואז לעשות את הקליעה. מוזמנת לשתף איך יצא-אשמח לשמוע! 🙂
כמה זמן ייקח לישה ידנית? האם יש לך עיצה לגבי התהליך?
היי מלי, חשוב ללוש בצק שמרים היטב ולאורך כמה דקות טובות על מנת לפתח את רשת הגלוטן בבצק שתורמת לאלסטיות ואווריריות של החלה. במיקסר הלישה כ10 דקות, בלישה ידנית כ12-13 דקות
בהצלחה!
אחרי נסיונות של הרבה מתכונים חייבת להודות לך יצאו עוגות מעולות!!!! מתכון ברור ופשוט.
היי דקלה, כיף לשמוע שאהבת! תודה שחזרת לעדכן 🙂
היי אני הכנתי הרגע את הבצק ושמתי אותו בתפיחה, לשתי אותו לא בדיוק עשר דק כי לשתי עם הידיים. אני מפחדת שהבצק לק יתפח
היי סיגל, אם הכנת לפי ההוראות וכמויות הבצק אמור לתפוח יפה. חשוב להקפיד על שלב הלישה, במיוחד אם לשים ידני. ממליצה לשים במקום חמים – יעזור לתפיחה
במילה אחת : וואו!". עושים חלות כבר הרבה שנים וצמודים לאיזה 2-3 מתכונים קבועים. החלטתי לגוון ויצא מושלם!. בהחלט נאמץ!- הבצק היה מאוד נעים לעבוד , הצורה של החלה- כבר מזמן לא יצאה לי כזאת דוגמנית. אני עשיתי רק אחת- וכל המצרכים הורדתי לחצי- רק היה צורך במים ביותר מחצי ( ומצוין שכתבת שהבצק קצת צריך להידבק- ככה אפשר לעשות הערכה למרקם הרצוי!)
היי ערן, איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לעדכן:) שמחה שאהבתם
היי, תודה רבה על המתכון המהמם!!! 🙏🙏❤
פעם ראשונה שיוצא לי כל כך מושלם )אחרי עשרות נסיונות כושלות(
איזה כיף לשמוע! שמחה שיצא לך מצויין ואהבת, תודה שחזרת לעדכן:)
אני לא נוהגת להגיב בדרך כלל אבל חייבת לציין לטובה את המתכון המדהים הזה. היחס שלי למאפי שמרים הוא אמביוולנטי – מצד אחד אוהבת לנסות ומצד שני לפעמים מאוכזבת ולא יודעת להסביר כשהמאפה מאכזב. במקרה הזה אושר צרוף. הכנתי חצי כמות (חלה אחת) ואת הבצק לשתי ביד. יצאה חלה טעימה ורכה רכה שאי אפשר היה להתאפק ולהמתין שתתקרר מצד כל המשפחה. שאפו.
מרגשת!תודה שחזרת לעדכן, איזה כיף לקרוא:) שמחה שאהבתם!! בתיאבון
וואו יצא טעים רצחחח
היי ויקטור, מעולה! שמחה לשמוע:) שיהיה בתיאבון וסופש רגוע ושקט
האם אפשר לקלוע לצמות ואז לשים במקרר לילה?
היי שושי, אפשר
תודה לתשובה המהירה
בשמחה שושי, שתהיה שבת שלום ושקטה!🙏
יצא אששש.
אשמח למתכון לעוגת שמרים
בקרוב מאד יעלה לאתר מתכון מושלם לעוגת שמרים, את יכולה ללחוץ על הפעמון למטה לקבלת עדכון כל פעם שמתכון חדש עולה 🙂
וואו 😋😁😀
המון זמן חיפשתי מתכון ללחמניות שיוצאות מוווושלם!!!
השווצתי עם המתכון הזה לכל מי שרק אפשר…..
היי שרה איזה כיף לשמוע! נכון, הבצק מושלם ללחמניות, שמחה שאהבת וכיף שחזרת לעדכן 🙂
הכנתי הבצק יצא מאוד נוח רציתי לשאול כמה צריך לשקול כל כדור בצק להכנת חלה ע"מ שיצא אסתטי ומדויק
היי ברוריה, ממליצה לשקול את הבצק שיצא לך ולחלק את המספר ב2.
לאחר מכן את המשקל של כל חתיכה לחלק לפי מספר הרצועות שמהן תרצי להכין את החלה.
כך תדעי במדוייק כמה תצטרכי לכל כדור.
משום מה הבצק לא מספיק תפח לי בתפיחה השניה ובתנור היא גם לא מספיק תפחה יכול להיות שעכשיו האוויר קר וצריך לתת יותר זמן תפיחה מהרגיל?
היי ברוריה, קור אכן משפיע על קצב ההתפחה, אם הבצק היה במקום קריר קצב ההתפחה תהיה איטית יותר ומומלץ להמתין יותר זמן שהבצק יתפח. אם יש מקום חמים – מומלץ להניח שם את הבצק להתפחה. אני מקווה שבכל זאת בתנור הן יתפחו יותר. הן אמורות לצאת תפוחות ואווריריות מבפנים.
טוב.. אז אחרי שלשתי ביד כי באמצע העובדה המיקסר החליט לשבות ואחרי שכבר איבדתי תקווה ואמרתי בטוח לא יצא טוב.
יצא מושלם מושלם!!!! תודה רבה ❤️❤️❤️
היי טל! מעולה שהמשכת ללוש ביד, הבצק אכן מאד נוח לעבודה, שמחה שיצא טוב ואהבת! שיהיה בתיאבון:)
היי ימית החלה ניראת מושלמתת- לדעתי כמות המים הרשום מעטה. על קילו הבנתי ששמים 500 מ"ל.
לאחר עיצוב הלחמניות -איך ניתן שיתפחו ממש טוב< כי גם אחרי שעה-מכוסה במגבת -לא תפח – תפיחה -שכבר צריך להכניס לתנור.
תודה רבה
היי ענת,תנסי להניח לתפיחה במקום חמים. הקור מאט את תפיחת הבצק וצריך לחכות בסבלנות שיתפח, לוקח יותר זמן. כדאי להניח במקום חמים.
אופצייה – אפשר לחמם תנור ל50 מעלות, לכבות ולהניח את הבצק שיתפח שם בתנור הכבוי. עוזר מאד בימי חורף קרים:)
האם יש אפשרות להחליף את המים בחלב? כיצד הבצק יתנהג אם כן?
היי רועי, החלה יוצאת נהדרת עם מים אך אם בכז אתה מעדיף חלב אפשר. להוסיף את החלב בהדרגה בזמן הלישה, ייתכן ותצטרך להוסיף עוד טיפה חלב, שים לב שהבצק בסוף יוצא רך ואוורירי.
מתכון מושלם האם ניתן להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן? רוצה לפנק את כולם
היי עמית שמחה שאהבת! את המתכון הזה לא ניסית
ללא גלוטן… אשתדל להעלות בקרוב לאתר🙏 חלה דומה ללא גלוטן