
חזה עוף בטריאקי
רצועות חזה עוף ברוטב טריאקי מוקפצות במחבת
חזה עוף רך רך ברוטב מתקתק מוקפץ כמה דקות מחבת עם רצועות בצל מוזהבות ושום
אפשר להכין עם רוטב טריאקי מוכן או להכין רוטב טריאקי ביתי בכמה דקות בלבד.
מתכון מהיר וקל שסוגר פינה לארוחת צהריים קלילה וטעימה ללא מאמץ!
תהנו!


חזה עוף בטריאקי הדפסה
500 גרם חזה עוף, חתוך לרצועות
5 - 4 כפות רוטב טריאקי (או רוטב טריאקי ביתי)
2 כפיות רוטב סויה
1 כף סילאן
1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות
2 שיני שום, כתושות
אופציה להגשה:
לפזר מעל שומשום ובצל ירוק קצוץ
אופן ההכנה:
1. מערבבים את רצועות חזה העוף בקערה יחד עם טריאקי, סויה וסילאן ומשרים כ-4 שעות בקירור לספיגת טעמים (לא חובה אך מומלץ להשרות).
2. מטגנים את רצועות הבצל במחבת רחבה עם 2 כפות שמן, על להבה בינונית-גבוהה, למשך כ-5-10 דקות (תוך כדי ערבוב, שלא יישרף), עד שרצועות הבצל מקבלות צבע שחום. מוסיפים שום ומטגנים כדקה נוספת יחד עם הבצל.
3. מוסיפים למחבת את רצועות חזה העוף ומטגנים יחד עם הבצל והשום כ- 5 דקות, תוך כדי ערבוב והקפצה.
* לפני הגשה - ניתן לפזר מעל שומשום ובצל ירוק קצוץ.
מגישים מיד.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מתכוני עוף מומלצים נוספים:
עוף בתנור עם תפוח אדמה וגזר
עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
מוקפץ עוף עם ירקות תאילנדי
חזה עוף עם פטריות ובצל
כמה רעיונות לתוספות :
פתיתים אדומים
קוסקוס אוורירי
אורז לבן
אורז עם אטריות מטוגנות
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!