פלפל ממולא באורז ובשר ברוטב חמוץ מתוק
פלפלים ממולאים בבשר, אורז וירקות ברוטב אדום חמוץ מתוק. הטעם והריח משגע!
אחד המתכונים הכי ביתיים שיש וטעימים בטירוף
נראה מסובך להכין אך ממש לא! סה"כ ההכנה פשוטה אך עם כמה שלבים.
מצרפת שלב אחר שלב להכנה קלה ומדוייקת שיהיה לכם פשוט ויצא טעים בטירוף!

זהו המתכון האהוב עליי לפלפלים ממולאים! סבתא שלי הייתה גם מוסיפה מגוון גרעינים לתוך תערובת המילוי (אופציות ראו בהמשך).
תוכלו לגוון בעשבי התיבול בתערובת המילוי כמו כוסברה, פטרוזילה ושמיר
ואפשר בקלות להפוך את המנה לצמחונית / טבעונית על יד הורדת הבשר מתערובת המילוי והוספת ירק קצוץ אהוב במקום.
תהנו!![]()
לפלפלים:
8 פלפלים גדולים, שטופים (אפשר לגוון בצבעים: אדום, צהוב, ירוק)
* לבחור פלפלים גבוהים וגדולים שניתן יהיה למלא. לאחידות - לנסות לבחור פלפלים שווים בגודלם.
למילוי:
3/4 כוס אורז בסמטי, שעבר חצי בישול (3/4 כוס אורז בסמטי, 1 כוס מים, 3/4 כף שמן, 2 כפיות מלח)
1 בצל גדול, קצוץ דק
250 גרם בשר בקר, טחון
1 צרור שמיר, קצוץ דק (כ- 40 גרם)
1 צרור פטרוזיליה, קצוץ דק (כ- 40 גרם)
2 גזרים בינוניים, קלופים ומגוררים דק בפומפייה
2 עגבניות גדולות, קלופות
1/2 כף מלח
1 כפית פלפל שחור
אופציה:
אפשר לגוון עם עשבי התיבול ולהוסיף גם כוסברה.
ואפשר להוסיף לתערובת גרעיני חמנייה, דלעת, צנוברים וכד'
לרוטב:
2.5 כפות גדושות רסק עגבניות
4 כפות סוכר
3/4 כפית מלח לימון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1 כף שמן
5 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. מבשלים את האורז הלבן 1/2 בישול:
מניחים את האורז בסיר, שוטפים ומסננים. מוסיפים מים, שמן ומלח ומחממים על אש גבוהה עד לרתיחה.
מערבבים את האורז, מכסים את הסיר ומבשלים על חום נמוך-בינוני במשך כ-8 דקות .
מכבים את האש, מערבבים בעדינות ומניחים בצד שיצטנן עם מכסה פתוח למחצה.
2. בינתיים מטגנים את הבצל:
מטגנים את הבצל הקצוץ במחבת עם כף שמן על להבה בינונית למשך כ- 8 דקות, עד להזהבה ומניחים בצד .
3. מכינים את הפלפלים:
חותכים את ראשי הפלפלים השטופים כמעט עד הסוף, כך שחלקן העליון נשאר עדיין מחובר. מסירים את ליבת הפלפלים והגרעינים ומניחים את הפלפלים בצד.
4. מכינים את תערובת המילוי ומרכיבים:
קוצצים דק את עשבי התיבול, גזרים ועגבניות ומערבבים בקערה גדולה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים את האורז והבצל המטוגן ומערבבים.
בעזרת כף בעדינות ממלאים כל פלפל בתערובת המילוי כמעט עד הסוף (לשים לב לא לדחוס את התערובת על מנת לתת לאורז להתרחב עוד קצת בבישול). מסדרים בסיר גדול ורחב את הפלפלים אחד ליד השני.
5. מכינים ויוצקים פנימה את הרוטב:
בקערה נפרדת מערבבים יחד את מרכיבי הרוטב ומוסיפים את כוסות המים בהדרגה תוך כדי ערבוב. יוצקים את הרוטב לסיר עד שמגיע כמעט עד לגובה הפלפלים (תוסיפו עוד מים אם צריך).
6. בישול הפלפלים הממולאים:
מבשלים על להבה קטנה - בינונית למשך כשעה, עד שקליפת הפלפלים מתרככת.
טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם (עוד מלח לימון לחמיצות או עוד סוכר למתיקות).
* לפני הגשה מומלץ לתת לפלפלים להתקרר כ-20 דקות. ובכלל - אם אוכלים אותם יום למחרת (לאחר לילה בקירור לספיגת טעמים) הם יוצאים הרבה יותר טעימים!
שלבי הכנה - פלפלים ממולאים:
מכינים את האורז, תערובת המילוי והפלפלים:

מכינים את הרוטב ומבשלים את הפלפלים:

![]()

![]()

![]()

![]()

![]()

![]()
אפשר לגוון בצבעי הפלפלים לארוחה יפה צבעונית וחגיגית:


![]()

באהבה ובתיאבון ❤![]()
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
פלפלים קלויים בתחמיץ
פלפלונים קלויים בתנור
תומייה עיראקי – קציצות ברוטב שום ונענע
קובה סלק עיראקי – קובה אדומה
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!




