
פבלובה פירות יער
מרנג מלא בקצפת ומקושט בפירות ורוטב פירות יער חמצמץ
קינוח משגע שתמיד גונב את ההצגה!
קינוח המשלב מרנג פריך עם קצפת מתוקה ורוטב פירות יער מעל פירות העונה – שילוב מנצח!
הפבלובה מבחוץ פריכה ומתפצפצת ובפנים היא טיפה רכה.
כשאני רוצה קינוח מרשים לאירוע אני מכינה פבלובה פירות יער – הקינוח שאני יודעת שכולם יאהבו!
אחד הקינוחים הכי מרשימים ויפים שיש, היא זוכה לכל כך הרבה תשבוחות בכל פעם שאני מכינה אותה
כמו כן, מתאימה לכל אירוע מכיוון ומדובר בקינוח ללא גלוטן (מושלם לפסח!), וניתן להכין כפרווה בקלות!
זהו קינוח מרשים שמניחים במרכז השולחן וכולם חולקים אותו יחד –
כל אחד מתענג מכל חלק שאוהב – קצת מהמרנג, קצת מהרוטב, קצת מהקצפת 🙂
הכי טעים ומספק!
(אני אוהבת להכין פבלובה אחת גדולה אבל אפשר גם להכין את בסיס המרנג כמנות אישיות)
הפבלובה מורכבת מכמה שכבות:
הבסיס ממרנג אפוי – (פריך מבחוץ ורך מבפנים),
מעל מצפים בשכבת קצפת רכה
ומעליה מפזרים פירות יער טריים ורוטב פירות יער משגע!
נראה מורכב אך תראו כמה פשוט להכין!
מצורף מתכון קל עם כל השלבים מפורטים כדי שתצא לכם פבלובה טעימה ומרשימה.
איך להכין פבלובה מושלמת?
להצלחת הפבלובה – כמה טיפים לפני שמתחילים ולפני שאתם שואלים 🙂 :
* הפרדת החלבונים:
– מומלץ לעבוד עם חלבונים בטמפ' החדר ולהפריד טוב את החלמונים מהחלבונים. לשים לב! אפילו אם כמות קטנה של חלמון תיכנס לתערובת החלבונים, הקצפת החלבונים לא תצלח).
– להקפיד להשתמש בקערת מיקסר נקייה ויבשה לגמרי על מנת שלא יהיו מים או חלקיקים שיפריעו להצלחת ההקצפה.
* את המרנג מכינים מחלבונים של ביצה (החלק הלבן שקוף). מה עושים עם החלמונים שנשארו?
אפשר להשתמש בהם להכנת קרם ברולה קלאסי טעים וממכר!
להכנת עוגיות מבצק פריך משגע של אוזני המן
או לתחתית ולציפוי של עוגת גבינה פירורים קלאסית
* איך בוקדים אם הקציפה מוכנה?
כאשר מרימים את בלון ההקצפה – הקצף צריך להישאר יציב ולא ליפול חזרה לקערה.
* איך בודקים אם המרנג מוכן?
לאחר שעה וחצי בודקים אם מתנתק בקלות מנייר האפייה. אם לא, ממשיכים אפייה. אם מוכן – מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר באיטיות בתנור למשך כמה שעות ולאחר שהצטנן מעבירים בעדינות לכלי סגור, או מכסים בפעמון של עוגות.
* הכנת הקצפת:
את הקצפת מומלץ להכין בסמוך להגשה. אם אם אין אפשרות – ניתן להכין כמה שעות מראש ולשמור בכלי סגור במקרר.
לטיפים איך להכין קצפת מושלמת כנסו לפה: קצפת- איך מכינים קצפת יציבה?
* הכנה והרכבת המנה:
– את המרנג ניתן להכין כ- 3 ימים מראש ולשמור את המרנג ללא המלית, בכלי סגור, בפעמון של עוגות או עטוף היטב (על מנת שלא ייכנס לחות).
– את רוטב פירות היער ואת הקצפת להכין ביום ההגשה.
– הרכבת הפבלובה עם הקצפת, רוטב, ופירות – רק בסמוך להגשה.
* האם ניתן להכין פבלובה בגרסת פרווה?
לגרסת פרווה – ניתן להשתמש בשמנת צמחית להקצפה.
* מה ההבדל בין פבלובה לנשיקות מרנג?
פבלובה היא לא נשיקת מרנג אחת גדולה. מבחוץ היא פריכה ובפנים היא רכה וספוגית (מזכירה קצת מרשמלו, רק פחות ג'לטיני).
* מתכן חלבי, ללא גלוטן, כשר לפסח (עם אופציה לפרווה)
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.

לבסיס הפבלובה - המרנג:
4 חלבונים (הלבן-שקוף), גודל L, בטמפרטורת החדר
1/4 + 1 כוסות סוכר לבן
קורט מלח
1.5 כפות קורנפלור
1 כפית חומץ
לרוטב פירות יער מהיר:
200 גרם (כ- 1.5 כוסות) פירות יער קפואים (פטל, אכמניות, תותים...)
4 כפות סוכר
2 כפיות מיץ לימון
1/2 כפית קורנפלור מעורבב עם 2 כפיות מים
לקצפת:
1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% (לפרווה: שמנת צמחית להקצפה)
1 כף סוכר
1 כף אבקת פודינג וניל
לקישוט:
מגוון פירות יער, אוכמניות, פטל, דומדמניות תותים
(אפשר גם מנגו, פסיפלורה ומגוון פירות אהובים)
כמה עלי נענע טריים
אופן ההכנה:
מכינים את בסיס הפבלובה - המרנג:
1. מחממים תנור ל- 150 מעלות (מצב תנור: טורבו).
2. הקצפת המרנג: בקערת מיקסר מקציפים את החלבונים במהירות בינונית למשך כ-2 דקות. ברגע שמתחיל להיווצר קצף לבנבן מגבירים למהירות גבוהה ומוסיפים באיטיות ובהדרגה ותוך כדי הקצפה סוכר ומלח. מקציפים עוד 2-3 דקות, עד שמתקבל קצף לבן, מבריק, יציב וחלק.
* בדיקה: כאשר מרימים את בלון ההקצפה - הקצף אמור להישאר יציב במקום ולא ליפול חזרה לקערה.
מוסיפים בהדרגה קורנפלור וחומץ, מקציפים עוד כמה שניות להטמעה ומסירים את הקערה מהמערבל.
3. שרטוט גבולות המרנג: מרפדים תבנית בנייר אפייה, ומשרטטים על גבי נייר האפייה עיגול בקוטר של הבסיס שתרצו להכין (כ-15-20 ס"מ), אפשר עם צלחת.
4. עיצוב המרנג: מעבירים את הקציפה שהכנו למרכז העיגול, ובעזרת מרית יוצרים גומחה במרכז, לא עמוקה מידי (שתכיל את הקצפת והפירות) ומסדרים את השוליים בגובה שווה - (לא צריך להיות מושלם - דווקא הכי יפה המראה הפרוע ולא משורטט)
5. אפייה: מכניסים את המרנג לאפייה במרכז התנור, מורידים את טמפרטורת התנור ל110 מעולות, טורבו, ואופים למשך שעה וחצי.
לאחר שעה וחצי בודקים אם המרנג מוכן:
* אם המרנג לא מתנתק בקלות מנייר האפייה - ממשיכים אפייה.
* אם המרנג מתנתק בקלות - הוא מוכן. מכבים את התנור ומאפשרים לו להתקרר באיטיות בתנור למשך כמה שעות.
(זה בסדר אם נוצרים כמה סדקים במרנג - הוא גם כך יצופה אח"כ בקצפת ופירות).
6. לאחר שהמרנג הצטנן שומרים אותו ללא המלית, בכלי סגור (בפעמון של עוגות או עטוף היטב) עד 3 ימים בטמפרטורת החדר.
מכינים את רוטב פירות היער:
7. בסיר קטן מביאים לרתיחה את כל מרכיבי הרוטב. מנמיכים את הלהבה, מבשלים כ- 10 דקות, ומצננים.
מכינים את הקצפת (מומלץ בסמוך להגשה):
8. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים במהירות בינונית - גבוהה את השמנת המתוקה, מוסיפים סוכר ואבקת פודינג וניל באיטיות ובהדרגה. מקציפים כמה דקות בודדות, עד שמתקבל קצפת יציבה (לא להקציף יותר מידי על מנת שהקצפת לא תתפרק).
הרכבה (בסמוך להגשה):
ממלאים את השקע של המרנג בקצפת, יוצקים מעל את רוטב פירות היער (חשוב שלא יהיה חם), מעטרים בפירות ועלי נענע אם רוצים. מגישים ונהנים מכל ביס!
להצלחת ההקצפה חשוב לעבוד עם חלבונים בטמפ' החדר ולהפריד טוב את החלמונים מהחלבונים.
לשים לב! אפילו אם כמות קטנה של חלמון תיכנס לתערובת החלבונים, הקצפת החלבונים לא תצלח.
- כמו כן, להקפיד להשתמש בקערת מיקסר נקייה ויבשה לגמרי על מנת שלא יהיו מים או חלקיקים שיפריעו להצלחת ההקצפה.
איך בודקים אם המרנג מוכן?
לאחר שעה וחצי בודקים אם מתנתק בקלות מנייר האפייה.
אם עדיין דבוק לנייר - ממשיכים אפייה.
אם מוכן - מכבים את התנור ומאפשרים למרנג להתקרר באיטיות בתנור למשך כמה שעות.
לאחר שהצטנן מעבירים בעדינות לכלי סגור, או מכסים בפעמון של עוגות עד שלב ההרכבה והגשה.לאחר שהפבלובה הצטננה לחלוטין - נותר זה להחליט איזה תוספות או פירות מוספים לה
אפשר כל פרי אהוב , אך מומלץ פירות רכים כגון:
תותים, פירות יער, מנגו, קיווי… ובראש השנה - אפשר כמובן להוסיף רימונים).
מומלץ להכין את הקצפת סמוך להגשה.
אפשר גם להכין בגרסת פרווה עם קצפת צמחית
מרנג מלא בקצפת ומקושט בפירות ורוטב פירות יער חמצמץ
מושלם לכל אירוע וטעים בטירוף!!
לשים לב - הפבלובה היא לא נשיקת מרנג אחת גדולה.
מבחוץ היא פריכה אך מבפנים היא אמורה להיות רכה ומעט ספוגית (טיפה כמו מרשמלו).
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
קינוחים מומלצים נוספים ללא גלוטן וכשר לפסח:
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות | נשיקות מרנג
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן | עוגת מוס שוקולד – ללא קמח, ללא גלוטן
עוגיות קוקוס קלאסיות | בראוניז שוקולד – ללא גלוטן






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה