תפוח אדמה מבושל
תפוחי אדמה מבושלים חתוכים לקוביות מוגשים בצלוחית עם פטרוזיליה קצוצה מעל
ניתן להכין תפוחי אדמה במגוון דרכים וניתן ליצור מהן מנות או תוספות מעולות:
מסלטי תפו"א קלאסיים-סלט תפוחי אדמה, לאפייה בתנור – תפוחי אדמה מניפה אפויים, לתבשילים – תפוח אדמה ושעועית ירוקה ברוטב אדום, ואף קציצות – קציצות ירק (אופציות נוספות בהמשך)
פה נתחיל בדרך הפשוטה ביותר – תפוחי אדמה מבושלים במים שיוצאים רכים וטעימים, מוסיפים תיבול קל ומגישים עם פטרוזיליה/עירית קצוצה
ניתן להגיש כתוספת טעימה לצד מנה בשרית, כמנה צמחונית בפני עצמה עם שמנת בצד או אפילו כתוספת בארוחת בוקר עיראקית.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
תפוח אדמה מבושל הדפסה
2 תפוחי אדמה גדולים
מים, לפי צורך (עד כיסוי תפוחי אדמה בסיר)
לתיבול:
2 כפות שמן זית
מלח, לפי טעם
אפשר טיפה פפריקה מתוקה
כמה עלי פטרוזיליה טריים קצוצים מעל
* (אפשר להחליף פטרוזיליה בשמיר ו/או עירית)
אופן ההכנה:
1. קולפים את תפוחי האדמה, מכניסים לסיר, מוסיפים מים עד כיסוי תפוחי האדמה.
2. מחממים את הסיר על להבה גבוהה עד רתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים ללהבה בינונית-גבוהה ומבשלים כ- 30-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים (אפשר לנעוץ סכין ולבדוק שתפוחי האדמה רכים).
3. מסננים את המים, חותכים את תפוחי האדמה לקוביות גסות (או פרוסות עבות).
4. מתבלים ומגישים.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
רעיונות למתכונים עם תפוחי אדמה:
תפוחי אדמה מניפה אפויים
תפוחי אדמה מעוכים בתנור
סלט תפוחי אדמה במיונז עם גזר ואפונה
תפוחי אדמה ובטטות אפויות בתנור
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה