תפוח אדמה ושעועית ברוטב אדום וקארי
תהנו!
תפוח אדמה ושעועית ברוטב אדום וקארי הדפסה
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
4 תפוחי אדמה גדולים, חתוכים לפרוסות עבות
3 כפות רסק עגבניות
1 כף קארי
3/4 כף מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 קופסת שעועית לבנה ברוטב עגבניות בשימורים (580 גר')
מים, לפי צורך
אופן ההכנה:
1. קוצצים את הבצל, קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לפרוסות עבות.
2. בסיר רחב, על להבה בינונית, מטגנים את הבצל עד להזהבה. מוסיפים רסק עגבניות ומתבלים בקארי מלח ופלפל. מערבבים יחד להטמעת הטעמים. יוצקים פנימה 2 כוסות מים בהדרגה, תוך כדי ערבוב הרסק עם התבלינים למשך כ-5 דקות, עד השחמה והסמכת הרוטב.
3. מוסיפים את פרוסות תפוחי האדמה, יוצקים מים עד גובה כיסוי תפוחי האדמה ומוסיפים את השעועית.
4. מכסים את הסיר ומבשלים למשך 30-40 דקות על להבה בינונית או עד שתפוחי האדמה מתרככים.
*מידי פעם לערבב בעדינות על מנת שלא יידבק לתחתית בזמן הבישול.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מתכונים מומלצים נוספים:
קישואים ממולאים בבשר ברוטב עגבניות מתקתק
אפונה ברוטב עגבניות
קציצות בשר ברוטב עגבניות
תפוח אדמה ושעועית ירוקה ברוטב אדום
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!