תפוחי אדמה מניפה
מתכון קל ופשוט לתפוחי אדמה שחותכים לצורת מניפה ואופים בתנור ויוצא קריספי וטעים!
תפוחי אדמה מניפה עם שמן זית, תבלינים ועשבי תיבול אפויים בתנור.
תוספת יפה וחגיגית בתיבול טעים!
תפוחי אדמה אחת התוספות הטעימות שיש המופיעה כמעט בכל ארוחה ומגוון וריאציות!
אפשר גם להכין תפוחי אדמה פריכים אפויים בתנור או לשלב קוביות תפוחי אדמה עם בטטות אפויות בתנור.
כך או כך יוצא טעים בטירוף ונחטף!!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
תפוחי אדמה מניפה אפויים בתנור הדפסה
5 תפוחי אדמה בינוניים, עם הקליפה
לתיבול:
1/4 כוס שמן זית
1/2 כף פפריקה מתוקה (או חריפה)
3/4 כף עשבי תיבול (אורגנו, טימין, רוזמרין)
3 שיני שום, כתושות
1 כפית מלח
פלפל שחור, לפי הטעם
להגשה:
לפזר מעל פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2. שוטפים את תפוחי האדמה היטב ומייבשים. בעזרת סכין חדה פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות כמעט עד הסוף ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מערבבים את מרכיבי התיבול בכוס ומברישים את תפוחי האדמה בתערובת התיבול (להקפיד להבריש בין הפרוסות בעדינות שלא ייפרדו).
4. מכניסים לתנור ואופים ב- 200 מעלות למשך 45 דקות עד שעה, עד שתפוחי האדמה מקבלים גוון זהוב.
5. מסדרים על צלחת הגשה, מפזרים מעל עלי פטרוזיליה טרייה קצוצה ומגישים.
* אם רוצים - ניתן לתבל עם מגוון תבלינים אהובים אך לא לוותר על שמן הזית.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים עם תפוח אדמה:
פירה חלבי | קוביות תפוחי אדמה ובטטות אפויות בתנור
תפוחי אדמה מעוכים בתנור | עוף ותפוח אדמה בשקית קוקי |
סלט תפוחי אדמה במיונז עם גזר ואפונה | תפוח אדמה מבושל
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה