שעועית ירוקה מוקפצת עם סילאן שום ושומשום
מתכון מהיר וקל לשעועית ירוקה שמקפיצים ברוטב טעים ומתקתק
אם אתם מחפשים מתכון לתוספת קלה מהירה ובריאה – זה המתכון המושלם!
שעועית ירוקה קפואה שמקפיצים מספר דקות במחבת עם כמה מרכיבים בודדים ויש לכם תוספת מעולה!
מכיוון והטיגון קצר ניתן להרגיש את הפריכות של השעועית בכל ביס.
המתכון מתאים לכל ארוחה – גם טבעוני, צמחוני וללא גלוטן.
תוספת מהירה, מושלמת ליד פירה, שניצל, עוף בתנור, מנות בשריות ועוד!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס=240 מ"ל)
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
שעועית ירוקה מוקפצת עם סילאן שום ושומשום הדפסה
400 גרם שעועית ירוקה של סנפרוסט, מופשרת (1/2 שקית)
2 כפות שמן
3 שיני שום, כתושות
2.5 כפות סילאן
2 כפות סויה
1/2 כפית שמן שומשום
שומשום (כמה שרוצים)
אופציה להגשה:
1/2 לימון טרי, סחוט מעל
אופן ההכנה:
1. אם השעועית הירוקה קפואה וטרם הופשרה: חולטים את השעועית כ-5 דקות במים רותחים, מסננים את המים ומייבשים את השעועית (אפשר עם נייר סופג לספיגת הנוזלים).
*אם הפשרתם מראש - ניתן לעבור לשלב הבא.
2. מחממים ווק או מחבת עם 2 כפות שמן, מטגנים את השום הכתוש כמה שניות (זהירות שלא יישרף), מוסיפים את השעועית הירוקה ומטגנים כדקה וחצי.
3. מוסיפים את יתרת המרכיבים, סוחטים מעל לימון טרי (לא חובה) ומגישים.
מטגנים את השעועית טיגון קצר על מנת שתשמור על הפריכות
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
מוקפץ עוף עם ירקות תאילנדי
אורז מוקפץ עם ירקות ועוף
פטריות מוקפצות עם שום ועשבי תיבול
עוף מוקפץ ברוטב קרם קוקוס
פטריות מוקפצות ברוטב אסייתי
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
2 תגובות
יצא טעים מאד!!! תודה על המתכון, חוסל מיד!
בשמחה דניאלה, כיף לשמוע שאהבתם! תודה שחזרת לעדכן:)