
שניצל קריספי ביתי
אחד המאכלים הכי אהובים ונפוצים בארץ – שניצל קריספי ביתי מושלם!
כל כך פשוט להכין ויוצא כל כך טעים.
יש כמה דרכים להכין אך אצלנו בבית אוהבים אותם פריכים מאד מבחוץ ועסיסיים מבפנים, כמו במסעדות.
מצורף מתכון עם של שלבי ההכנה לשניצל פריך במיוחד.
אל תפספסו! ניתן גם לשלב את פירורי הלחם בציפוי עם פנקו ולהכין שניצל עם פנקו ופירורי לחם מוזהבים
איך מכינים את השניצל המושלם?
לפני שנתחיל – כמה טיפים קטנים כדי להגיע לטעם והמרקם הרצוי:
*אפשר להוסיף לפירורי לחם עשבי תיבול מיובשים/טריים, שומשום, קצח או כל תוספת מעניינת שאוהבים.
* כדי להוסיף פריכות לציפוי כדאי להוסיף לתערובת פירורי לחם פנקו (פירורי לחם יפניים).
*לפני שמכניסים את השניצלים לטיגון לבדוק שהשמן מספיק חם – זורקים כמה פירורי לחם למחבת ובודקים אם נוצרות סביב הפירורים בועות והשמן מפצפץ – אפשר להתחיל לטגן.
* כדי שהשניצל יישאר עסיסי מבפנים חשוב לטגן את השניצלים על אש בינונית, לכ-2-3 דקות (תלוי בעובי השניצל) מכל צד כדי שהשניצל לא יישרף מבחוץ ויהיה עשוי מבפנים. חשוב שהאש לא תהיה גבוהה מידי, אחרת יישרפו מהר מבחוץ.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


שניצל קריספי ביתי הדפסה
500 גרם חזה עוף, פרוס
1 כוס קמח
2 ביצים
1 כפית סויה
1 כפית חרדל
2 שיני שום כתושות
1.5 כוסות פירורי לחם מוזהבים
1/2 כוס פנקו
שומשום (לא חובה)
לטיגון:
שמן קנולה
אופן ההכנה:
1. בצלחת שטוחה מניחים את הקמח, בקערה נפרדת טורפים ביצים יחד עם המלח והשום ובצלחת שטוחה נוספת מניחים את פירורי הלחם.
2. מצפים כל נתח חזה עוף בקמח מ-2 הצדדים. לאחר מכן, טובלים בתערובת הביצה, ולבסוף מצפים בפירורי לחם מ-2 הצדדים ומהדקים היטב.
3. מחממים מחבת עם שמן (בגובה מחצית עובי הנתחים) על להבה בינונית ומטגנים את השניצלים כ- 2-3 דקות בכל צד עד הזהבה (לשים לב לא לטגן יותר מידי זמן על מנת שלא יתייבשו בטיגון).
4. מניחים על נייר סופג לספיגת עודפי השמן.
מגישים חם ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
.
המלצות לתוספות טעימות לצד השניצל:
תפוחי אדמה מעוכים בתנור | קוסקוס אינסטנט אוורירי טעים
פסטה ברוטב עגבניות כמו של פעם | ניוקי ברוטב שמנת פסטו




.
לתוספות נוספות:
תירס חם מבושל | גזר מבושל
אספרגוס בחמאת שום ולימון
שעועית ירוקה מוקפצת עם סילאן שום ושומשום




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!