שוקי עוף בשום לימוני עם תפוחי אדמה
עוף בתנור שיוצא עסיסי וטעים, יחד עם תפוחי אדמה בתיבול שום לימון ורוזמרין.
ארוחה שלמה טעימה ומזינה שכל כך קל להכין!
מערבבים הכל בקערה, מעבירים לתבנית והתנור עושה את השאר.
תהנו!
עוף ותפוח אדמה ברוטב שום ולימון הדפסה
6 שוקי עוף
6 תפוח אדמה גורמה, חתוכים לרבעים
לתיבול:
1 כפית תימין
1 כפית פפריקה
3 שיני שום, כתושות
2 כפיות מלח
1/2 כפית פלפל
קליפה מגוררת מ- 1 לימון
1 כף מיץ לימון, סחוט טרי
3 כפות שמן זית
3 ענפי רוזמרין
2 כפיות גרעיני דלעת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
2. מערבבים בקערה את מרכיבי התיבול, מוסיפים עוף ופלחי תפוח אדמה ומערבבים עד שהתיבול מצפה ועוטף את כל חלקי העוף ותפוחי האדמה.
2. מסדרים בתבנית, מניחים מעל את ענפי הרוזמרין ואופים ב-200 מעלות במשך 45 דקות (אפשר במהלך החימום לסובב את העוף כך שישחים מכל הצדדים).
3. מפזרים מעל את גרעיני הדלעת ומחממים לעוד 15 דקות, או עד השחמה רצויה.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מתכונים נוספים עם עוף:
עוף ותפוח אדמה אפויים בקוקי | עוף בתנור ברוטב תפוזים ודבש
עוף במשמשים ודבש בתנור | עוף בשזיפים בתנור
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!