רולדת בשר טחון עם שקדים וצימוקים
רולדת בשר טחון מבצק פילאס עם שקדים וצימוקים בניחוח בהרט משגע!
מתכון קל להכנה למאפה חם, חגיגי וטעים בטירוף שמכינים בקלות
מכינים את תערובת המילוי ומגלגלים בבצק פילאס מוכן כך שחוסך הרבה זמן הכנה.
יוצא פריך מבחוץ עם טעמי מילוי משגעים מבפנים!
מושלם להגשה לכל אירוח בשרי חגיגי וחג.
תהנו!
רולדת בשר טחון עם שקדים וצימוקים הדפסה
למילוי:
300 גרם בשר בקר, טחון
2 בצלים גדולים, קצוצים דק דק
1.5 כפיות בהרט
1.5 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 חבילת פטרוזיליה, קצוצה
1/3 כוס שקדים או צנוברים קלויים
1/3 כוס צימוקים
למעטפת:
1 חבילת בצק פילאס
1 ביצה, טרופה
שומשום
אופן ההכנה:
מכינים את המילוי:
1. קוצצים את הבצל דק ומטגנים במחבת במשך כ- 8 דקות על להבה בינונית עד להזהבה. מוסיפים את הבשר, מפוררים בעזרת מזלג ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מתבלים בבהרט, מלח ופלפל ומערבבים. מתקנים תיבול לפי הטעם.
(אם אתם אוהבים את הבשר במרקם פירורי - לאחר טיגון הבשר מכניסים למעבד מזון למשך כדקה לקבלת תערובת מפוררת).
2. במחבת על להבה בינונית קולים את הצנוברים ואת הצימוקים. מוסיפים את הבשר, מתבלים ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול לפי צורך.
הרכבת המאפה:
3. מחממים תנור ל- 180 מעלות, חימום עליון ותחתון, ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
4. פורסים את הבצק, מפזרים לרוחב בנדיבות מתערובת המילוי ומגלגלים את הבצק כך שייווצר צינור ארוך. חותכים ומגלגלים כך שהסגירה תהיה מתחת למאפה (על מנת שלא תיפתח באפייה) חוזרים על הפעולות עם הבצק הנותר.
5. מעבירים את הגלילים לתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום.
6. אופים ב- 180 מעלות למשך 45-50 דקות, עד שהמאפה מזהיב.
- נותנים למאפה רבע שעה לנוח וטורפים!
יוצרים את הרולדות:
אופים ב - 180 מעלות למשך כ- 25 דקות:
מגישים מיד כשחם וקריספי!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים עם בשר:
קציצות בשר מטוגנות
קציצות בשר ברוטב עגבניות
קציצות בשר ברוטב עגבניות ושום פיקנטי
קציצות בשר עם אפונה ברוטב אדום
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!