
רוטב רוזה
רוטב שמנת ועגבניות מהיר וקל להכנה על בסיס שמנת, רסק ועגבניות מרוסקות
מתכון קל להכנת רוטב רוזה – אחד הרטבים הפופולריים לפסטה
רוטב מושלם לפסטה המשלב עגבניות עם שמנת המקנה לה צבע ורדרד עדין וטעם משגע!
כמה מרכיבים בודדים ומשך בישול קצר ויש ארוחת הצהריים טעימה וזריזה, אהובה במיוחד על הילדים.
האם אפשר להשתמש בסוגים אחרים של פסטה עם רוטב ורוד?
הפסטה הנפוצה ביותר בהגשה עם רוטב רוזה היא פסטה פנה (צינורות חלולים עם חיתוך אלכסוני) .אך אפשר להשתמש בכל סוג/צורת פסטה שאוהבים, אפילו רביולי.
רטבים מומלצים נוספים לפסטה:
רוטב בולונז
פסטה ברוטב שמנת פטריות
פסטה ברוטב פסטו
פסטה ברוטב עגבניות
רוטב עגבניות מהיר ב- 4 מרכיבים
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


רוטב רוזה הדפסה
30 גרם חמאה
3 שיני שום, כתושות
1/2 מיכל (125 גרם) שמנת שמנת מתוקה 32-38%
1.5 כפות רסק עגבניות מרוכז
260 גרם עגבניות מרוסקות (1 קופסת שימורים, ממליצה MUTTI או POMO)
1/2 כפית מלח (או לפי הטעם)
פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
5 - 4 כפות מים (או ממי בישול הפסטה) לדילול הרוטב
להגשה:
1/2 חבילה (250 גרם) פסטה מבושלת, לפי הוראות היצרן
גבינת פרמז'ן, מגוררת
אפשר לפזר מעל עלי בזיליקום טריים
אופן ההכנה:
1. מחממים חמאה בסיר בינוני, על להבה בינונית. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
2. יוצקים פנימה את השמנת ומבשלים עם השום כ 3-4 דקות, עד בעבוע. מוסיפים רסק עגבניות ומערבבים עד הטמעה. מוסיפים את העגבניות המרוסקות ומערבבים עד קבלת תערובת ורדרדה אחידה.
3. מתבלים במלח ופלפל ומבשלים את הרוטב עוד כ-5 דקות, תוך עדי ערבוב לסירוגין. טועמים ומוסיפים מלח לפי טעם.
כמה טיפים:
* אם רוצים את הרוטב דליל יותר - מוסיפים מים או (מי בישול מהפסטה) לפי רמת הדלילות הרצויה.
* לקבלת רוטב חלק - ניתן לטחון את הרוטב בתוך הסיר בעזרת בלנדר ידני.
להגשה:
* מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן לדרגת אל-דנטה (לשים לב לא לבשל יותר מידי כדי שלא תתרכך יותר מידי עם הרוטב).
אופציה 1: לשים פסטה בצלחת, לצקת את רוטב הרוזה מעל הפסטה ולגרד גבינת פרמז'ן מעל.
אופציה 2: להוסיף את הפסטה המוכנה לסיר עם רוטב הרוזה, לחמם ולערבב יחד כ-2 דקות, עם שהפסטה תצופה ברוטב.
לקראת סיום בישול הרוטב מומלץ לטעום ולהתאים תיבול (מלח, פלפל) לפי הטעם.
הקפידו לא לבשל יתר על המידה את הפסטה כדי שהיא לא תתרכך מדי כאשר מערבבים אותה עם הרוטב.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:





אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!