
קרפ צרפתי
מתכון לקרפ צרפתי קינוח חם וטעים שממלאים בכל ממרח או מילוי אהוב
לא תאמינו כמה קל להכין!
מצורף מתכון קל להכנה עם שלבי ההכנה לקרפ ביתי במילוי קצפת אוכמניות
ומי שאוהב – אפשר שוקולד נוטלה וכמובן כל מילוי אחר שמתחשק 🙂
הכינו את המילויים ותוספות ונתחיל!

אני אוהבת בשבתות בבוקר לפנק בארוחת קרפים או פנקייקים אווריריים – כל אחד בוחר ממרח או תוספת אהובה ונהנה ממנה מפנקת וטעימה
תהנו!


קרפ צרפתי הדפסה
2 ביצים
1/4 כפית מלח
1 כפית תמצית וניל
1 כף סוכר
2 כוסות חלב
30 גרם חמאה, מומסת
1.5 כוסות קמח לבן
לקצפת:
1 מיכל שמנת להקצפה 32% או 38% (250 מ”ל) - * חשוב שתהיה קרה מאד לפני הקצפה - אפשר לפני הקצפה להכניס כמה דקות למקפיא)
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
2 כפיות סוכר
לתוספות:
חופן אוכמניות או כל פרי עונתי אהוב אחר
* אופציות נוספות למלית או תוספות להגשה:
אופן ההכנה:
להכנת הקרפים:
1. מערבבים בעזרת מטרפה ביצים, מלח, תמצית וניל, וסוכר.
2. מוסיפים בהדרגה חלב וחמאה מומסת, תוך כדי ערבוב. מוסיפים קמח בהדרה ומערבבים יחד עד קבלת תערובת אחידה וללא גושים. מניחים לנוח כ- 10 דקות בטמפרטורת החדר. מערבבים שוב, בעדינות.
3. מחממים מחבת רחבה ושטוחה (או מחבת קרפ) על להבה בינונית. משמנים מעט עם חמאה או תרסיס שמן.
4. מוזגים עד כ-1/2 כוס מהבלילה ומטלטלים את המחבת בתנועה סיבובית לפיזור דק ואחיד של הבלילה (חשוב).
5. מחממים כ-30 שניות, עד שהשוליים נראים קצת יבשים, ואז עם מרית משחררים בעדינות את הקצוות (אם מתרומם בקלות ניתן להפוך לצד השני. אם לא, יש לחמם עוד כ- 30 שניות ולנסות שוב). מחממים כל צד עד הזהבה קלה מאד.
6. מניחים את הקרפים על צלחת, מורחים את המלית על חצי מהקרפ, מקפלים לחצי עיגול ושוב מקפלים. מוסיפים תוספות אהובות בצד ומגישים מיד. אוכלים חם.
לקרפ במילוי קצפת אוכמניות:
להכנת קצפת:
1. יוצקים את השמנת הקרה לקערת מיקסר ומתחילים להקציף במהירות גבוהה במשך כדקה.
2. תוך כדי הקצפה מוסיפים פודינג וניל וסוכר וממשיכים להקציף במשך 2-3 דקות נוספות, עד לקבלת קצפת סמיכה ויציבה.
3. מניחים את הקרפ על צלחת, מורחים את הקצפת על חצי מהקרפ, מקפלים לחצי עיגול ושוב מקפלים. מוסיפים אוכמניות ומגישים מיד.
יוצרים שכבה דקה מאד מבלילת הקרפ ומחממים עד הזהבה
לאחסון: ניתן להכין את כל הקרפים ולאחסן במקרר על צלחת מכוסה בניילון נצמד עד יומיים.
אופציות הגשה:
ניתן למלא בקצפת ביתית ולהוסיף פירות יער. או להגיש בצד.
או למרוח ממרח שוקולד ואגוזים, לקפל ולהגיש עם אבקת סוכר מעל / שבבי קוקוס / אגוזים וכו'.
תהנו מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מומלצים נוספים:
פנקייק אוורירי במיוחד
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים
עוגת תפוזים בחושה אוורירית
כדורי שוקולד




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
יצא מעולההה!!! כבר פעמיים הכנתי השבוע ויש ביקוש שאכין עוד 🤗 תודה על המתכון!
בשמחה אורלי, כיף לשמוע שאהבו!
הי יצא מעולה תודה רבה
היי אסתר, שמחה שאהבת, תודה שחזרת לעדכן!