קרם ברולה
מתכון לקרם ברולה קלאסי מנצח!
קינוח צרפתי מפורסם של קרם וניל עדין אפוי עם ציפוי של שכבת קרמל סוכר שרוף המוגש בכלים אישיים
אחד הקינוחים הנפוצים והכי טעימים שמגישים במסעדות – ועכשיו תוכלו גם להכין בקלות בבית!
קרם ברולה ללא גלוטן כך שניתן גם להגיש גם בפסח
כמה מרכיבים בודדים, כמה דקות הכנה (אפילו לא צריך מיקסר) – תראו כמה שקל להכין
כדי להגיע למרקם הנכון חשוב מאד לעקוב אחר כל הטיפים כדי שייצא לכם קרם ברולה מושלם
מצורף מתכון קל ומפורט עם כל הטיפים והוראות על מנת שיצא לכם קינוח במרקם הנכון ובטעם הכי טעים שיש!
לפני שאתם שואלים – כמה טיפים והמלצות:
האם ניתן להשתמש בשמנת פחות מ38% שומן?
לקרם ברולה מומלץ להשתמש בשמנת עם אחוז גבוה, לא פחות מ38% שומן כדי שהקרם יתייצב ולא יתפרק במהלך האפייה בתנור.
האם אפשר להכין את קרם הברולה בלי מקל וניל?
לטעם הוניל העשיר האמיתי מומלץ מאד להשתמש במקל וניל. אך אם ממש נתקעתם ללא מקל וניל – תמירו ב1 כפית מחית וניל או 1.5 כפיות תמצית וניל – אך שוב, פחות מומלץ, תשתדלו להכין עם מקל וניל.
מתי מבצעים את הקרמול של הסוכר?
את שריפת הסוכר מעל עם הלהביור מטבח עושים ממש לפני ההגשה (אם עושים לפני ושומרים בקירור – שכבת הסוכר תהפוך לרכה ונוזלית ולא פריכה).
האם ניתן להכין את קרם הברולה מראש?
אפשר להכין את הקרם האפוי מראש ולשמור עם כיסוי בקירור עד 3 ימים לפני הגשה.
אך את שכבת הסוכר המקורמל מכינים רגע לפני ההגשה.
מה ניתן לעשות עם החלבונים (החלק הלבן-שקוף של הביצה)?
לא לזרוק את החלבונים! הנה כמה רעיונות טעימים לניצול מושלם של החלבונים שנשארו:
תנצלו אותן היטב בהכנת נשיקות מרנג קלאסיות – נשיקות אווריריות במתיקות מעודנת
עוגיות קוקוס קלאסיות ללא גלוטן, מושלמות להגשה בפסח – עוגיות שמכינים מ-4 מרכיבים בלבד!
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות ללא קמח – עוגיות שוקולד קלילות במרקם עוגייתי עדין שנמסות בפה
או עוגיות פיצוחים – עוגיות פיצוחים ללא גלוטן, עם שקדים ואגוזים, הכי קלות להכנה והכי טעימות שיש!
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות 1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
קרם ברולה הדפסה
(מתאים ל-5 כלים חסיני חום בקוטר 10 ס"מ)
2 מיכלי שמנת מתוקה 38% (סה"כ 500 מ"ל)
1 מקל וניל (או 1.5 כפיות תמצית וניל)
6 חלמונים (הצהוב)
1/3 כוס סוכר
קורט מלח (אופציונלי)
להגשה:
סוכר
כלים נדרשים:
סיר קטן
קערה
מטרפה
כלים חסיני חום - לתערובת הברולה
תבנית תנור
להביור מטבח (ברנר)
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-160 מעלות, חימום עליון ותחתון.
2. חוצים את מקל הוניל לאורכו ובעזרת גב סכין מגרדים החוצה את הגרגירים.
3. יוצקים לסיר קטן את השמנת המתוקה ומוסיפים את מקל הוניל חצוי לאורכו, ומחממים עד סף רתיחה. * אם אין מקל וניל מרתיחים רק את השמנת המתוקה. את תמצית הוניל נוסיף בהמשך.
מכבים את הלהבה ומניחים את הסיר עם השמנת בצד כ 15 דקות שתצטנן.
4. טורפים את החלמונים עם סוכר כדקה, עד שהתערובת הופכת בהירה. תוך כדי ערבוב יוצקים בהדרגה את השמנת המתוקה שחיממנו לתערובת החלמונים . אם אין מקל וניל - בשלב זה מוספים את תמצית הוניל וקורט מלח ומערבבים. לא להקציף, כדי לא שלא ייווצרו בועות או קצף בתערובת. אם נוצרו בועות - מסירים את שכבת הבועות בעזרת כף גדולה.
5. מוזגים את התערובת עד 3/4 מגובה הכלים חסיני החום ומניחים את הכלים בתוך תבנית תנור עם מים רותחים (אמבט מים) עד למחצית גובה הכלים עם תערובת הברולה.
6. אופים בתוך אמבט המים ב-150 מעלות (חימום עליון ותחתון) כ-30 דקות, עד שהקרם נקרש בשוליים ועדיין מעט רוטט במרכז כל כלי.
7. מוציאים מהתנור בזהירות ומניחים לברולה להצטנן ולהגיע לטמפרטורת החדר.
8. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 3-4 שעות לפחות (ניתן כך לשמור במקרר עד 3 ימים).
9. לפני הגשה מפזרים מעל כ- 2 כפיות סוכר בשכבה דקה ואחידה ובעזרת להביור מטבח (ברנר) מחממים עד קרמול והשחמת שכבת הסוכר.
* בשלב הרתחת השמנת מוסיפים את מקל הוניל החצוי. בתמונות אני מראה את ההכנה ללא מקל וניל - אלא עם מחית או תמצית וניל אמיתי (שמוסיפים עם ערבוב החלמונים).
* חשוב להשתמש בשמנת עם אחוז שומן גבוה - לא פחות מ-38% שומן על מנת שהקרם יתייצב ולא יתפרק באפייה
*לפני שמערבבים את השמנת עם החלמונים - לשים לב לתת לשמנת להצטנן מעט - על מנת שהביצים לא יקרשו.
* מומלץ לערבב כמה שיותר בעדינות על מנת לא להכניס אוויר לתערובת.
אם בכ"ז נוצרו בועות - תסירו את שכבת הבועות בעזרת כף.
האפייה בתנור בתוך אמבט מים רותחים, עד שהקרם נקרש בשוליים ועדיין מעט רוטט במרכז כל כלי ובסיום האפייה מניחים לקרמים להצטנן.
* אפשר להכין את הקרמים 3-4 ימים מראש, ולשמור עטוף בניילון בקירור.
* את שריפת הסוכר מעל עם הלהביור מטבח עושים ממש לפני ההגשה (אם עושים לפני ושומרים בקירור - שכבת הסוכר תהפוך לרכה ונוזלית ולא פריכה).
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים ללא גלוטן / כשר לפסח:
עוגיות מרנג שוקולד סדוקות
עוגיות פיצוחים עם שקדים ואגוזים
בראוניז שוקולד – ללא גלוטן
נשיקות מרנג
עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן -כשר לפסח
עוגת מוס שוקולד – ללא גלוטן
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה