
קרוטונים ביתיים
קרוטונים ביתיים טעימים אפויים בתנור או קלויים במחבת
מתכון מעולה לקרוטונים שמכינים בקלות בבית משאריות לחם או חלה שנשארה
וגם פתרון מעולה לחיסול החמץ לקראת פסח!
קרוטונים פריכים שמכינים בבית בקלי קלות עם כמה אופציות לתיבול
מצורפות 2 דרכים להכנת הקרוטונים – קרוטונים שנאפים בתנור או קולים במחבת
תהנו!


קרוטונים ביתיים הדפסה
שאריות מ- 1/2 חלה שנשארה (או כל שאריות מלחם שיש, אפילו מקמח מלא)
לתיבול:
1/4 כוס שמן זית
3/4 כף אבקת שום
1/4 כף פפריקה (אפשר לשלב עם חריפה)
3 כפיות מלח (או לפי הטעם)
1/4 כפית פלפל שחור
אופציות לתוספות:
זעתר / שומשום / פפריקה חריפה / טימין מיובש / אבקת בצל
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל- 170 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. מערבבים את כל מרכיבי התיבול בקערה ומערבבים.
3. חותכים את החלה לקוביות בגודל כ- 1 ס"מ, מוסיפים לקערה עם התיבול ומערבבים היטב עד ציפוי כל הקוביות.
4. מניחים את הקוביות בשכבה אחידה על התבנית המרופדת בנייר אפייה ומכניסים לתנור ב- 170 מעלות למשך כ- 15 דקות או עד שקוביות הלחם משחימות לדרגה הרצויה. לקראת סיום האפייה מערבבים/הפכים את הקוביות על התבנית ואופים עוד כמה דקות כדי שכל הצדדים ישחימו באופן שווה.
5. מוציאים מהתנור, מצננים ומגישים.
קרוטונים במחבת:
אפשר להכין גם במחבת אך יש להשגיח ולערבב לעיתים קרובות על מנת שלא יישרף: מחממים מחבת גדולה ורחבה על להבה בינונית - נמוכה, מניחים את הקוביות המתובלות ומחממים למשך כ-15 דקות תוך כדי ערבוב לעיתים קרובות. מחממים עד שהקוביות מתכווצות מעט ונהיות שחומות ופריכות.
באהבה ובתיאבון ❤
מושלם להגשה עם:
מרק כתום עשיר | מרק אפונה יבשה עם גזר | מרק ירקות וגריסים | מרק עוף צח עם אטריות וירקות




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
ואם אתם מכינים – ספרו לי איך יצא! ❤
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי