קצפת ביתית – איך מכינים קצפת?
קצפת היא אחד הדברים הטעימים שאפשר להכין בבית!
יוצא כל כך טעים שעוד לפני שמוסיפים אותה על העוגה אי אפשר להימנע מלאכול אותה סתם כך בכפית:)
מצורף מתכון להכנת קצפת חלבית ולקצפת צמחית
הכנת קצפת היא מאד קלה אך לקבלת קצפת יפה ויציבה יש לשמור על כמה כללים.
אני מצרפת כמה טיפים שיעזרו להגיע למרקם הנכון, תהנו! 👇
איך מכינים קצפת יציבה? להצלחת ההקצפה – כמה טיפים לפני שמתחילים:
– לבחור שמנת מתוקה להקצפה באחוז שומן גבוה – מומלץ להכין עם שמנת מתוקה להקצפה באחוזי שומן גבוהים (38%) – יוצא יציב יותר (וכמובן טעים יותר :))
– להשתמש בשמנת מתוקה קרה – להקציף את השמנת כאשר היא קרה מאד – מומלץ להכניס את השמנת למקפיא למשך כ-10 דקות, ואף אפשר את קערת המיקסר עצמה.
– כמה זמן נשארת קצפת יציבה? אפשר להכין קצפת רק משמנת מתוקה להקצפה אך הקצפת לא תהיה יציבה לאורך זמן רב. קצפת לבדה תישאר יציבה בקירור עד 24 שעות.
– הוספת אינסטנט פודינג להקצפה – ליציבות הקצפת. ניתן להוסיף אינסטנט פודינג וניל שתאפשר קבלת קצפת יציבה לאורך זמן ארוך יותר (כיומיים-שלושה).
– איך יודעים אם הקצפת מוכנה? מטים לצד או הופכים את הקערה. אם הקצפת יציבה ונשארת במקומה (לא נוזלת מהמטרפה) היא מוכנה.
– אם הקצפת נשארה נוזלית לאחר ההקצפה – מומלץ להכניס את הקערה עם הקצפת למקפיא למשך כ-15 דקות, עד שהקצפת נעשית קרה מאוד, להוסיף 1-2 כפות אינסטנט פודינג ולהמשיך להקציף עד לקבלת קצפת יציבה.
– טעמים בקצפת: אפשר להוסיף מעט גרידת לימון או תפוז לקראת סיום ההקצפה.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.