קציצות בשר פריכות מבחוץ, רכות ועסיסיות מבפנים.
אחד המתכונים האהובים עליי לקציצות בשר!
בכל ביס יש התפרצות של טעמים מעשבי תיבול טריים, ירקות מגוררים ובשר מתובל ומבושל באהבה.
קציצות בשר קלות להכנה מערבבים את כל המרכיבים בקערה, יוצרים קציצות שטוחות, טובלים בפירורי לחם (לא חובה) ומטגנים.
הקציצות מוגשות אצלנו כמעט כל יום שישי לצד קציצות התפוח אדמה וירק שנחטפות במקביל.
אני מניחה את הקציצות על השולחן לצד תוספות אהובות וכל אחד שנכנס הבייתה מריח את בישולי הסופ"ש וחוטף על הדרך קציצה או שתיים.
קציצות “נשנוש”. גם כשהילדים לא רעבים בסוף תוך כמה דקות מתחסל, ואני יודעת שעשיתי את שלי 🙂
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מושלם לצד:
תפוחי אדמה פריכים אפויים בתנור | קוביות בטטה אפויות | טחינה ביתית | קלחי תירס עסיסיים
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
2 תגובות
היי,
יש לי כמה שאלות –
מה גודל הקציצות בערך בס"מ?
מה גובה השמן במחבת?
כמה דקות בערך צריך לטגן מכל צד?
האם יש דרך להכין בתנור?
האם הירקות (תפוא, גזר, קישוא) מבושלים או בכלל לא?
תודההההה
היי רומי, לשאלותייך – את יכולה להכין את הקציצות באיזה גודל שאת רוצה. אני אוהבת להכין אותן בגודל כ3-4 ס"מ. אין צורך לבשל את הירקות לפני. מגרדים וישר מכניסים לתערובת.
לגבי השמן – רצוי שיהיה בגובה 1-2 ס"מ, והטיגון על אש בינונית-גבוהה.
לשים לב כשמטגנים לא להעמיס את המחבת בקציצות
אחרת הן לא יטוגנו היטב (מכיוון וטמפ' השמן יורדת).
מטגנים את הקציצות כ-2-3 דק מכל צד עד השחמה קלה. מקווה שעוזר 🙂