קציצות בשר רכות עם אפונה ברוטב עגבניות ביתי חם ומפנק
תבשיל ביתי משביע וטעים של קציצות בשר רכות ברוטב אדום עשיר עם אפונה שכל המשפחה תאהב.
מנה שכיף לאכול לארוחת צהריים עם תוספת של אורז או קוסקוס או אפילו לאכול כך כמנה בפני עצמה.
אפשר לשלב ברוטב כמעט כל דבר ומקבלים מנה מושלמת!
רעיונות לדוגמא:
קציצות בשר ושעועית ירוקה ברוטב אדום
כדורי בשר ברוטב עגבניות
או למי שמעדיף ללא רוטב – קציצות בשר מטוגנות עם עשבי תיבול
לצד איזו מנה מומלץ להגיש?
הכי כיף להגיש לצד תוספת קלה וטעימה הסופגת אליה את הרוטב ומקבלת טעם עשיר בכל ביס!
למשל : אורז לבן אוורירי פשוט וטעים
או להוסיף אטריות וצבע לאורז ולהכין אורז עם אטריות מטוגנות
אם רוצים תוספת מהירה – אפשר להכיו קוסקוס אינסטנט אוורירי – מוכן תוך 5 דקות ויוצא כל כך טעים!
ובכלל – אפשר גם להגיש מעל פסטה ולהגיש ארוחת פסטה עם כדורי בשר ברוטב משגע
או לצד פירה רך ואוורירי, חם טעים
איך מכינים את המנה ב-10 דקות עבודה?
נפלאות ההקפאה! תכינו כמות של קציצות מראש ותקפיאו. מאד ממליצה. כשצריך ארוחה זריזה – ישר מכינים את הרוטב ומכניסים פנימה את הקציצות הקפואות עם האפונה, ללא יותר מידי התעסקות. כך עשיתי במנה הנוכחית – את הבשר הכנסתי ישר מהמקפיא והייתה לי ארוחה על האש ב-10 דקות עבודה 😊
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
.
אפשר להגיש לצד:
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן | אורז לבן אחד אחד
קוסקוס אינסטנט אוורירי | פתיתים אדומים אחד אחד





.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
.
8 תגובות
אשמח לקבל עוד מתכונים מימכם
היי צביה, האתר כל פעם מתעדכן בעוד מתכונים חדשים. את יכולה להיכנס לעמוד קטגוריות:
https://www.kal-lehachana.co.il/
ולבחור מתכונים שאת אוהבת ואף לשמור אותם כמועדפים על
ידי לחיצה על הלב המופיע בתמונה הראשית של כל מתכון.
אשמח לשמוע איך יצא לך!
שתהיה שנה טובה בריאה ומתוקה 🍎🍯😊
היי, נראה מעולה!
הכנתי את התבשיל עם השעועית ירוקה ותפו"א ברוטב אדום והוא היה נהדר.
כעת רוצה לנסות את המתכון הזה של הקציצות עם אפונה, ורוצה להכניס גם תפו"א.
באיזה שלב של המתכון ממליצה להוסיף? וכמה תפו"א?
האם יש צורך בנוסף לשנות משהו במתכון בעקבות התוספת? מים/ תיבול וכו'?
*מבשלת מתחילה 🙂
תודה על המענה!
היי חן, שמחה לשמוע שאהבת את תבשיל השעועית עם תפו"א!
בנוגע למתכון עם האפונה וקציצות – אפשר בהחלט להוסיף תפו"א – אני גם מוסיפה עבור הילדים – וכל אחד בוחר את מה שאוהב מהסיר 🙂
לחתוך את התפוח אדמה לקוביות גסות ולהוסיף באותו שלב של הוספת האפונה והקציצות.
שימי לב להשתמש בסיר מספיק רחב מספיק. יהיה צורך בהוספת עוד מים -תוסיפי עד כיסוי כל המרכיבים.
ותיבול – לטעום לקראת סיום הבישול ולהוסיף מלח / פלפל שחור לפי הטעם
שיהיה בתיאבון!
שלום,
מה הכוונה של מה שכתוב "2 בצלים בינוניים, קצוצים דק (לסחוט את הנוזלים)" – איך סוחטים את כל החתיכות הפיציות? ומה המטרה של זה? מה זה נותן? תודה רבה
היי רומי, פשוט למעוך את הבצל הקצוץ עם היד בקערה כך שחלק מהנוזלים מהבצל ייסחטו. את הנוזלים להסיר מהקערה. המטרה היא שכמה שפחות נוזלים יהיו בקציצות על מנת שהן לא יתפרקו בקלות.
תודה. האם יש הבדל כלשהו בתוצאה אם אני קוצצת עם סכין או משתמשת בפומפייה? תודה
לא, אין הבדל