
קציצות בשר ושעועית ירוקה ברוטב אדום
הקציצות הכי טעימות שיש!! קציצות בשר רכות ברוטב עגבניות עשיר לצד אורז אדום או לבן / קוסקוס / פתיתים או כל תוספת אהובה אחרת. אחת המנות האהובות עליי מהילדות שאמא שלי עד היום מכינה. יש הרבה גרסאות עבור קציצות בשר, אבל אין כמו מתכונים שאיתם מגיעה נוסטלגיה מתוקה מהעבר. הוספתי שעועית ירוקה (אפשר במקום להוסיף תפו"א, אפונה וכו') – ארוחה מושלמת לכל אחד!
ברגע שמכינים את הקציצות אפשר להקפיא ולשמור לפעם הבאה וכל מה שנותר זה להחליט איזה רוטב מכינים וישר להכניס את הקציצות.
אופציות לדוגמא:
קציצות בשר ברוטב עגבניות
קציצות בשר ברוטב עגבניות ושום פיקנטי
קציצות בשר עם אפונה ברוטב אדום
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


קציצות בשר ושעועית ירוקה ברוטב אדום הדפסה
3 - 2 חופנים של שעועית ירוקה טרייה (או אפשר גם חבילה אחת קפואה)
לקציצות הבשר:
500 גרם בשר בקר, טחון
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק (לסחוט את הנוזלים)
1/2 כוס פירורי לחם (או לפסח: קמח מצה)
3/4 כף מלח (או לפי הטעם)
פלפל שחור, לפי הטעם
לרוטב העגבניות:
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
3 כפות רסק עגבניות (מרוכז)
2 עגבניות גדולות, מגוררות בפומפייה
מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
מים לפי הצורך (כ 4 - 3 כוסות)
אופן ההכנה:
1. לקציצות: בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי קציצות הבשר ומתבלים במלח ופלפל. מגלגלים לקציצות עגולות בגודל של כדור פינג פונג (כדאי לעבוד עם ידיים רטובות כדי שהבשר לא יידבק לידיים) ומניחים על צלחת בצד.
2. שוטפים את השעועית הירוקה וחותכים את הקצוות.
3. לרוטב: על להבה גבוהה מחממים סיר גדול עם 3 כפות שמן. מוסיפים בצל קצוץ ומטגנים למשך כ- 8 דקות, עד שנוזלי הבצל מתאדים והבצל מעט משחים.
[klhtimer seconds="480" time_text="(הפעל טיימר ל 8 דקות)" clock_icon="1"].
4. מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מגוררות ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לערבב יחד כ- 8 דקות נוספות לספיגת טעמים ועד השחמה קלה של הרוטב.
5. תוך כדי ערבוב (שלא יישרף) מוסיפים בהדרגה כ-3 כוסות מים (כמות שתכסה את הבשר והשעועית שנכניס בהמשך), ומביאים לרתיחה.
6. מוסיפים את קציצות הבשר אחד אחד ואת השעועית הירוקה מניחים בין הקציצות ומכסים את הסיר (אם צריך - מוסיפים עוד מים עד כיסוי הקציצות והשעועית).
7. מבשלים על להבה קטנה-בינונית במשך כ-45 דקות, עד שכדורי הבשר מתרככים ומוכנים. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.
[klhtimer seconds="2400" time_text="הפעל טיימר ל-40 דקות" clock_icon="1"]).
* מגישים חם לצד אורז לבן אוורירי / קוסקוס או כל תוספת אהובה
ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון! ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מתכונים נוספים עם קציצות בשר:
קציצות בשר ברוטב עגבניות
קציצות בשר מטוגנות
קציצות בשר ברוטב עגבניות ושום פיקנטי
קציצות בשר עם אפונה ברוטב אדום




שילוב מושלם לצד:
אורז לבן | אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
פתיתים אדומים | אורז אדום עם אטריות מטוגנות




כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
6 תגובות
מתכון מושלם! בדיוק מכינה עכשיו.
לא היו לי פירורי לחם אז אני שמה שיבולת שועל + עשבי תיבול קצוצים
נשמע מעולה! בתיאבון!!
היי מה הכוונה העגבניה מגוררת?
היי אורנה, הכוונה לגרד את העגבנייה בפומפייה
ווואוו, יצא מעולההה!! מכינה שוב היום, הילדים כל כך אהבו!
היי עופרה, איזה כיף לשמוע שאהבו, תהנו! תודה שחזרת לעדכן:)