
קציצות בשר ברוטב עגבניות
קציצות בשר רכות וטעימות בבישול ברוטב עגבניות עשיר ומפנק
מתכון לתבשיל ביתי טעים שכל המשפחה תאהב!
קציצות בשר הכי קלות להכנה שמבשלים בתוך רוטב עגבניות משגע שנותן לקציצות טעם מושלם!
תגישו לצד אורז לבן, אורז אדום או מעל קוסקוס או פירה ויש לכם ארוחה משביעה שתחוסל תוך דקות 😊

איך הקציצות יוצאות רכות?
מכינים את הקציצות עם הרבה בצל קצוץ ופירורי לחם – מה שמאפשר לקציצות להיות רכות ונימוחות ולספוג את הטעמים שנפלאים של רוטב העגבניות.
את רוטב העגבניות מכינים גם עם הרבה בצל קצוץ (לא לפחד מכמות הבצל! הבצל קצוץ דק דק ומתרכך בבישול כך שבקושי מרגישים אותו).
מטגנים את הבצל עד הזהבה כך שייתן את הטעם המתקתק העדין שלו ברוטב, מוסיפים רסק ועגבניות טריות ונותנים להתבשל. לאחר הוספת הקציצות ובישולן, הן סופגות את הטעמים הנפלאים של הרוטב ויוצאות עשירות ונימוחות בכל ביס!
לצד איזו מנה מומלץ להגיש?
הכי כיף להגיש לצד תוספת קלה וטעימה הסופגת אליה את הרוטב ומקבלת טעם עשיר בכל ביס!
למשל : אורז לבן אוורירי פשוט וטעים
או להוסיף אטריות וצבע לאורז ולהכין אורז עם אטריות מטוגנות
אם רוצים תוספת מהירה – אפשר להכיו קוסקוס אינסטנט אוורירי– מוכן תוך 5 דקות ויוצא כל כך טעים!
ובכלל – אפשר גם להגיש מעל פסטה ולהגיש ארוחת פסטה עם כדורי בשר ברוטב משגע
או לצד פירה רך ואוורירי, חם טעים
לכל אוהבי קציצות הבשר –
אל תפספסו מתכוני קציצות בשר נוספים!
קציצות בשר ברוטב עגבניות ושום פיקנטי
קציצות בשר עם אפונה ברוטב אדום
קציצות בשר ושעועית ירוקה ברוטב אדום
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


קציצות בשר ברוטב עגבניות הדפסה
לכדורי הבשר:
500 גרם בשר בקר, טחון
1 בצל גדול, קצוץ דק דק
1/3 כוס פירורי לחם 'גריסיני' (לפסח - קמח מצה)
1/2 כף מלח (או לפי הטעם)
פלפל שחור, לפי הטעם
לרוטב:
3 כפות שמן
2 בצלים גדולים, קצוצים דק דק
3 כפות רסק עגבניות מרוכז
1 עגבנייה גדולה, מגוררת בפומפייה
3/4 כף מלח (או לפי הטעם)
פלפל שחור, לפי הטעם
4 - 3 כוסות מים (או עד כיסוי כדורי הבשר)
אופן ההכנה:
מכינים את קציצות הבשר:
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי קציצות הבשר ולשים היטב.
2. יוצרים כדורים עגולים ופחוסים, שווים בגודלם ומניחים על צלחת בצד.
מכינים את הרוטב:
3. על להבה גבוהה מחממים סיר גדול עם 3 כפות שמן. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים למשך כ- 8 דקות, עד שנוזלי הבצל מתאדים והבצל מזהיב [klhtimer seconds="480" time_text="(הפעל טיימר ל 8 דקות)" clock_icon="1"].
4. מוסיפים רסק עגבניות, עגבניות מגוררות ומתבלים במלח ופלפל. ממשיכים לערבב כ- 8 דקות נוספות לספיגת טעמים ועד השחמה קלה של הרוטב.
5. תוך כדי ערבוב (שלא יישרף) מוסיפים בהדרגה כ-3 כוסות מים (כמות שתכסה את כדורי הבשר שנכניס בהמשך), ומביאים לרתיחה.
6. מניחים את כדורי הבשר בעדינות בתוך הרוטב, מכסים את הסיר ומבשלים על להבה בינונית למשך כ-30 דקות, עד שכדורי הבשר מתרככים ומוכנים. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.
מגישים חם עם אורז לבן או פירה
או מעל פסטה לבנה
ונהנים מכל ביס!
באהבה ובתיאבון ❤️אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
.
.
מומלצים נוספים:
קישואים ממולאים בבשר ברוטב עגבניות מתקתק
קציצות בשר ברוטב עגבניות ושום פיקנטי
קציצות בשר מטוגנות
קציצות בשר עם אפונה ברוטב אדום | פלפלים ממולאים באורז ובשר
אינגריי – תבשיל בשר וחצילים עיראקי






.
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
.
.
8 תגובות
אין צורך בביצה בכדי שהקציצות לא יתפרקו?תודה
היי ענת, אין צורך להוסיף ביצה, אני מכינה אותן כך והן יוצאות רכות וטעימות ולא מתפרקות 🙂
יאמי ,הקציצות נראות מעולות .תודה ❤
אנסה
היי נעמי,מעולה, ספרי איך יצא 🙂 בתיאבון!
היי ימית ,
תודה רבה על המתכון המוצלח והטעיםםםםםם🧡
בשמחה נעמי😊 כיף שאהבת!🌹
הכנתי השבוע כבר פעמיים כי הילדים טרפו וביקשו עוד! תודה על המתכון, הקציצות יצאו רכות וכל כך טעימות!!
היי עופרה, איזה כיף שאהבו, שיהיה בתיאבון ותהנו!