קציצות בשר רכות בציפוי פירורי לחם בבישול ברוטב עשיר של עגבניות ושום.
הקציצות האהובות עליי! המתכון של אמא שלי שמכינה מכל הלב כמעט כל יום שישי.
הריח בבית משגע והטעם עשיר בכל ביס! המנה טעימה ומשביעה ומעולה לכל אירוח.
למי שפחות אוהב חריף – ניתן להכין את המנה ללא פלפלים חריפים, ו/או ניתן לשחק עם מידת החריפות ולהוסיף יותר.
מצרפת שלב אחר שלב להכנת הקציצות והרוטב.
אל תפספסו! מתכוני קציצות בשר ברוטב נוספים:
קציצות בשר עם אפונה ברוטב אדום
קציצות בשר ברוטב עגבניות
קציצות בשר מטוגנות עם עשבי תיבול
קציצות בשר ושעועית ירוקה ברוטב
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
שילוב מעולה לצד:
אורז לבן אוורירי
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
קוסקוס אינסטנט אוורירי
פתיתים אחד אחד
פתיתים אדומים אחד אחד






כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
8 תגובות
היי, יש לי כמה שאלות:
א. למה הקציצות פחוסות ולא כדורים?
ב. כמה דקות בערך הטיגון של הקציצות? זה עד שיהיו מבושלות או רק טיפה שיהיו קצת חומות?
ג. יש לי סיר גבוה וסיר סוטאז נמוך, באיזה עדיף לעשות?
ד. האם הבישול עם מכסה על הסיר או בלי מכסה?
ה. איך יודעים שזה מוכן? מה הסימנים?
ו. האם אפשר להוסיף ירקות כמו למשל גזר, תפוחי אדמה, שעועית ירוקה כדי לחסוך בהכנת ירקות בנפרד?
תודה רבה וסליחה על כל השאלות
היי ליאורה, מוזמנת לשאול בשמחה:)
קציצות פחוסות על מנת שיהיה קל לצרוב אותם טיפה לפני הכנסתם לבישול. מטגנים אותן כ2-3 דקות מכל צד, לצריבה . הן ימשיכו את הבישול בתבשיל.
לגבי הסיר – עדיף להשתמש בסיר רחב ונמוך כדי לסדר את הקציצות בשכבה אחידה. מבשלים עם מכסה סגור לאורך כל הבישול. לאחר כ40 דקות הטעמים כבר יתמזגו ואמור להיות מוכן. אפשר לטעום את הרוטב ולהוסיף תיבול לפי טעם אם יש צורך (עוד רסק, מלח או פלפל).אפשר גם להוסיף תפוח אדמה, שעועית ירוקה,או אפונה יחד עם הקציצות.
תהנו!
היי,
תודה על התשובות.
ועוד שאלה – האם רסק עגבניות מרוכז זה חובה או שאני יכולה להוסיף עגבניה שאני מרסקת בעצמי?
תודה רבה
הבסיס של הרוטב הוא על רסק מרוכז (אני אוהבת להשתמש ברסק פריכוז של יכין) לא לוותר עליו. בנוסף לרסק יש גם עגבנייה מגוררת. מקווה שעוזר
היי,
אני רוצה להכין את זה אבל חסרים לי כמה נתונים, אני די חדשה במטבח –
א. כמה מלח ופלפל להוסיף לקציצות וכמה לרוטב?
ב. האם את הבצל לקציצות עדיף לקצוץ עם סכין או עם פומפיה?
ג. את העגבניה ששמים בפומפיה – לשים בחור הכי קטן (בערך 2 על 2 מ"מ) או בחור שיותר גדול מזה (בערך ס"מ על ס"מ)
תודה רבה!
היי ליאורה, אפשר 1 כפית מלח בקציצות ו1.5 כפיות מלח ברוטב. במהלך הבישול לטעום את הרוטב ולהוסיף תיבול לפי טעם אם צריך.
את הבצל לקצוץ דק עם סכין ואת העגבנייה אפשר כך או כך. אני אוהבת לגרר בחור הקטן:)
בהצלחה!
היי,
תודה. יש לי עוד שאלה – אם אני רוצה להכין חצי כמות (500 גרם בשר טחון) אז ברכיבים לקציצות אני חותכת בחצי. השאלה היא האם גם ברכיבים לרוטב אני חותכת בחצי? כי כנראה שאצטרך 4 כוסות מים (בערך ליטר) לכסות את כולם בסיר סוטאז שיש לי, אז האם לחתוך בחצי את 2 הבצלים, 10 שיני שום, 3 כפות גדושות רסק ועגבניה גדולה או להשאיר כפי שזה למרות שיש חצי מכמות הקציצות? כי אולי אם אחתוך בחצי את הרכיבים לרוטב אבל את כמות המים לא אחתוך בחצי הרוטב לא יהיה מרוכז מספיק? תודה רבה!!
הכל חצי כמות