קציצות ברוקולי וגזר אפויות
קציצות ברוקולי וגר עם שיבולת שועל אפויות בתנור – קציצות בריאות וטעימות!
אפשר גם לטגן את הקציצות אך גם בתנור הקציצות יוצאות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים
המתכון קל ומהיר להכנה – והכי כיף לאכול ישר חם מהתנור
תכינו הרבה כי אני מבטיחה שייחטף!
המלצה להגשה:
תגישו עם יוגורט, שמנת או לאבנה – שילוב מושלם ומרענן!
(כך אנחנו אוהבים לאכול את הקציצות בבית 🙂 )
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות (1 כוס = 240 מ"ל).
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
קציצות ברוקולי וגזר אפויות הדפסה
500 גרם ברוקולי, שטוף וחתוך לפרחים
1 בצל קטן
2 גזרים בינוניים
3 שיני שום, כתושות
2 ביצים
2/3 כוס שיבולת שועל קוואקר להכנה מהירה (*לרגישים לגלוטן - ניתן להשתמש בשיבולת שועל דקה ללא גלוטן)
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
ליצירת הקציצות:
* כף שמן לשימון נייר האפייה
* מעט שמן זית לשימון הידיים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-200 מעלות (מצב תנור: חימום עליון ותחתון), מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים את נייר האפייה עם כף שמן (או תרסיס שמן).
2. מרתיחים מים בסיר בינוני על להבה גבוהה. מוסיפים את פרחי הברוקולי למים הרותחים וחולטים כ- 5 דקות, עד שהפרחים מתרככים ומקבלים צבע ירוק עז. מסננים. (אם משתמשים בברוקולי קפוא - חולטים למשך כדקה במים הרותחים ומסננים).
3. קוצצים דק את הברוקולי ואת הבצל ומניחים בקערה (אני השתמשתי בסלייסר. אפשר לטחון גם במעבד מזון אך לשים לב- עד קבלת תערובת פירורית ולא למחית).
4. קולפים את הגזרים, מגררים דק בפומפייה ומוסיפים לקערה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
5. יוצרים את הקציצות: לוקחים כף גדושה מהתערובת ובעזרת ידיים משומנות (אפשר עם שמן זית) יוצרים קציצות פחוסות בעובי של כ- 1.5 ס"מ ומניחים על נייר האפייה המשומן.
6. אופים בתנור ב- 200 מעלות למשך 35 דקות, או עד השחמה .
הופכים את הקציצות וממשיכים לאפות לעוד 15 דקות, עד השחמה .
7. מגישים מיד, אפשר לצד יוגורט או לאבנה ונהנים מכל ביס!
* ניתן גם לטגן את הקציצות: על מחבת עם שמן חם - 2-3 דקות טיגון על כל צד, עד השחמה.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים:
כרובית אפויה בתנור
קוביות תפוחי אדמה ובטטות אפויות בתנור
קציצות ירק עיראקיות (״ערוק״)
קציצות חזה עוף עם ירקות
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
4 תגובות
יצא ממש טעים! תודה
היי שחר, שמחה לשמוע שאהבתם 🙂 תודה שעדכנת!
אמאא זה הלביבות הכי טעימות שיצאו לי בחייםםםם
והכנתי אין סוף מתכונים
סוף סוףף הגעתי למתכון המושלם ללביבות אפויות ובריאות וקלות וטעימות😋
(שמתי 4 כפות טחינה גולמית במקום 2 ביצים, ורק 30 דקות בתנור כי כמעט נשרף לי)
היי רות, אהבתי את ההמרה בטחינה:) שמחה לשמוע שאהבת והיה טעים! תודה שחזרת לעדכן, שיהיה בתיאבון!