קניידלך אווריריים לפסח
מתכון קל ומהיר לקניידלך (או קניידלעך) שיוצאים רכים אווריריים וטעימים – במיוחד לפסח!
כדורי קניידלך מקמח מצה המוגשים בפסח בתוך קערה עם מרק חם ועשיר
מוסיפים את הכדורים כמה דקות לפני הגשת המרק החם והם סופגים את הטעמים העשירים
אני מצרפת פירוט של כל שלבי ההכנה לקניידלך שיצאו לכם רכים ואווריריים ושלא מתפוררים בהגשה
קניידלך מסורתי פשוט וטעים
לפני שנתחיל, כמה טיפים קטנים :
* האם מבשלים את הקניידלך במרק עוף?
את הקניידלך לא מבשלים במרק העוף כדי שלא יספגו ויצמצמו את המרק וכדי שלא ישאירו במרק חתיכות. מבשלים את הקניידלך בנפרד ומוסיפים אותם רק בהגשה.
* איזה גודל מגלגלים את הקניידלך?
הקניידלך מתנפחים בבישול, לכן כדאי לגלגל אותם טיפה יותר קטנים מהגודל שתרצו שהם יהיו. לכדורים קטנים יחסית מומלץ לקחת 1/2 עד 3/4 כף מהתערובת. לכדורים גדולים – מומלץ לפחות 1 כף לכל כדור.
* האם ניתן להכין את הקניידלך מראש?
אפשר להכין את הקניידלך ואת המרק של הקניידלך יום-יומיים מראש ולשמור בנפרד במקרר.
* כיצד לחמם לפני הגשה?
הקניידלך מתקשים כאשר הם מתקררים, לכן מחממים אותם לפי הגשה. אפשר לפני הגשה לחמם קצת במיקרוגל ואז להכניס לקערות עם המרק החם או כאשר מחממים את המרק בסיר, כשהמרק רותח אפשר להכניס את הקניידלך המבושלים ולחמם במרק עוד כ-3 דקות.
רוצים עוד רעיונות למתכונים קלים וטעימים לפסח – כנסו לפה.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
קניידלך אווריריים לפסח הדפסה
לקניידלך:
1.5 כוסות קמח מצה
1.5 כפיות מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית פטרוזיליה יבשה או טרייה, קצוצה (לא חובה)
3 ביצים, גודל L
1/4 כוס שמן קנולה
1.5 כוסות ציר עוף חם מהמרק שמכינים (או מים חמים)
למי הבישול של הקניידלך:
מים, לפי צורך (עד 3/4 גובה מהסיר)
1/2 כף מלח (או אבקת מרק עוף)
אופן ההכנה:
מכינים את תערובת הקניידלך:
1. מערבבים בקערה קמח מצה עם מלח, פלפל, פטרוזיליה יבשה (או טרייה).
2. בקערה נפרדת טורפים את הביצים היטב עם מטרפה חשמלית כ-2 דקות (כ-4 דקות עם מטרפה ידנית) עד היווצרות תערובת בהירה ותפוחה. טורפים ותוך כדי מזליפים באיטיות ובהדרגה את השמן, ולאחר מכן את המים/ ציר החם. טורפים עד שהתערובת אוורירית, עם בועות.
3. מאחדים את התערובות: מוסיפים בהדרגה את התערובת היבשה (של הקמח מצה) לקערה עם התערובת הביצים ומערבבים עם כף עץ עד לקבלת תערובת אחידה, ללא גושים (התערובת תהיה מעט נוזלית).
4. מכסים את הקערה ומעבירים למקרר כחצי שעה-שעה לספיגת הנוזלים והטמעת הטעמים.
מגלגלים ומבשלים את הקניידלך:
4. יוצקים מים לסיר גדול או בינוני עד 3/4 גובה הסיר, מוסיפים מלח (או אבקת מרק עוף) ומרתיחים על להבה גבוהה.
5. בינתיים מכינים את כדורי הקניידלך: לוקחים 1/2-3/4 כף מהתערובת לכל כדור ובעזרת ידיים מעט רטובות יוצרים כדורים קטנים (הם יתפחו במהלך הבישול). מניחים על צלחת וממשיכים כך עם שאר התערובת.
6. כשהמים רתחו מוסיפים בעדינות את כדורי הקניידלך לסיר. מכסים את הסיר במכסה, מנמיכים את הלהבה לנמוכה - בינונית ומבשלים למשך 20 דקות.
7. בעזרת כף מחוררת מוציאים בעדינות את הקניידלך ומעבירים לצלחת כדי שיצטננו ויתייצבו.
8. לאחר שהצטננו שומרים בקופסא סגורה עד הגשה.
להגשה:
10. מכינים מרק עוף ומגישים בתוך מרק העוף החם.
* שימו לב שהכדורים עוד יתפחו במהלך הבישול במים -
לכן אם אתם רוצים כדורי קניידלך קטנים - מומלץ לקחת 1/2 עד 3/4 כף מהתערובת.
לכדורים גדולים - מומלץ לפחות 1 כף לכל כדור אני אוהבת להוסיף פטרוזיליה קצוצה לכדורי הקניידלך, מאד מוסיף לטעם,
אך לא חובה כמובן.
לאחר שהקניידלך מוכנים - מניחים שיתקררו ושומרים בכלי סגור עד ההגשה.
אפשר להכין את הקניידלך ואת המרק של הקניידלך יום-יומיים מראש ולשמור בנפרד במקרר.
קניידלך טעימים ואווריריים!
סיר מלא קניידלך (הפעם לא הוספתי פטרוזיליה):
לפני הגשה אפשר לחמם כמה שניות את הקניידלך (אפשר במיקרו או במרק החם) על מנת שיתרככו,
ולהכניס לקערות ההגשה עם המרק החם.
באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
מומלצים נוספים לפסח:
חרוסת ביתית | עוגיות קוקוס קלאסיות – לפסח
| עוגת שוקולד עשירה – כשר לפסח | עוגיות מרנג שוקולד סדוקות ללא קמח
כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
חג פסח שמח!
❤
8 תגובות
יצא מעולה!! תודה רבה
היי נעמי, שמחה לשמוע! תודה על העדכון 🙂
ימית נראה מצוין וקל להכנה אבל כמה קניידלך לכמות כזאת? תודה וחג שמח
היי מיכל, תודה רבה:) יוצאים כ 35 כדורים, שיהיה חג שמח!
הכנתי לחג – וחוסל! מתכון מעולהההה – קל להכין ויצא טעים מאד. דרך אגב – הכנתי גם את החרוסת מהאתר – יצא מצויין! תודה רבה:)
היי טלי, שמחה לשמוע שאהבתם:) שיהיה חג שמח!
יצא טעים ואורירי! כמות יפה וגדולה של קניידלעך!
הוספתי קצת אבקת אפיה יצא מעולה
שמחה לשמוע שאהבת, תודה שחזרת לשתף:) שיהיה בתיאבון!