
תירס חם מבושל
קלחי תירס מתוקים ועסיסיים מבושלים במים שתמיד כיף לאכול!
התוספת הטעימה הכי קלה ומהירה להכנה שיש.
כמה דקות בישול במים רותחים וישר לשולחן!
לפני שנתחיל – כמה טיפים חשובים:
בחירת קלחי תירס:
– חשוב לבחור תירס עם גרגירים תפוחים ומלאים, ללא שקעים.
– כדאי לבחור תירס שיש עליו עלים ירוקים, וכמה שיותר טרי (כך הוא יהיה יותר מתוק).
– מומלץ להכין ולאכול את התירס כמה שיותר קרוב למועד הקניה.
איך מכינים תירס שייצא רך, עסיסי וטעים?
– על מנת שהתירס ייצא רך ועסיסי חשוב להקפיד לא לבשל אותו יתר על המידה. מכניסים את קלחי התירס לסיר לאחר שהמים רתחו ומבשלים למשך 5-7 דקות בלבד. התירס מתקשה ומצטמק בבישול יתר לכן כדאי לעקוב אחר זמן הבישול.
– כאשר התירס מוכן צבעו משתנה, נהפך לצהוב עז יותר והגרעינים שמנמנים ועדינים יותר.
– האם להוסיף מלח במי הבישול? אין צורך להוסיף מלח למי הבישול, המלח יקשה את התירס.
מבשלים את התירס במים רותחים ומפזרים מעל מלח לפני ההגשה (אפשר גם למרוח קצת חמאה על התירס בעודו חם).
אחסון תירס שעבר בישול:
מומלץ לאכול את התירס מיד לאחר בישולו, אך אם נשארו קלחי תירס מבושלים משאירים את הקלחים בסיר מכוסים עם מים על מנת שלא יתייבשו.
שומרים בקירור עד לחימום הבא.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


קלחי תירס מבושלים הדפסה
5 קלחי תירס טריים
מים, לפי צורך (עד גובה כיסוי התירס בסיר)
להגשה:
מלח
חמאה (לטבעוני: נטורינה)
אופן ההכנה:
1. יוצקים מים לסיר גדול (עד גובה מחצית הסיר) ומחממים על להבה גדולה עד רתיחה.
2. בינתיים קולפים את העלים והשערות מקלחי התירס. אם רוצים - אפשר גם לחצות כל קלח תירס ל-2.
3. כאשר המים רותחים מכניסים את קלחי התירס (לשים לב שהמים מכסים את כל הקלחים. אם לא - תוסיפו עוד מים) ומבשלים למשך 7 דקות [klhtimer seconds="420" time_text="(הפעל טיימר ⏱7 דקות)"]. בודקים אם התירס מוכן - תנעצו מזלג בתירס ובדקו אם ננעץ בקלות יחסית (אפשר גם לטעום בזהירות).
4. מעבירים את קלחי התירס לצלחת, מצננים מעט, מפזרים מעל קצת מלח ונהנים מכל ביס!

באהבה ובתיאבון ❤
אהבתם את המתכון? יש לכם שאלה? כתבו לי בתגובות!
ואם אתם מכינים - הכי כיף! ספרו לי איך יצא!
שתפו אותי באינסטרגרם או בפייסבוק
מצאתם טעות? כתבו לי
עוד רעיונות לתוספות טעימות:
אספרגוס בחמאה ושום | גזר מבושל
פטריות מוקפצות עם שום ועשבי תיבול
שעועית ירוקה מוקפצת
גזר גמדי מתוק עם סילאן





מושלם לצד:
שניצלונים לילדים
דג סלמון אפוי בתנור
שניצל פנקו עם פירורי לחם מוזהבים
קציצות בשר מטוגנות עם עשבי תיבול




כבר ביקרתם בעמוד הפייסבוק שלי – "קל להכנה"?
בואו לבקר ועקבו לקבלת רעיונות על מתכונים טעימים מידי שבוע!
לחצו פה: עמוד פייסבוק – "קל להכנה"
ובאינסטגרם ביקרתם?
יש רילס, סטוריס וסרטונים מדליקים למתכונים מהאתר ועוד!
בואו לעקוב! האינסטגרם של קל להכנה
2 תגובות
כשהמים בסיר הגיעו לרתיחה ומכניסים את קלחי התירס, האם צריך להנמיך את הלהבה למשך זמן הבישול?
היי משה, אין צורך להנמיך את הלהבה, כמה דקות של בישול במים רותחים וזהו🙌