
סירות קישואים ממולאות בבשר ברוטב עגבניות
הרוטב המתוק נותן לכל קציצה העטופה בקישוא טעם נהדר
אחד התבשילים האהובים אצלנו במשפחה, מנה של אמא שלי שמכינה בהמון אהבה בימי שישי או בחגים.
מתכון מושלם למשפחה שמחסלת אותו במהירות! מעולה לארוחת צהריים או כל אירוח חגיגי בבית.
*מצורף גם גרסה עם המרות למוצרים הכשרים לפסח.
בתיאבון!

מתכוני קציצות בשר מומלצים נוספים:
קציצות בשר ברוטב עגבניות ושום פיקנטי | קציצות בשר עם אפונה ברוטב אדום | קציצות בשר מטוגנות עם עשבי תיבול
תהנו!


סירות קישואים ממולאות בבשר ברוטב עגבניות הדפסה
לתערובת הבשר:
500 גרם בשר בקר, טחון
2 בצלים גדולים, קצוצים דק
1/4 כוס פירורי לחם (לפסח: להמיר בקמח מצה)
1 שן שום, כתושה
מלח ופלפל
אופציה: 2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה דק
להרכבת הסירות:
8 - 7 קישואים גדולים
1 ביצה, טרופה
קמח לבן, לקימוח (לפסח: להמיר בקמח תפוח אדמה)
לרוטב:
4 כפות רסק עגבניות
5 כפות סוכר
1/4 כפית מלח לימון
פלפל שחור
5 - 4 כוסות מים פושרים
אופן ההכנה:
מכינים את תערובת הבשר:
1. מערבבים בקערה את כל מרכיבי הבשר ולשים היטב.
לקישואים:
2. קולפים כל קישוא, מגרדים את הליבה ויוצרים "סירה".
מרכיבים את הסירות:
3. ממלאים כל קישוא בתערובת הבשר ומהדקים. טובלים בביצה, לאחר מכן בקמח ומהדקים.
4. מחממים שמן במחבת ומטגנים כל קישוא, עם הבשר כלפי מטה, עד השחמת הבשר.
מכינים את הרוטב:
5. מערבבים בקערה את מרכיבי הרוטב. בהדרגה ותוך כדי ערבוב מוסיפים כ-3-4 כוסות מים עד המסת התבלינים והרסק.
מבשלים:
6. מסדרים את הקישואים בסיר שטוח, יוצקים מעליהם את הרוטב עד גובה כיסוי הקישואים (מוסיפים מים לפי הצורך). מביאים לרתיחה, מכסים את הסיר ומבשלים 45-60 דקות על להבה בינונית [klhtimer seconds="2700" time_text="(הפעל טיימר ⏱ 45 דקות)"].
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.
מושלם לצד:
אורז לבן אוורירי
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
פתיתים אדומים אחד אחד
קוסקוס אינסטנט אוורירי
אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!