
קיצרי (קיצ'רי) עיראקי – תבשיל אורז עם עדשים כתומות
תבשיל אורז עם עדשים כתומות בתיבול וניחוח שממלא את כל הבית של כמון ושום נפלא!
מנה צמחונית קלה להכנה. אוכלים בד"כ עם יוגורט וכמה עגבניות קצוצות מרעננות ויש לכם ארוחה מזינה כל כך טעימה ומשביעה!
אפשר להגיש לצד מנה בשרית, או כמנה צמחונית ואפילו לאכול כמנה טבעונית טעימה בפני עצמה.
תהנו!
בכל המתכונים אני משתמשת בכוס מדידה אוניברסלי למדידת הכמויות.
רוצים עוד עזרה בכמויות? לחצו כאן לטיפים, מידות ומשקלים של מוצרים נפוצים במטבח.


קיצ'רי עיראקי - אורז עם עדשים כתומות הדפסה
1.5 כוסות אורז בסמטי
3/4 כוס עדשים כתומות
2 כוסות מים
3/4 כף כורכום
2 כפיות מלח
3 כפות שמן
לטיגון:
20 גרם חמאה (או 3 כפות שמן)
9 - 8 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
3/4 כף כמון
אופן ההכנה:
1. שוטפים ומסננים את האורז ואת העדשים.
2. מחממים בסיר על להבה גבוהה את האורז והעדשים יחד עם המים, כורכום, מלח ושמן ומביאים לרתיחה.
3. מכסים את הסיר ומבשלים על להבה קטנה-בינונית למשך 15 דקות.
4. בינתיים מטגנים על מחבת קטנה את השום יחד עם החמאה (או שמן) וכמון למשך כ- 3 דקות, עד הזהבה קלה (זהירות שלא יישרף). מורידים מהאש.
5. כ- 5 דקות לפני סיום בישול האורז מוסיפים לסיר את תערובת השום והכמון ומערבבים בעדינות. סוגרים מיד את המכסה וממשיכים לבשל את האורז.
6. בסיום הבישול בעזרת כף גדולה "הופכים" את האורז ונותנים שני ערבובים מהתחתית למעלה. מגישים חם עם תוספות אהובות.
באהבה ובתיאבון ❤
אם אתם מכינים - ספרו לי איך יצא!
תייגו אותי באינסטגרם: kal.lehachana@
מצאתם טעות? כתבו לי
מתכוני אורז מומלצים נוספים:
אורז צהוב עם שקדים וצימוקים
אורז עם אטריות מטוגנות
אורז אדום עם גרגירי חומוס ובצל מטוגן
מגדרה – אורז עם עדשים ובצל מטוגן




להגיש ניתן גם להגיש עם:




אתם מוזמנים להצטרף לקבוצת המתכונים שלי בפייסבוק
ולעקוב אחריי גם באינסטגרם!
4 תגובות
כבר כמה פעמים הכנתי לפי המתכון ויוצא כל כך טעים! כבר קבוע אצלנו בבית 🙂
היי אלה, איזה כיף 🙂 תודה שעדכנת!
העדשים הכתומות מתרככות ככ מהר ?
היי טל, כן. מבשלים לפי ההוראות יחד עם האורז